تاپ تن // تاپ تنِِ موسسات خیریه به روایت دکتر محمود محمدیان //با پاسخ به سوال به جریان “تاپ تن” بپیوندید

در ابتدای یادداشت سوم از یادداشت‌های تاپ تن دوباره تکرار می‌کنم که در این بخش می‌خواهیم از افراد حرفه‌ای در حوزه‌های مختلف دعوت کنیم که ۱۰ مورد از بهترین‌های هر حوزه را انتخاب کنند و به خوانندگان معرفی کنند. این موارد می‌تواند در حوزه‌های مطالعاتی، فکری، کالایی، سینمایی و … باشد. این‌ها صرفاً نوع نگاه یک متخصص به یک حوزه است و طبیعتاً خوانندگان با نظرات خود می‌توانند آن را جرح‌وتعدیل کنند. البته لازم نیست که حتماً ۱۰ مورد عنوان شود شاید در یک حوزه موارد ارزشمند به ۱۰ نرسد. عنوان تاپ تن در اینجا به مفهوم معرفی بهترین‌هاست، نه ضرورتاً ده تا. امیدوارم که بتواند برای شما مفید باشد.

۲۰۱۵-۱۲-۲۶_۱۹-۳۸-۰۳

در تاپ تن سوم می‌خواهم در مورد برترین سازمان‌ها و موسسه‌هایی که در ایران در حوزه امور خیریه فعالیت می‌کنند صحبت کنم. موسسات خیریه ای که درگیر امر بسیار ارزشمندی شده‌اند که وظیفه هر انسانی در این کره خاکی است.وقتی می‌خواستم این متن را بنویسم به سایتهای مختلفی سرک کشیدم و دیدم که خدا را شکر موسسه‌های این‌چنینی در کشور ما بسیار وجود دارد اما هنوز همکاری با آن‌ها برای همه مردم، فرهنگ نشده است و با کشورهای توسعه‌یافته فاصله‌داریم. در اینجا می‌شد به اسامی بزرگی نظیر کمیته امداد یا شیرخوارگاه‌های مختلف هم اشاره کرد اما به‌طورکلی موسسه‌هایی را که ماهیت نسبتا دولتی داشتند را از طبقه‌بندی خودم خارج کردم اما برای نقش آن‌ها حرمت ویژه‌ای قائل هستم. ملاک من در این انتخاب قدرت ارائه خدمت و توان ایجاد ارتباط با جامعه و شکل‌گیری یک برند قوی هم بوده است.

 ۲۰۱۵-۱۲-۲۶_۱۹-۴۵-۴۷

موسسه خیریه محک

بعد از بررسی‌های زیاد به این نتیجه رسیدم که موسسه محک واقعاً در صدر این جدول قرار دارد و بقیه با محک فاصله نسبتاً زیاد دارند. درواقع موسسه محک نه‌تنها در بین برندهای خیریه‌های ما بلکه در بین همه برندهای ایرانی جزو برندهایی است که توانسته است با اقدامات علمی و حرفه‌ای خود سری در بین برندهای ایرانی دربیاورد.یعنی من به‌عنوان مدرس بازاریابی و برندینگ به‌راحتی می توانم در بحث‌های مربوط به برندینگ از این برند ارزشمند ایرانی یاد کنم و اقدامات آن را در سخنرانی‌هایم برای حضار تحلیل کنم. بسیاری از تبلیغاتی که موسسه خیریه محک انجام می‌دهد قابلیت آن را دارد که به‌عنوان تبلیغات حرفه‌ای و قوی مورد نقد و تحلیل قرار بگیرد. حتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی این موسسه در زمره کارهای قوی در بین همه برندهای ایرانی است.  اقدامات آقای آراسب احمدیان مدیرعامل این مجموعه ازجمله سخنرانی‌های علمی و قوی او به‌شدت بر شخصیت برند این سازمان تأثیر گذاشته است. بیشتر از این نمی‌خواهم در مورد آن مطلب بنویسم و توصیه می‌کنم به همه شما همکاران خوبم که حتماً در مثال‌های برندینگ از این نوع مجموعه‌های موفق ایرانی یاد کنید.

خوبه بدونید ایده اولیه تأسیس محک توسط  سعیده  قدس(بنیان‌گذار محک) با آگاهی از مشکلات کودکان مبتلابه سرطان به‌واسطه بیماری فرزندش صورت گرفت. از همان ابتدا با گردهم آمدن گروهی از خیران داوطلب فعالیت محک در بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی انجام می‌گرفت. نام اختصاری محک برگرفته از نوع فعالیت این موسسه هست (موسسه حمایت از کودکان مبتلابه سرطان) و لوگوی محک طرح برگ است که نماد حیات و زندگی است و برروی آن  کودک و خانواده‌اش امیدوارانه  ایستاده‌اند. محک تا پایان سال ۹۳ بیش از ۲۳۰۰۰ کودک مبتلابه سرطان را تحت حمایت همه‌جانبه قرار داده است. دریافت مقام مشورتی از شورای اقتصادی، اجتماعی سازمان ملل متحد(ECOSOC)، عضویت در سازمان‌های معتبر بین‌المللی مرتبط با سرطان کودکان، احداث تنها بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان در خاورمیانه با زیربنای ۱۸۰۰۰ مترمربع و امکانات کامل کلینیکی و پاراکلینیکی در سال ۱۳۸۶، دریافت تندیس نقره‌ای کیفیت (GIC) از مؤسسه بین‌المللی استاندارد “جی.آی.سی ، اخذ استاندارد NGO Benchmarking   از شرکت SGS به‌عنوان اولین سازمان غیردولتی در منطقه خاورمیانه، دریافت نشان طلای انجمن بین‌المللی مدیریت پروژه (IPMA)، انجام پروژه‌های تحقیقاتی-کاربردی با همکاری معتبرترین مؤسسات تحقیقات داخلی و خارجی نشان‌دهنده فعالیت مؤثر این مؤسسه خیریه در سطوح پیشرفته ملی و بین‌المللی است. مواردی که در بالا آمد هر برندی را شایسته این می‌کند که در موردش در محافل علمی صحبت شود.

 

موسسه بهنام دهش پور

از محک که بگذریم موسسه‌های بعدی قدری با آن فاصله‌دارند اما مورد دومی را که می‌خواهم نقل کنم موسسه بهنام دهش پور است. موسسه خیریه بهنام دهش پور نام جوانی را بر پیشانی دارد که در سال ١٣٧٠ در سن هفده‌سالگی مبتلابه بیماری سرطان گردید و در آخرین دوره درمان، سال ١٣٧۴، دست سرنوشت او را راهی مرکز رادیوتراپی بیمارستان شهدای تجریش نمود. در آن موقع به‌شدت تحت تأثیر وضعیت ناگوار بیماران این مرکز قرار گرفت. بهنام باوجود بیماری سخت ،اقدام به برگزاری بازار خیریه در سال ١٣٧۴ نمود. این بازارچه در آپارتمانی قدیمی در خیابان پاسداران و با کمک خانواده و دوستانش برپا گردید.

پس‌ازآن با یاری دوستانش کنسرت پیانو را در فرهنگسرای ارسباران ترتیب داد و آخرین شب زندگی‌اش را با فروش شمع‏های تزئینی به نفع بیماران نیازمند مبتلابه سرطان در خانه به پایان رساند. در ادامه راه بهنام، جمعی از دوستان، خانواده و یاوران همراه نیت خیر او شدند. موسسه بهنام دهش پور نه به‌اندازه محک اما در مقیاسی کوچک‌تر فعالیت‌های خوبی را آغاز کرده است و توانسته با اصول حرفه‌ای و علمی راه خود را بیشتر پیدا کند. این شرکت نیز با برگزاری رویدادهای مختلف و تبلیغات نسبتاً خوب توانسته است آگاهی از برند خود را قدری افزایش دهد البته تا رسیدن به جایگاه محک نیاز به کار بیشتری دارد. از نزدیک با فعالیت‌های این مجموعه آشنا نیستم اما دورادور اطلاعات آن‌ها را از طریق روزنامه و سایتها دنبال می کنم . به نظرم این موسسه هم در زمره برندهای قوی این حوزه است. چون بحث خیلی طولانی شد موارد بعدی را به تاپ تن بعد احاله می‌کنم.

 ۲۰۱۵-۱۲-۲۶_۱۹-۴۶-۰۵

زنجیره امید

مؤسسه خیریه زنجیره امید در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد. هدف اصلی این مجموعه فراهم نمودن خدمات پزشکی و درمانی به کودکان زیر ۱۸ سال بی‌بضاعتی است که از بیماری‌های قلبی و ارتوپدی و ناهنجاری‌های ترمیمی و پلاستیک رنج می‌برند . این مؤسسه همکاری‌های علمی نزدیکی با مؤسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید فرانسه(La Chaine de l’Espoir) دارد. این شرکت نیز با برگزاری رویدادهای مختلف و تبلیغات نسبتاً خوب توانسته است آگاهی از برند خود را قدری افزایش دهد البته بازهم تا رسیدن به جایگاه محک و دهش پور نیاز به کار بیشتری دارد. بااین‌حال این روزها بارها نام این موسسه را می‌شنوم که این خوب است.

 

انجمن ام‌اس ایران

اما گزینه آخر که می‌خواهم عرفی کنم انجمن ام‌اس ایران  است که البته بیش از آنکه بانام موسسه بشناسیمش بانام انجمن می‌شناسیمش. به همت و مشارکت تنی چند از بیماران ام.اس و تشویق خانواده‌های آنان جامعه حمایت از بیماران ام.اس  ایران در سال ۱۳۸۵ به‌عنوان یک سمن، خیریه و مردمی در سطح ملّـی از وزارت کشور و سازمان بهزیستی کشور فعالیت خود را آغـاز نمود. این انجمن نسبت به سایر خیریه‌ها کمی تخصصی‌تر عمل می‌کند و توانسته برند خود را در مخاطب جا دهد.

بازهم مثل دفعه قبل عنوان کنم که برندهایی که در تاپ تن معرفی می کنم را اولویت بندی نمی کنم. یعنی این گونه نیست که برندی که اول معرفی می شود از بقیه موفق تر عمل کرده است. بعدها در یک مکانیزم دیگر ۱۰ عنوان مطرح شده را اولویت بندی می کنیم.

آنچه گفتم نظرات من بود و صرفاً برای کسانی است که علاقه‌مندند نظرات من را در این حوزه بدانند. در مورد مطالب بالا ممکن است همه اتفاق‌نظر نداشته باشند. قصد تحمیل دیدگاهم را به هیچ‌کس ندارم.

شما چه موسسه‌های دیگری را می‌شناسید که می‌تواند در این لیست قرار گیرد؟


24 thoughts on “تاپ تن // تاپ تنِِ موسسات خیریه به روایت دکتر محمود محمدیان //با پاسخ به سوال به جریان “تاپ تن” بپیوندید”

  1. سلام
    بخش تاپ تن به قلم حضرتعالی را بسیار دوست دارم.

    به واسطه فعالیت ۲ساله م به عنوان دبیر کانون خیریه دانشگاه علم و صنعت تا حدود خوبی با موسسات خیریه و جو جاکم بر آنها آشنا هستم/ متاسفانه یا خوشبختانه درایران به طرز عجیبی با تعدد مراکز خیریه مواجه هستیم. همیشه با خودم فکر کرده‌ام که کاش فعالیت‌های خیریه در ایران تا حدی متمرکز می‌شد تا ما با تعداد کمتری موسسه، اما با ابعاد بزرگتر و قدرت بیشتر مواجه بودیم. به این شیوه نظارت بر موسسات خیریه نیز کار ساده‌تری بود. اما چه می‌توان کرد که خیریه ها نیز در ایران تابع همان اصول صندوق‌های قرض‌الحسنه و یا بقالی ها شده اند. وقتی چند برادر هم با هم بقالی می‌زنند، به محض اینکه درآمدشان از حد مشخصی بیشتر شد، دیواری در آن میان می‌کشند و دو بقالی کوچک‌تر ایجاد می‌شود! حالا هر کس به سلیقه‌ی خود کالا می‌آورد و به سلیقه‌ی خود می‌فروشد.
    .
    به نظرم لیست بسیار خوبی را معرفی کردید جناب دکتر؛من دو موسسه دیگر را به آن اضافه میکنم/
    جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی و مورد بعدی که بسیار بسیار دوست دارمش موسسه خیریه کهریزک مرکز نگهداری، آموزش معلولین و سالمندان است/ ضمن اینکه یک اقای دوست داشتنی نیز سال گذشته به من معرفی شد علی صداقتی خیاط ملقب به عمو خیاط که یکی از داوطبان قدیمی جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان است که اخیرا اقدام به طراحی یک متد آموزشی برای آموزش هنر خواندن و نوشتن به کودکان و حتی بزرگسالان بازمانده از تحصیل نموده است.به نظرم به سایت ایشون دوستان سر بزنند ؛این جنس کارهای خیر که صرفا پول نیست وپای آموزش و عشق درمیان است داستان زیبایی دارد.

  2. با عرض سلام خدمت جناب دکتر
    متاسفانه اطلاعاتی در خصوص برترین های حوزه خیریه ندارم ولی باید بگویم که از این پست شگفت زده شدم به نوعی انتظار هر تاپ ۱۰ ای را داشتم به غیر از موسسات خیریه.
    این مطلب را نیز به مجموعه اندوخته های علمی خود از جناب عالی اضافه خواهم کرد.
    با تشکر

  3. جناب دکتر محمدیان عزیز با سلام
    خیلی خوشحالم که به قلم حضرتعالی مطلبی در مورد موسسات خیریه خوندم.
    فکر میکنم به این لیست موسسه خیریه بنیاد کودک را بتوانیم اضافه کنیم. سایت این موسسه به آدرس childf.com اطلاعات خیلی خوبی در مورد این موسسه می‌دهد. آرمان این موسسه مطابق سایتشان این است که «هیچ دانش‌آموز با استعدادی نباید به دلیل فقر ، از تحصیل و تلاش بازبماند» . چیزی که در مورد این موسسه برام جالب است دفاتر فعال خارج از کشور این موسسه است. اگر به گالری داخل وب‌سایت هم سری بزنید عکسهایی از حمایت هنرمندان و بازیگران از این موسسه را میتونید ببینید.
    با سپاس

  4. با سلام
    ارزش این مطلب علاوه بر پوشش حوزه تخصصی بازاریابی، به پرداختن به مسئولیت اجتماعی نیز می‌باشد «که وظیفه هر انسانی در این کره خاکی است» و جا دارد بابت این موضوع از آقای دکتر محمدیان عزیز تشکر ویژه داشت.
    خیریه همت ( http://www.hemmat110.com )
    بد ندیدم که در این راستا یک خیریه دیجیتالی را معرفی کنم که رویکرد قابل توجهی دارد. «کار خوب با یک کلیک» به خوبی از بیان «فلسفه وجودی» بر می‌آید. بیانیه ماموریت نیز در صفحه اول سایت مشخص شده. البته بیان ارزش‌ها نیز خوب صورت گرفته است.
    نحوه عملکرد نیز گرچه توجه خاصی به یک گروه خاص مانند بیماران، معلولان و یا سالمندان ندارد، از نظر توجه به ضعیف‌ها و فقرا به نحوی از تمرکز برخوردار است. اما نحوه جمع آوری کمک‌ها که به طور کامل مبتنی بر فضای وب است قابل توجه است. این خیریه با همکاری با سایت های خبری پر بازدید مخاطب خود را جلب می‌کند. این کار متضمن دو ایده است. جذب مخاطب در حجم بالا و ایجاد اطمینان. چنان‌که سایت‌های خبری با روی‌کردهای سیاسی متفاوت اخبار جذب کمک این خیریه را منتشر می‌کنند. شاید از نظر حجم مالی و تعداد کمک‌ها (هفت و نیم میلیارد تومان در ۱۸۷۶ مورد مهربانی) در صدر ۱۰ موسسه خیریه برتر قرار نداشته باشد، با این حال رویکرد سایت و چابک بودن آن حائز توجه است.

  5. با سلام
    برادر من چون هشت سال درگیر بیماری سرطان است ، مید ونم خیلی مخارج بالاست ما بیشتر هزینه ها را خودمون کردیم یا افراد فاملیمون حمایت کردند وبعضی مواقع با گرفتن وام تونستیم به قول معروف (کج دارومریز )طی کنیم.غیر از داروهای شیمی درمانی وهزینه برای ترزیق ،داروهای جانبی این بیماران هم فجیع باالاست .
    اوایل مریضی داداشم به کیلینکی که دختر آقای هاشمی رفسنجانی در خیابان ویلا داشت رفتم و در حد خیلی کم هزینه داروی شیمی درمانی را به مامی دادند.البته ان موقع ساختمان سه طبقه بود اسمش یادم نیس ولی برای همه اقشار بود . محک خیلی کار درسته ولی برای بچه های زیر ۱۲سال است .
    و توصیه به همه قدر عافیت خود را بدانید .
    درک کردن برای خیلی سخته ،سلامتی نعمتی است بسیار بیسار غنی

  6. سلام. گزینه قابل توجه و تاملیست آقای دکتر. درود بر شما…
    در مشهد هم موسسه خیریه انصار الحجه تقریبا یک خیریه مردم نهاد و بسیار قابل اعتماد و احترام است. تمرکزشان بر کودکان بی سرپرست است و این گستره را به بسیاری از شهرها خصوصا نقاط کم درآمدی از جنوب کشور توسعه دادند. مطالعه چنین موسساتی آنها را بیشتر در دیدگان مخاطبین ظاهر می کند.
    http://www.ansar-ul-hojjah.ir/#1

  7. سلام. این فوق العاده بود که مردی از اصحاب بازاریابی و تبلیغات به برندینگ خیریه ها توجه نشان داد. البته خیریه ها به خاطر مشکلاتشان که اولین و مهمترینش بحث مالی است و داوطلبانه بودن منابع انسانی معمولا فعالیت منسجمی در این زمینه ندارند و چه خوب است که از این طرف سراغی از آنها گرفته شود. می دانیم که شرط برندینگ اعتماد است و متاسفانه به خاطر اشتباهات و سو استفاده گروه خاصی در حال حاضر اعتماد از موسسات خیریه به شدت سلب شده است و در حقیقت انسانیت زیر سوال رفته که بسیار خطرناک است. ولی مجموعه های زیادی هستند که با سیاست های درست می توانند کارهای با ارزششان را جهت بدهند و مردم را آز فعالیت هایشان آگاه کنند. که به نظر من این همتی مردانه از اهالی بازاریابی و تبلیغات می طلبد. من حاضرم لیست این موسسات را در اختیار هر کس که می تواند کمک فکری و معنوی برای آنها داشته باشد قرار دهم. موسساتی مثل طلوع بی نشان ها، sos champion و یا همان جمعیت امام علی (ع) و ده ها انجمن و موسسه دیگر…

  8. با سلام.
    استاد عزیز ممنون از این Top 10 جذاب. اولا عرض کنم که چند وقت پیش در حال مرور مجدد کتاب رفتار مصرف کننده پروفسور هاوکینز به زبان اصلی بودم. در کتاب اصلی ایشون هرفصلی رو که تمام کرده اند، یه فصل هم در مورد رفتار مصرف کننده آمریکائی در اون زمینه صحبت کردند. یکی از فصول که در مورد طبقه اجتماعی هست، در فصل طبقه های اجتماعی آمریکا اشاره می کنه که افراد با طبقه اجتماعی A در آمریکا عضو بزرگترین باشگاه ها (کاش یک Top Ten هم در این مورد داشته باشیم) و مراکز خیریه هستند. یعنی انگار این شاخصه این طبقه اجماعی هست، در حالی که ما شاید در کشورمون خیرین زیادی داشته باشیم، اما چنین شاخصی با این میزان پر رنگ بودن متاسفانه وجود نداره. یک دلیلش هم شاید این باشد که بازاریابی صحیحی برای مراکز خیریه انجام نشده، البته به جز برخی از موسسات خیلی حرفه ای مثل محک و بهنام دهش پور که خب کاملا سیستماتیک رفتار می کنند.

    دوما خواستم “جمعیت دانشجوئی امام علی (علیه السلام)” رو هم به لیست اضافه کنم. یک تشکل با بنیان دانشجوئی هستند که واقعا نامشون برازنده فعالیتشون هست. این جمعیت در طول سال تحت مدیریت مراکزی که با عنوان “خانه های ایرانی” داره، به صورت سیستماتیک فعالیتهای خودش رو تقسیم کرده. برای مثال یک کار گروه در حال شناسائی محله های فقیر نشین و کودکان آسیب دیده از والدین بی سرپرست و بد سرپرست هست و اونها رو تحت حمایت و آموزش خودش می گیره، یک کار گروه در جلب رضایت خانواده های شاکی در پرونده های اعدام جوانان فعال هست. یک کار گروه به بیمارستانهای کودکان سرطانی سر میزنند و با رقص و آواز و بازی اونها رو سرگرم می کنند، از همه زیباتر، در شبهای قدر ماه رمضان، کیسه هایی رو از خوراک و مواد بهداشتی با کمک مردم آماده می کنند و شبانه به خانه های شناسائی شده در اقصی نقاط کشور می برن.
    خلوص نیت بچه های این جمعیت فوق العاده ستودنی هست.

  9. سلام و درود
    جمعیت دانشجویی امام علی به جرات بهترین و به جرات محجور ترین از هر گونه کمک های دولتی است چیزی که قلب ادمو فشرده میکنه که اغلب کسانی که خودشون سر رشته ای در امور کارافرینی ندارن خودشونو به هر دری میزنن تا نونی سر سفره های مرد های کوچک خانواده بیارن ودریغ از اساتید حرفه ای در این زمینه پس کجا این کمک های نکنه ریا بشه به اتمام میرسه قطعا نیازه و البته که من روی سیاهم و کمترین ….زنجیره امید بهترین و البته هوشمندی این موسسه همکاری ان با موسسه مدرسان شریفه که مبلغی از هزینه کتاب های کنکوری اش که میدانم کم هم فروش ندارد به این موسسه تعلق داره خوبی این کار اینه که واقعا غیر از ارزش افزوده روانی برای مشتری ،سطح گرانی و قیمت کتاب رو نه به عنوان هزینه بلکه به عنوان ارزش و کیفیت جا میانذارد که فوق العادست …

  10. سلام روز بخیر – در مورد تاپ تن خیریه ها مطالب خوب و جالبی خواندم – آقای محمدی من از موسسه خیریه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی خدماتتان صحبت می کنم. این موسسه یک مرکزی به نام سرای احسان دارد که قدمت ۲۰ ساله دارد. و متاسفانه حدود ۵۰۰ بیمار روانی مزمن مقیم تخت (۱۳۰ زن و ۳۶۰ مرد) که بدون خانواده هستند را به شکل شبانه روزی نگهداری و توانبخشی می کند.
    خوشحال می شوم که موسسه ما را هم بازدید بفرمائید و وارد لیست خود بکنید.
    بیماری های لاعلاج بیماران ما شامل اسکیزوفرنی های حاد، دو قطبی و چند قطبی و … است . و اگر این عزیزان حامی و یا خانواده ای موثر داشتند حتما بیماری شان لاعلاج نبود، بلکه بین ۳ تا ۵ سال خوب و سلامت می شدند و مانند هر شهروند دیگر دارای کلیه حقوق انسانی منحصر بفرد خود بودند. اما این فرشته های سرای احسان امروز ناچارند که با تن دادن به مرگ اجتماعی، بقیه عمر گرانقدر خود را در یک سامان سرا بگذرانند، شاید کسی یا دوستی و یا لبخندی به سوی آن ها بیاید. بیایید با دیدار از این عزیزان فرشته های تنهایی اشان شویم.
    اکثر این عزیزان خانواده داشته اند که متاسفانه به مرور رها شده اند. متاسفانه چون مکان سرای احسان در منطقه کهریزک و ۲/۵ کیلومتر بعد از خیریه سالمندان کهریزک است، مردم به راحتی با این مرکز آشنا نمی شوند و خیلی خیلی کم گذارشان به سرای احسان می افتد.
    در ضمن اعلام می کنم که این موسسه کاملا غیردولتی و یک NGO است و از وزارت کشور مجوز رسمی دارد. در مورد فعالیت های توانبخشی از سازمان بهزیستی مجوز دارد و برای نگهداری تعدادی از بیماران مبلغ بسیار اندکی از بهزیستی دریافت می کند که این مبلغ متاسفانه کفاف هزینه های داروی بیماران سرای احسان را نمی دهد.
    مردم خیر و نیک روزگار در تلاشند که زندگی بهتری برای این عزیزان ایجاد کنند اما متاسفانه هزینه ها بسیار و تقاضای ورود بیماران جدید هم بسیار زیاد و امکانات ما کم است.
    از شما و همه اعضای گروه دعوت می کنم که یک بازدید از سرای احسان داشته باشید. حتما روز خوشی را با بیماران ما تجربه خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *