دوقلوهاي ناهمسان // خاطره یکی از اهالی کافه درباره بیسکویت ساقه طلایی // ثانیه ها، ثانیه ها، ثانیه ها

مطلبی به قلم خاطره توانا: مطلبي رو كه مي نويسم به هيچ وجه جنبه انتقادي رو نداره اما خوب دوست داشتم اين دوقلوهاي ناهمسان رو به دوستان عزيز كافه نشون بدم. چند روز پيش از يكي از فروشگاه هاي شيراز 2 عدد بيسكويت ساقه طلايي گرفتم. بعد از برگشتن به منزل هنگامي كه اين دو رو در كنار هم يك لحظه ديدم متوجه شدم كه يكي از اين بيسكوييت ها بلندتره. به تاريخ توليد اون نگاه كردم و متوجه شدم كه هر دو در يك زمان توليد شده اند اما ثانيه توليد آن ها متفاوت است. تصميم گرفتم با شركت مينو تماس بگيرم كه متاسفانه با توجه به قدمت و عظمت اين شركت شماره هاي تماس كلا تغيير كرده بود و من پس از جستجو در اينترنت شماره رو پيدا كردم و موفق شدم با يكي از مديران كنترل كيفيت صحبت كنم. در پاسخ به من گفتند كه ممكن است اين دو از نظر وزن يكسان باشند اما پس از وزن كردن مشخص شد كه واقعا يكي از اونها كمتره.

از من عذرخواهي فراوان كردند و بالاخره در كارخانه ايي كه روزانه ميليون ها بيسكوييت توليد مي شه اشتباه اجتناب ناپذير است. چون از نزديك فعاليت ها و زحمات مديران كنترل كيفيت را دیده ام. واقعا قصد زير سوال بردن فعاليت هاي اونها رو ندارم.


19 thoughts on “دوقلوهاي ناهمسان // خاطره یکی از اهالی کافه درباره بیسکویت ساقه طلایی // ثانیه ها، ثانیه ها، ثانیه ها”

  1. به نظر من این جور حساسیت ها بی مورده و تفاوت دو تا بسته ی فوق بر میگرده به اون یک قرص بیسکویتی که تلورانس تولیده. روی هر محصولی رو که بخونید مثبت منفی x گرم رو می بینید که در محصولی مثل بیسکویت محسوسه ولی در محصولی مثل نمک دیده نمیشه. دوتا بطری شیر یا نوشابه رو هم کنار یکدیگر قرار بدیم هم این موضوع رو می بینیم.
    اگر هم کسی میخواد این کم فروشی ها رو کنترل کنه بهتره بره سراغ محصولاتی چون کلینکس و پودر های شوینذه که محتویات بسته بندی آنها را نمی توان دید. در دولت سابق که فشار روی تولید کننده برای کنترل قیمت ها زیاد بود برخی از شرکتها کم فروشی کردند و محصولات رو با وزنی کمتر از وزن و برگ نوشته شده بر روی بسته بندی تولید و فروختند.

    1. بله حق با شماست. تفاوت وزن بیشتره. چون اجزای تشکیل دهنده ی یک بسته بیسکویت جرم وحجم بیشتری نسبت به محصول دیگری مثل برنج و نمک یا شیر داره به عبارت دیگه قابل شمارشه و کم شدن یک قرص بیسکویت کاملا محسوسه. اما در ایران و با توجه به تکنولوژی غیر به روز صنایع ما یک امر کاملا عادی محسوب میشه. تیزبینی و توجه بسیار زیاد شما ستودنیه اما اگر از این حقیر ناراحت نمشید و به دل نمیگیرید باید عرض کنم میشه در راههای بهتر و مهمتری چنین توانایی رو خرجش کرد.

  2. آقای مجتبی محمدیان ؛ سلام گرم من رو در این شب سرد زمستانی پذیرا باشین ، براتون مقدور هست ایمیلتون رو ارسال کنید .
    الهه صفویه مسئول شعبه دانشجو شرکت خدمات بیمه ای پارس رابین (بیمه ایران) _ یزد

  3. سلام دوستان ببخشید مدتی من نبودم در سفر کاری بودم ولی یک نکته که بد ندیدم بهتون بگم و بی ارتباطه با مطلب اخیر نسبتا اینه که سایت اصلا یک موتور جستجو نداره! با توجه به حجم اطلاعات و ارزشی بودن آنها پیشنهاد می کنم امکان جستجو در سایت را فراهم کنید خودم به شخصه امروز در یک جلسه دنبال مطلب سس خرسی تقلبی مهرام می گشتم مجبور شدم در جلسه تمام صفحات سایت را مورد بازبینی قرار بدم در حالیکه دانستن یک کلیدواژه مثلا سس یا مهرام منو باید به مطلب مورد نظرم هدایت می کرد .. ممنون از توجه تون!

  4. باسلام پس ازعرض تسلیت بابت از دست دادن مادر گرامیتان.این موضوع را من در مورد کنسرو ماهی نیز مشاهده کردم که مشتری پس از وزن کردن کنسرو اونو برای پس دادن آورده بود.متاسفانه اینگونه رفتار در حال اپیدمی در تولید کنندگان است.که باعث ازبین رفتن اعتماد مشتری می گردد

    1. سلام دوست خوبم
      مشتری آگاه = تولیدکننده اگاه
      یادمان باشد روزگاری بود که مردم در خرید محصول تاریخ مصرف را نگه نمی کردند و تولیدکننده نیز از این ناآگاهی استفاده می کرد و سود می برد. اما امروز نگاه می کند و تولیدکننده نیز رفتار خود را در این حوزه تغییر داده.

      1. واقعا تساوی مشتری آگاه و تولید کننده ی آگاه که عنوان کردین به دلم نشست و جالب بود.
        در اصل این رابطه و تعامل و توجه بایییییییییید دوطرفه و با آگاهی و احترام به نظر و جلب رضایت هر دو طرف باشه…
        ممنون.

  5. با سلام
    من به عنوان کسی که رشته صنایع خوانده و بیشتر سیلابس درسی ما مربوط می شد به کنترل تولید و کنترل کیفیت, برایم غیر قابل توجیه است که یک چنین پدیده ای را ندیده بگیرم و به نظرم تا وقتی تولید کنندگان ما و مهمتر از آن مصرف کنندگان این مسائل را جزئی جلوه بدهند, هرگز به استانداردهای جهانی نخواهیم رسید

    با سپاس فراوان

  6. باسلام
    اگه امکانش هست چند نمونه از آگهی بازرگانی پخش شده در صدا و سیما رو که از نظر ماهیتی (تحقیق مبتنی بر ارزش مصرف کنندگان و یا مبتنی بر بازاریابی نوین) و یا از نظر داشتن مشتریان وفادار که با برنامه ها و تبلیغات شرکت های بین المللی مشابه هستند رو برای بنده بفرستید .
    سپاسگذارم

  7. سلام
    به عنوان یک محقق به نظرم اگه به تعداد بیشتری دقت کنید برای مثال خرید یک ماهتون از ساقه طلایی اونوقت اگه حتی یکی دیگه با این مشکل پیدا شد این یعنی مشکل چون یعنی ۶ تا ۸ درصد خطا ولی اگه همین یکی بود یعنی ۳ درصد خطا که قابل پذیرشتره

  8. با سلام

    امکان خیلی زیادی داره که در بسته بلندتر یک بیسکوییت اضافه تر جا شده و این مصداق کم فروشی نیست
    معمولا این اتفاقات عمدی نیست و به ندرت پیش میاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *