یادداشت این هفته فقط تلنگری است برای اندیشیدن بیشتر به حقوق مسلم زن. این بار به بهانه روز جهانی زن از یک آگهی تاثیرگذار دیگر مینویسم که اثربخشی بالایی در کشور مصر به دنبال داشت؛ حرکتی که تابوی بی پایه و اساسی را با یک ایده بسیار خلاقانه در هم شکست. تابوی که گاهی در کشور خودمان نیز شاهد آن هستیم.
اما داستان از چه قرار است: در کشور مصر پرسیدن نام زنان و مادران مخصوصا در جمع ها و مکان های عمومی برای مردان و پسران یک تابو محسوب می شود. این موضوع باعث شده است که حتی خود زنان هنگام معرفی خود از وجود یک مرد استفاده کنند. مثلا مادر احمد … چقدر تلخ!
اما آژانس تبلیغاتی BBDO ایده خوبی را عملی کرد؛ که نتیجه آن ساخت ویدیو زیر می باشد. ویدیویی در ۴۸ ساعت اول انتشار ، ۱٫۵ میلیون بازدید در فیس بوک و یوتیوب داشت و برنده شیر نقره ای بخش GLASS جشنواره کن در سال ۲۰۱۵ شد. ورودی های این بخش باید ایده های خلاقانه ای در جهت تغییر فرهنگ های نامناسب جهانی ارائه کنند. در واقع این بخش به؛ استفاده از خلاقیت در جهت تغییر در فرهنگ های جهانی. فرهنگ های نامناسبی همچون نابرابری جنسیتی، بی عدالتی و…اشاره دارد.
مدیر خلاقیت اژانس BBDO معتقد است تابوها ساخت دست بشر است و بهترین راه برای شکستن آنها، استارت حرف زدن در مورد آنها است. در این فیلم از بییندگان خواسته شد پروفایل های خود را به نام مادرانشان تغییر دهند و با استفاده از هشتگ #MyMothersNameIs به گسترش طرح کمک کنند. نتایج بسیار قابل قبول و قابل تحسین است.
به رغم اینکه در جریان این یادداشت و ویدیو قبل از اکران بودم ولی واقعا جا داره به خاطره این انتخابهای خوب از شما تشکر کنم. دستمریزاد. در محافل مختلف از بخش “کن تبلیغات” و این اگهی های منتخبی که شما می ذارید بارها شنیده ام که به نیکی یاد شده خسته نباشید.
ارادتمندم جناب محمدیان
ممنون از راهنمایی ها و همفکری های همیشگی شما
سلام، چه شاهد خوبی برای اثبات فرهنگ سازی برندها. من همیشه از دوستانی که تصمیم دارند برندشان را ارتقا ببخشند می پرسم که برند شما چه عادت ناپسندی را می تواند تغییر دهد و یا کدام یک از ارزش های انسانی را گسترش بدهد. از ته دل معتقدم برندها می توانند این هرج و مرج ناشی از دوران گذار را سامان ببخشند. هرج و مرجی نسل جوان که به نیت از بین بردن عقاید متحجرانه راه انداختند و توی آتشش ارزش های والای انسانی هم از دست رفت. حالا سازمان ها می توانند از این خاکستر حامی ارزش هایی باشند که ققنوس وار جان می گیرد و رشد می کند. فقط کافی است دستی بر اتش برند سازی داشته باشند
خانم دهکانی ممنون . در هر فرهنگی ، سلسله ارزشهایی وجود دارد که ریشه در آن فرهنگ دارد و این موضوع هم در مصر قابل مشاهده است . به نظرم همیشه نگاه به ریشه این ارزشها می تونه راهگشا باشه.
عرض ادب استاد
درست می فرمایید
سرکار خانم بیدگلی سلام
قلم شما بسیار با فکر و ارزشمند است. خوشحالم که دیدگاهتان را زیز یادداشت هایم می بینم.
با شما و قدرت برندها در این زمینه بسیار موافقم و خیلی مایلم هرازگاهی کارهای بخش glass را که همگی در راستای تغییر فرهنگ های نادرست و متحجرانه است در کافه باهم ببینیم.
راستی روز جهانی زن نیز بر شما مبارک.
( خیلی مایلم هرازگاهی کارهای بخش glass را که همگی در راستای تغییر فرهنگ های نادرست و متحجرانه است در کافه باهم ببینیم.)
من بیشتر!!!!!
تشکر از الطاف شما.
چقدر تبریکتان بهم مزه داد.
دست شما درد نکنه.زیبا بود و بجا.
اما در فرهنگ جوامع عربی این ویژگی مردها رو هم در بر میگیره و تنها مختص زنان نیست و معمولا از اسم پسر بزرگ برای مخاطب قرار دادن مردی دیگر استفاده می کنند.مثلا ابو احمد یا ابو فلان که البته ریشه در فرهنگ مرد سالار جوامع مورد نظر دارد.
ولی از این نکته مهمتر ، تبریک روز زن به دوستان کافه مارکتینگ است،
روز زن مبارک
درود بر صادق عزیز
نظرت مکمل خوبی برای بحث بود. سپاس فراوان
جناب محمدی سلام
از مشارکت شما بسیار ممنونم.
از تبریک شما نیز سپاسگزارم قربان
سلام و عرض ادب
مریم دهکانی عزیز انتخاب هوشمندانه شما در مورد موضوع و کلیپ ها واقعا تحسین برانگیزه.
ممنون از شما
موفق باشید
خانم جعفری عزیز سلام
از لطف شما ممنونم. خوشحالم که مورد توجه شما قرار گرفته است.
راستی شما اگهی تاثیرگذاری را با محتوی فرهنگ سازی در داخل کشور به یاد میاورید؟
خانم جعفری سلام در صورت امکان با من لطفا تماس بگیرید ممنون ۰۹۱۲۳۲۱۴۹۲۲
سلام خانم دهکانی. مثل همیشه عالی بود. ممنون
بی اختیار به یاد چند سال قبل افتادم که در منزل یکی از اقوام مهمان بودم. آقای خانواده از داخل پذیرایی چندباری با صدای بلند “آقا رضا” را صدا کرد!! و بعد فهمیدم که منظور، همسرشان بوده است! و البته در این فکر بودم که همسر ایشان قبل از ازدواج با نامبرده، سالها دخترعمه و همبازی خود من بوده است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ضمناً همانطورکه فرمودید دیدگاه خانم بیدگلی هم قابل تامل بود. بی اختیار به یاد پدیده “تکنوپولی” یادگار نیل پستمن افتادم
خوبه همه بدانند که منظور نویسنده در این جا روز زن نیست بلکه می خواهند بگویند که می توان با تبلیغات تغییرات ایجاد کرد در کشور ما روز زن تولد حضرت فاطمه است که طبیعتا می تواند در این روز کارهای نوآورانه ای ارایه شود
از این که در متن برخی از مطالب دوستان با اجازه آنها تغییرات می دهم پوزش می خواهم . چون این سایت در چهارچوب قواعد کشور فعالیت می کند. ممنون
بلی جای تفکر بسیار در موارد مشابه دارد
مفید فایده بود
تشکر