چند روز پيش داشتم سفرنامه يكي از دوستان از سفر به نورنبرگ آلمان رو ميخوندم كه به نكته جالبي در اين سفرنامه برخورد كردم و اون هم ” لوگوي مراكز گردشگري ” اين شهر بود. در زير مشاهده مي كنيد:
لوگويي كه نمادي از نوار الكتروكارديوگرام است. يك نكته ايي رو در همين جا اضافه كنم كه اين شهر در مقايسه با شهرهاي كشور ما واقعه جاذبه خاص گردشگري ندارد و مرکز اصلی دو شرکت بزرگ آدیداس و استدلر مي باشد. پس چرا گردشگري اون قلب تپنده اين شهر به حساب اومده؟؟؟!!!(البته تعبير خودم از اين لوگو مي باشد)
تنها علت اون اينه كه اون ها به اهميت گردشگري در كسب درآمد پي برده اند!. اين وضعيت رو با كشور خودمون مقايسه كنيم : ما در گردشگري نه برندي داريم ، نه شعار تبليغاتي و نه لوگوي خاصي (البته بي انصاف هم نباشم شهرداري به همراه سازمان ميراث فرهنگي تابلوي هاي قهوه ايي رنگي رو براي جاذبه هاي گردشگري در نظر گرفته اند!!!)
اگر شما مسئول طراحي يك لوگو براي جاذبه هاي گردشگري ايران بوديد در طراحي اون از چه المان ها و نمادهايي استفاده مي كرديد؟؟!!

با سلام و تشکر از خانم توانا مطلب جالبی بود.اولین بار بود که یه همچین چیزی رو میشنیدم.با توجه به اماکن تاریخی(مقبره شعرا،خانه های قدیمی,قلعه ها ,پل ها, …) و مناطر بکر طبیعی زیادی که تو کشورمون داریم پر واضح که میشه مانور زیادی روی طراحی لوگو داد. اولین چیزیکه برای لوگو به ذهنم میرسه مانور دادن روی اماکن تاریخی شناخته شده ، بخصوص بناهایی که ثبت بین الملی شدن .مثلا برای طراحی لوگوی شهر شیراز میشه از ستون های تالارهای بجا مونده از کل بنای تخت جمشید و یا کتیبه معروف و مقبره کوروش و… استفاده کرد.
صنایع دستی هم میتونه المان خوبی برای لوگو باشه چراکه پتانسیل های انسانی اون رو نشون میده و برای خیلی از توریستا جالبه که از نزدیک روند ساختن چیزی رو از نزدیک ببینن…
درود
سپاس از شما خانم سلطانی
به نکات خوبی توجه کردید
امیدواریم که به زودی شاهد بک لوگو و برند باشیم
ما حتی در بخش گردشگری داخلی هم برند خاصی نداریم چه برسد به گردشگری خارجی
همه ما شهرهایی همچون اصفهان را به خاطر داریم که آن هم به دلیل نوشته های کتاب درسی است! به نظرم وقت آن رسیده که شهرهای ما از منظر جاذبه های گردشگری به دنبال هویت باشند. هویت سازی برای مشتریان داخلی با نگاهی به هویت سازی برای مشتریان خارجی.
سپاس از توجه شما به این موضوع
درود بر جناب عزيزي
واقعا درسته كه بايد به فكر ساخت هويت باشيم
سپاس از شما
با سلام و تشکر فراوان از شما هعموطن گرامی خانم توانا
از این که به این مهم پرداختید کمال تشکر را دارم.ابتدا باید بگویم کشور ها و شهرهایی در جهان هستند که هرگاه نام آنها برده می شود اولین نکته که به ذهن هر شنونده می رسد گردشگری و جاذبه های آن مناطق می باشد.ایران هم ،شهر هایی دارم که چنین تصوری را برای ما روشن میسازند.بنابراین یک برند هم باید چنین عمل کند.باید ذات آن سرزمین را در کنار زیبایی بیان کند.البته همه انسانها به دنبال زیبایی هستند بنابراین سفری را آغاز می کنند.در گردشگری ایران زیبایی را پیدا کنیم .تعریف کنیم.برند سازی کنیم.
با تشکر .
محمود آقاجانی