تــــور رب انار // هنگامی که یک تور گردشگری منجر به بازاریابی محصول می شود

چند وقتی است که در حال برگزاری تورهای رویدادی و گردشگری خوراک هستم .اما چند روز پیش یک بعد دیگری از این نوع گردشگری رو دیدم که در ارتباط نزدیک به بازاریابی محصول بود. قبل از اینکه توضیحی در مورد این جریان بدم به نظر بد نیست که یک توضیحی در مورد تورهای گردشگری خوراک به دوستانم ارائه بدم. نوعی از گردشگری که هدف از اون تجربه خوراکی های محلی ، جدید ، مشارکت در پخت این خوراکی ها و حتی بازدید از چگونگی پروسه تولید می باشد را گردشگری خوراک (culinary tourism)می گویند.

چند وقت پیش توری را برگزار کردم که نام این تور ” تور انار” بود. در این تور ما بازدید از کارخانه  تهیه رب انار ، سس انار ، شربت انار و … را داشتیم. این شرکت با آنکه محصولاتی کاملا ارگانیک ارائه می دهد و در یکی از شهرستان های استان فارس است اما بازاریابی قوی ندارد و نام آشنایی برای مصرف کنندگان نیست.

پس از بازدید از این شرکت و پذیرایی که این شرکت از گردشگران انجام داد ، هنگامی که این افراد طعم محصولات را چشیدند بسیار تعجب کردند که واقعا جای این محصول در سفره های ما خالی است و تنها سراغ از مراکز خرید می گرفتند که این محصول ارائه می شود.

چند روز پیش به طور اتفاقی با یکی از این مسافرانم در یکی از پروازها همسفر شدم و به من گفتند که از اون روز تا الان روز ی نیست که این محصولات در خانه ما نباشد و ما به عنوان مشتریان دائمی این شرکت شده ایم!!!

همون لحظه با خودم گفتم که برگزاری این تورها علاوه بر اینکه واقعا نسبت به تورهای دیگر متمایز است چقدر می تواند در تبلیغات و میزان فروش شرکت نیز اثرگذار باشد و به تولیدکنندگان عزیز پیشنهاد میدهم که با ما می توانند در برگزاری این تورها همراه شوند.

پاورقی : به نظر شما به عنوان کانال بازاریابی می توانیم روی این گونه تورها سرمایه گذاری کنیم ؟خوشحال میشوم که با نظراتتون با ما همراه شوید.


29 thoughts on “تــــور رب انار // هنگامی که یک تور گردشگری منجر به بازاریابی محصول می شود”

  1. خانم توانا سلام واقعا از مطلب لذت بردم . آیا این نوع تورها برای غیر ایرانیها هم انجام می شود. ضمنا از مخاطبان کافه از شما گلایه مندند چون مخاطبان کافه علاقه مندند شما فعالیت بیشتری داشته باشید . در نظرها هم با کافه بیشتر همراه باشید ممنون

    1. درود بر شما

      من واقعا از كليه دوستان گرامي عذرخواهي ميكنم.بابت تاخير در پاسخگويي به نظراتشون.
      واقعا متاسفم .آخر سال متاسفانه بدليل حجم بالاي كارهاي سفر يه خورده درگيرم كرده.
      اما در مورد برگزاري اين تورها براي گردشگران غيرايراني:
      متاسفانه تا جايي كه من خبر دارم برگزار نشده.تنها تورهاي كليشه ايي بازديد از شيراز ، اصفهان ، يزد و… با جاذبه هاي تكراري است كه خوشبختانه با صحبتي كه در جشن راهنمايان گردشگري ايران با خانم Ruby Roy نماينده سازمان جهاني گردشگري انجام دادم قرار شد كه همكاري هايي رو انجام بدبم.

  2. سلام خانم توانا
    مطلب بسیار جالبی بود. خیلی خوشحالم میبینم مارکتینگ در ایران داره یواش یواش شکل واقعی تری به خودش میگیره. بسیار حرکت خوبیه به نظر من و مطمئنم جواب میده. چیزی که الان همه برندهای کوچیک و بزرگ به راستی دنبالشن اینه که تایمی رو از زندگی مخاطب و مشتریشون در اختیار داشته باشن تا بدون دخالت هیچ عامل دیگه ای توجه مخاطب رو به خودشون جلب کنن. شما با این حرکت این کار رو انجام دادین. برای همین تمرکز کامل مخاطبتون رو داتشین و تونستید به خوبی و کامل در ذهنش نفوذ کردین. بهتون تبریک میگم. به شخصه هم معتقدم باید روی این گونه مسائل و راه کارها سرمایه گذاری بیشتری انجام بشه و البته اعتماد خیلی بیشتر
    متشکرم از مطلب خوبتون

  3. درود و عرض ادب خدمت دوستان
    واقعا چه طرح جالب و جدیدی خیلی خوبه که این نوع بازدید از کارخونه ها توسط مشتریهاشون در قالب تور صورت بگیره به چند علت مشتریها از نزدیک هم کارخونه و هم مراحل تهیه رو می بینند و با شرایط تولید محصول آشنا می شن افرادی که در اون کارخونه کار میکنند رو می بینند و اینکه یه بازاریابی مستقیم توسط کارخونه می شه و مشتری در هنگام تست اون محصول می تونه نظرات خوش رو هم در جهت بهتر شدن ارائه کنه و یه حس خوبی برای مشتری نسبت به محصول هم بوجود میاد.

  4. کاملا مفید
    تشکر از بیان مطلب
    در مورد سوال با اینکه تعداد نسبتا زیادی در تولیدات غذایی صرفا بدنبال کسب سود هستند،اما محصولات خوبی هم داریم که اینگونه میتوانند نه تنها بازاریابی کنند، بلکه خودشون رو اثبات کنن

  5. با سلام
    از مطلبتون بسیار استفاده کردم و خوشحالم که مطالبی جدید در مورد بازاریابی در کافه منتشر میشود .
    شرکت ما تولید کننده شیرآلات بهداشتی میباشد و ما تقریبا از سال قبل برنامه ریزی و هماهنگی های لازم برای انجام تورهای بازدید از کارخانه را فراهم آوردیم که یکی از موارد راه مخصوص بازدید جهت امنیت بازدید کننده در هنگام بازدید از قسمت مختلف کارخانه مثل کوره های ذوب فلزات میباشد. در حال حاضر فقط مشتریان فعلی و مشتریان در حال عقد قرارداد و مسئولان پروژه های ساختمانی که تمایل داشته باشند ، ما این تور را برایشان اجرا میکنیم و وقتی از مراحل مختلف تولید شیرآلات از شن و ماسه ی ماهیچه گیری تا کوره های ریخته گری و تراشکاری و آبکاری و …. را بازدید میکنند و وقتی پروسه ی طولانی تولید شیرآلات را از نزدیک میبینند هم بسیار تعجب میکنند و هم بسیار خرسند میشوند و تاثیر بسیار زیادی بر آنها و خریدشان میگذارد.
    البته امسال صدا و سیما مراحل تولید شیرآلات را در قالب مستند 2 قسمتی ازکارخانه ی ما تهیه و در شبکه 4 و شبکه مستند پخش کرد که دوستان را دعوت به دیدن این مستند در آرشیو شبکه 4 میکنم.
    امیدوارم بتوانیم در سال 94 برنامه ریزی جهت تور بازدید مصرف کنندگان نیز داشته باشیم.

  6. با سلام
    مطلب جالبی بود . از نظر من کار بسیار خوبی هست برای کشوری که صنعت گران آن به جای هزینه در زمینه بازاریابی و برند سازی فقط به فکر تولید و اضافه کردن خط های تولید پیشرفته هستند .
    لطفا نام برند این رب انار هم اعلام کنید من با اینکه استان فارسی هستم اما چیزی از این رب انار نشنیده ام

  7. گردشگری در ایران پتانسیل بالایی دارد ولی در خصوص چنین فعالیتی می توان با تورهایی همسو با نمایشگاه هایی که در آن شهر ها برگذار می شود داشت که هزینه ها نیز کاهش بیابد ولی در کل به نظر من تلفیق گردشگری و با بازاریابی به نفع هردو طرف است.و یک بازی دوسر برد است. بازدید از کارخانه باعث می شود تا فرد نسبت به آن حس نزدیکی پیدا کند واگر مسئولین بتوانند در آن فضا خاطره خوب برای او ایجاد کنند ناخودآگاه روی ذهنیت او نسبت به محصولش نیز تاثیر می گذارند و او را از مشتریان خود خواهند کرد و با کمی تدبیر می توانند او را به مشتری وفادار تبدیل کنند چرا که این فرد وارد حریم کارخانه شده و احساس می کند به او اعتماد کرده اند و در نتیجه خود را از دوستان برند می داند. در کل ایده و طرح بسیار خوبی است به شرطی که صاحبان کارخانه ها جرات گشایش درهایشان را داشته باشند

  8. باسلام
    خواندن این مطلب باعث شد به یاد کاری که شرکت کاله همین چند وقت اخیر انجام داد بیافتم. فراخوانی که در کانالهای مختلف تبلیغاتی این شرکت برای بازدید از برخی از خطهای شرکت سولیکو پخش شد که در آن مقطع زمانی شاید بیشترین هدفش شفاف سازی مراحل تولید این محصولات بود. بازخوردهای بسیار مثبتی که این بازدید کننده ها روی شبکه های اجتماعی از تجاربشون بیان کردند. تاثیر خیلی خوبی نه تنها روی محصولات سولیکو که به روی محصولات خود کاله هم داشت. به شخصه معتقدم این تورها می توانند در وفادارسازی بیشتر برندهای جا افتاده حتی خیلی کاراتر از برندهای جدید باشد چرا که ما دوست داریم با برندهای محبوبمون بیشتر و بیشتر درگیر باشیم.

    1. سپاس از شما كه تجربه شركت كاله رو در اينجا بازگو كرديد
      اما بنظر من اين كار براي برندهاي جديد و ناآشنا بسيار موثرتر است چون اين برندها معمولا هزينه هاي تبليغاتي بالايي صرف نمي كنند و با اين كار بدون اينكه هزينه ايي پرداخت كنند مشتريان را جذب مي كنند

  9. سلام خانم توانا
    بسیار مطلب خوبی رو مطرح کردید.
    من هم از اخبار تور انار باخبر بودم، واقعا رویداد جالبیه … به نظر من این دست اتفاقات از اونجا که امکان تجربه لذت‌بخش محصول رو برای مصرف‌کننده فراهم می‌کنن می‌تونن خیلی در وفادار شدن اون تاثیرگذار باشن .. مخصوصا در مورد خوراکی‌ها که همیشه مصرف اونها با احساس شادی و تفریح همراه بوده.
    درگیری مستقیم مصرف‌کننده با محصول و شادی استفاده از اون در قالب رویدادی مثل یک جشنواره یا تور باعث می شه ویژگی‌های اون برند بیشتر در خاطر بمونن.
    مث خیلی از یادگاری‌هایی که از سفر با خودمون به همراه میاریم برندها هم در همچین فضایی حکم خاطره‌هایی رو پیدا می‌کنن که دوست داریم تکرارشون کنیم و کنارشون بمونیم.
    ممنون از شما که در این عرصه فعال هستین.

  10. سلام سرکار خانم
    مطلب جالبی بود. متاسفانه تعداد برندهایی که کیفیت مناسبی دارند ولی به دلیل ضعف ساختار بازاریابی شناخته شده نیستند کم نیست. به نظر من میشه یک تیم تشکیل داد و با شناسایی این برندها اون ها رو برای حضور گسترده تر در بازار تقویت کرد.

    1. واقعا اگر تيم هاي تبليغاتي با گروه هاي گردشگري تركيب مي شدند و حتي واحدهاي R& D و بازاريابي با ما ارتباط برقرار مي كردند ميتونستيم گام هاي خوبي رو برداريم.

  11. درود و سپاس بنده مهدی آقانظری مدیرعامل شرکت گردشگری سیر و نظر میبد یزد هستم در شهرما رب انار به صورت سنتی در خانه های خشت و گلی قدیمی نان محلی آش سنتی (شولی sholi) تهیه میشود درصورت تمایل به برگزاری تور مشتاقانه در خدمت شما هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *