سرعت تغییر در دنیای امروز ما بهاندازهای زیاد است که گاهی سبک زندگی، عادتها و رفتارهای ما را از نو تعریف میکند. همزمان که شرایطی مانند پاندمی، دورکاری، دیجیتالیشدن زندگی و ورود نسلهای جوان به محیط کسبوکار محیط ما را متحول میکنند، نیازها و انتظارات جدیدی نیز آشکار میشوند. نیازهایی که خود نقطه آغاز ایدههای نو و محصولات بکر و تازه برای دنیای جدید ما هستند. بلوبانک یکی از این ایدههاست و امروز در این یادداشت قصد داریم به این برند و کمپین جدید و جذابش بپردازیم.
قبل از هر چیز بیایید ببینیم که بلوبانک چیست؟ بلوبانک یک بانک دیجیتالی و اگر بخواهیم کمی تخصصیتر و درستتر بگوئیم اولین نئوبانک ایران است. نئوبانک اصطلاحی است که در سال ۲۰۱۶ بهوجود آمد و هدفش این بود که بانکداری سنتی را به چالش کشیده و تصویری نوین از بانک و خدمات آن برای مشتری ترسیم کند. برای اغلب ما که این نوشته را میخوانیم بانک با شعبه فیزیکی، ساختاری رسمی و غیرصمیمی و فضایی شلوغ و پرتردد تعریف میشود. گرچه در سالهای اخیر بانکهای خصوصی تاحدی این فضا را تغییر دادهاند و بسیاری از خدمات بانکی بر بستر اینترنت تعریف شدهاند، اما ما همچنان آن تصویر خاکستری و دوستنداشتنی را از بانک در ذهن داریم.
گفتیم که بلوبانک یک بانک دیجیتالی است. وقتی میگوئیم دیجیتالی احتمالا خدماتی مانند افتتاح حساب، انتقال پول، پرداخت قبض و … به ذهنتان میرسد، اما بگذارید همینجا بگوئیم که بلوبانک به طور کلی زمین بازی متفاوتی است. بلوبانک، یک بانک تمامعیار است. بانکی که شعبه فیزیکی ندارد و در آن خبری از فرمهای عجیب و صفهای انتظار بانک به آن شکلی که به آن عادت داشتیم نیست. بلوبانک محصول دنیای امروز ماست و در دورهای که سایر بانکها در اقیانوسی قرمز بر سر خدمات آنلاین با هم رقابت میکنند، طرحی نو در افکنده و در اقیانوسی امن و آبی شنا میکند.
رنگ آبی بلوبانک و هویت بصری مینیمال و خاص آن، برای این برند شخصیتی آرام، مدرن، مطمئن و جوان خلق کرده است. به همین ترتیب واضح است که مخاطبان بلوبانک نسل جوان امروز و آینده کشور هستند. نسلی که انتظارات متفاوتی از یک بانک دارند و برخلاف تصور رایج و سنتی از بانک میتوانند بانکی را که همسو با سبک زندگی و خواستههای آنهاست دوست بدارند. به همین دلیل است که بلوبانک تگلاین “بانک، ولی دوستداشتنی” را برای خود برگزیده است.
نگاهی به کمپین اخیر بلوبانک جنبههای جدیدی از ماهیت این برند را برای ما آشکار میکند. در تبلیغات محیطی و بسترهای آنلاین مانند اینستاگرام و وبسایت این برند تصویر یک پیست دومیدانی را میبینیم که بخشی اصلی مسیر آن از آب تشکیل شده و تعدادی ورزشکار بر آن در حال دویدناند! کاری غیرممکن یعنی دویدن بر آب که در همان نگاه اول کنجکاوی بیننده را برمیانگیزد و سپس با شعار “زمین بازی را عوض کردیم” سوالات بیشتری را در ذهن او بهوجود میآورد. شعار همخوانی بسیار خوبی با تصویر دارد و همین همسویی و درستی در تبلیغ میتواند ذهنیت مخاطب را نسبت به اعتبار و توانایی برند تقویت کند.
در آگهی محیطی نام بلوبانک و شعار آن در پائین تصویر نوشته شده که خود میتواند شروعی برای کنجکاوی بیشتر در ارتباط با برند باشد و مخاطب را وادار کند تا در تلفن همراهش بلوبانک را جستجو کند و با آن بیشتر آشنا شود. هر چند فضای آگهی محیطی و محتواهای فضای آنلاین بهنحوی است که گویی با یک تیزینگ روبهرو هستیم و در ادامه خبرهای جدید و جذابتری هم از برند خواهیم شنید.
از دیگر نکات این کمپین حفظ شخصیت مینیمال، مدرن و جسور برند بلوبانک در تمام نقاط تماس آن با مخاطب است. جسارت و معتبربودن را میتوان در شعار “زمین بازی را عوض کردهایم” و همراهی لوگوی بانک سامان با این برند مشاهده کرد و روحیه توانمند و خلاق آن را در تصویری که کاری غیرممکن یعنی دویدن روی آب را به تصویر میکشد و ما را با مفهومی نوین از بانک آشنا میکند. این توجه به المانهای استراتژیک برند، از آن دست اتفاقاتی است که در فضای کسبوکار کشورمان کمتر میافتد.
باید بگوئیم که کانسپت بلوبانک و در ادامه دیدن آگهیهای محیطی آن در سطح شهر پس از مدتها روحی تازه در فضای تبلیغات شهری دمید و حالوهوای ما را نیز عوض کرد. بیصبرانه منتظر هستیم تا قدمهای بعدی بلوبانک را رصد کنیم و موفقیت این برند جوان و خوشفکر را ببینیم. برندی که به نظر میرسد به فکر ممکنکردن ناممکنهاست و آمده است تا آینده صنعت بانکداری کشور را متحول کند.