مروری بر تبلیغات خاطره انگیز // “با وسایل گازی نباید کرد بازی”+دو سوال مهم و چند تبلیغ خاطره انگیز بعد از انقلاب (((به جمع خاطره بازها بپیوندید)))

قبل از هر چیز امیدوارم مرور خاطرات تبلیغات ایران شما را از پاسخ گویی به دو سوال اصلی این یادداشت غافل نکند. اما اصل مطلب. قطعا کارکرد تبلیغات این نیست که صرفا مخاطب را سرگرم کند و به بخشی از خاطرات او تبدیل شود. اما بررسی تاریخ تبلیغات ایران نشان می دهد که برخی از تبلیغات آنچنان در ذهن مخاطب نشسته است که به عنوان بخشی از خاطرات تبلیغاتی او تبدیل شده است. اینکه این تبلیغات چه خاصیتی داشته است موضوع بحث من نیست. حتی اینکه چقدر توانسته هدف ارتباطی و فروش خود را پوشش دهد نیز بحث من نیست. این یادداشت فقط درباره سرمایه ای است که این برندها دارند. سرمایه ای به نام خاطره تبلیغاتی. به موارد زیر توجه کنید:

 

*** تبلیغ بستنی میهن: داستان گوساله ای که ترجیح می داد به جای شیر مادر خود، بستنی اش را بخورد و تکه کلامی معروف داشت که می گفت: “مامان جون بستنی اش خوشمزه تره

 

*** تبلیغ سس دلپذیر: داستان آشپز و پسربچه ای که قرار بود با هم سالاد الویه درست کنند ترانه ای بود که هرکس حالا با هر سسی که می خواست سالاد الویه درست کند آن را می خواند «می خوام سالاد درس کنم»  می خوام سالاد درست کنم./ سالاد چیه؟ / الویه؟/ حالا چی می خوای؟ / ظرف بلور با خیارشور، سینه مرغ با تخم مرغ / دیگه چی می خوای؟ / داری می بینی …

 

*** تبلیغ اموزشی شرکت گاز: آقای ایمنی هم که هم چنان به تبلیغ های خود ادامه می دهد: آن سال ها با یک تیزر معروف و شعر خوش آهنگ در ذهن همه بیننده ها نشست و ترانه اش ماندگار شد. تیزر در مورد پرشدن فضای گاز و کبریت کشیدن و انفجار و سوختی بود.

 

*** تبلیغ اموزشی اداره برق: مجموعه ای از تبلیغات سریالی که نقش اول آن بابا برقی با شعار “هرگز نشه فراموش، لامپ اضافی خاموش” که صرفه جویی را تبلیغ می کرد

*** گلرنگ: یکی از خاطره انگیز ترین تبلیغات ان سالها تیزرهای موزیکال گلرنگ بود. با بیتی معروف که البته در سالهای اخیر نیز کماکان توسط این برند استفاده می شود” گل گل گل گل از همه رنگ سرت رو با چی می شوری با شامپو گلرنگ”. این تبلیغ به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام بسیار معروف شده بود یکی از همان تبلیغات نوستالژیکی است که خیلی ها شعر آن را هنوز از حفظ هستند.

*** کفش نهرین: تبلیغی باز هم موزیکال و خاطره انگیز که رابطه چند بچه با یک عول چراغ جادو را نشان می داد. شعر ان را با هم بخوانیم.این چیه این چی چیه؟ کفش نهرین بچه ها. شما هم می خواین؟/بله/اینارو غول چراغ بهم داده./غول چیه؟ غول چی چیه؟ غول اینه ترس نداره هرچی که ازش بخوای براش کاری نداره/هه هه هه هه در خدمتم آقا/آقا غول خوب بگو آیا نهرین برای همه دوستام کفش داره؟/داره داره داره داره داره داره”

اما یادداشت امروز را می خواهم با دو سوال به پایان ببرم که امیدوارم به تفکیک همراهان خوب کافه به ان فکر کنند و سپس پاسخ دهند.

یک: آیا در تاریخ تبلیغات بعد از انقلاب تبلیغات خاطره انگیز دیگری را نیز می شناسید که از قلم افتاده باشد؟

دو: در یکی یا دو ســـال اخیر کدام تبلیغات ایران را می شناسید که بتواند به خاطره تبلیغاتی ما در سالهای اینده تبدیل شود؟

 

ان شالله در ماه منتهی به پایان سال می خواهیم نظرسنجی خاطره انگیز ترین تبلیغ یکی دو سال اخیر” را به راه بیاندازیم. کاندیداها را شما معرفی کنید تا در زمان مقتضی نظرسنجی آغاز شود.


114 thoughts on “مروری بر تبلیغات خاطره انگیز // “با وسایل گازی نباید کرد بازی”+دو سوال مهم و چند تبلیغ خاطره انگیز بعد از انقلاب (((به جمع خاطره بازها بپیوندید)))”

  1. جواب سوال 2-
    تبلیغ ایران رادیاتور با هنرمندی نوه عمو یادگار و با ترانه سیامک انصاری و تیکه کلام “پشتم گرمه”
    تبلیغ کرم ترک پا عش با تیکه کلام “واقعا تاثیر داره؟”

    1. درود فراوان
      سپاسگزارم از تجدید خاطرات زیبای دوران گذشته،
      امروز در کنار همسرم یا تبلیغات گذشته بعد بیست و… سال پیش در ذهن ما یادآور شد.
      چی توز موتوری، هشدارهای بابا برقی، هشدارهای گاز ، نیک کالا، پفک نمکی مینو، گلرنگ، لاستیک دنا،دستکش گیلان، و…
      یکی که می‌گفت دستات کو می‌گفت با پاکنس پاکشون کردم، نمی‌دونم محصول کدام شرکت تبلیغ میکرد.
      در همان دوره نزدیک به بیست و… سال پیش از ایران مهاجرت کردم ولی همیشه خاطرات وطن در ذهن ما وجود دارد .البته در این دوران تبلیغات گسترده و افزایش شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای دیگر چنگی به دل نمی‌زند.
      گذشته از اینها بدنبال اطلاعاتی از کودکی که می‌گفت دستام ،با پاکنس پاکشون کردم ، هستم
      با پدرش آقا فرامرز یکسال همکار بودم اسم آن کودک گویا آرمین بود . سپاسگزارم از دوستان اطلاعاتی به من ارایه دهند از این کودک …. اگه پیج اینستاگرام یا فیس بوک ایشان را ارایه دهند.
      سپاسگزارم از این سایت شما، و تمامی کسانی که اینجا
      خاطرات زیبایشان را تحریر کشیدند.

  2. با سلام
    یکی از تبلیغات خاطره انگیزی که از قلم افتاده تبلیغ پفک نمکی مینو می باشد. «مینو کیه؟ خوش آب و رنگ و با نمک، بچه ها بهش می گن پفک!»
    به سوال دوم هم بعدا جواب می دم. اگه اجازه بدین بیشتر فکر کنم.

  3. با سلام
    فکر کنم تبلیغ محصولات “بس” و تبلیغ شرکت ایران رادیاتور با شعار “عمو یادگار” در ذهن ها موندگار شدند. درباره محصولات بس اخیرا دوباره در پایان تبلیغاتش از تبلیغ قدیمیش استفاده می کنه. تبلیغ عمو یادگار هم که بروز شده و بنظرم عالیه.
    در مورد سوال دومتون فکر کنم تبلیغات” مرسی “با اون کوچولوهای خوشگل و شعار”مرسی مامان” داره موندگار میشه.همچنین محصولات “عش ” با شعار “واقعا تاثیر داره”.

      1. جناب مجتبی محمدیان این تیزر شاید خوب ساخته نشده و نشه به عنوان تبلیغ موندگار حسابش کرد ولی این “واقعا تاثیر داره” بعنوان تکه کلام به زبون عام مردم افتاده و حداقل در کوتاه مدت داره خوب جواب میده

  4. سلام به مجتبی عزیز
    خیلی خیلی مطلب خوبی بود. ممنون. اولین نکته ای که به ذهنم میرسه اینکه چقدر تغییر اتفاق افتاده طی این چند سال. چقدر پیشرفت داشتیم. البته کافی نبوده ولی خب خوب بوده واقعا.
    در مورد سوال اول باید بگم من تبلیغات مهرام و بهروز بود، تبلیغ پفک نمکی مینو بود، عمو یادگار، دست کش گیلان بود که تو کار خونه محافظ پوست دستهامون قرار بود باشه، لاستیک بارز بود که میگفت بارز آقا بارز. البته یه زمانی رو هم یادم میاد که کلا تبلیغ نداشتیم و بین برنامه ها باید گل و گیاه دو ساعت نگاه میکردیم 🙂
    خب یکم نظر دادن من در زمینه خاطره شدن تبلیغات سخته چون از یه طرف یخاطر کارم همیشه در حال تیزر دیدنم که همش داره خاطره میشه 😉 و از طرف دیگه خب سخت گیرهم میشم برای نظر دادن. اما به هر حال فکر میکنم نوه عمو یادگار میتونه در خاطره ها بمونه، فعلا چیز دیگه ای به ذهنم نمیاد که پتانسیل در ذهن موندن در حد تیزرهای اشاره شده رو داشته باشه

    1. تو این همه لاستیک بارز رو خسلی خوب گفتی اما در مورد دستکش من چیزی یادم نمی یاد
      از همین الان عمو یادگار داره خیز برمی داره واسه خاطره شدن

      1. دست کش گیلان نمیدونم شاید بخاطر شعرش بود، اون موقع هام سرگرمی بچه های همسن ما این بود که این شعرارو حفظ کنیم. شعرش اینجوری بود که دست کش گیلان تو کار خونه محافظ پوست دستامونه، دولایه با آستر کتونه به دستا آسیب نیمرسونه :)) شعر مهرام رو هم یادم بود تا چند وقت پیش. نمیدونم اما شاید این ماندگاریها یکی از دلایل اصلیش بیشتر دیدن تلویزیون ایران هم بوده باشه. الان دیگه برنامه های تلویزیون جذابیت زیادی برای دیدن نداره مجتبی جان

  5. به نظر من مهمترین تبلیغ بعد انقلاب تبلیغ کمک به کودکان سرطانی است که شعار ” هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم” تیزر ساخته اقای بیرنگ هستش. که اتفاقا اخرش میگفت بانک ملی شعبه اسکان که دقیقا با همون لحن تو خاطر من مونده

  6. با سلام
    تبلیغات شرکت پاک نیز که بازیگر مجموعه، علامت ضربدری را روی دست خود همیشه می کشیدند تا خرید محصولات پاک را فراموش نکنند، برای مدتی جریان ساز شد. با تبلیغ کمک به کوکان سرطانی نیز موافقم که البته به نظر بنده، در این مورد خاص، شعار تبلیغاتی ” هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم” بسیار جلوتر و موفق تر از خود تبلیغ عمل کرد و در واقع نیروی پیش برنده، شعار بود. هر چند خود تبلیغات نیز و همچنین کودکانی که از آنها برای ساخت تبلیغ استفاده شده بود، بسیار در ذهن ماندنی بود.
    در مورد سال های اخیر، متاسفانه به موارد منفی بیشتر می شود اشاره کرد تا موارد مثبت.

    1. آقای لطفی یهنی شما با پشتم گرمه موافق نیستی که قابلیت خاطره شدن داره؟ البته من از این تیزر حمایت نمی کنم کلا فقط خواستم نظرتون رو بدونم

      1. جناب محمدیان عزیز
        با سلام
        با نظر شما موافقم. نوه عمویادگار قابلیت ماندگاری را داره. فقط یه فرقی است بین نسل من و شما که تو دهه شصت و هفتاد، یک سری از پیام های فوق الذکر برامون خاطره شد و موندگار، و نسل الان که برای خاطره سازی هزار تا چیز بهتر و شکیل تر در اختیار داره. باید دید که با وضعیت حال حاضر هم، نوه عمو یادگار موندگار میشه یا نه.
        اما مطمئنم اگه نوه عمو یادگار مال دهه هفتاد بود، الان ما اسمشو جزء خاطره ساز ها می آوردیم
        ارادتمند

        1. احتمالا باید همه صبر کنیم
          راستی طبق شناسنامه من رو توی دهه شصت راه نمی دن هر چند که این روزها دهه شثتی بودن انگار یه امتیاز ویژه با خودش داره البته فقط در حوزه خاطره بازی

      2. شعرش خوبه. موسیقیش هم خوبه. ولی تصاویرش خیلی از شعر و موزیک عقب ترن. تیزر بعدیش هم که تو بازارچه می گذره دیگه کلا بی ربطه
        از این نظرات می شه فهمید تو ایران کلا تکه کلام و موسیقی و شعر تاثیرگذاره تا تصویر. کلا یه تیزر تصویری هم تو خاطرات مردم نمونده

  7. با سلام
    می خواستم از فرصت استفاده کنم و مورد دیگری را نیز به بحث بگذارم
    لوک سولیوان در کتاب تبلیغات خلاق به این موضوع اشاره می کند: یک پیام تبلیغاتی هر چقدر هم که بد ساخته شود، اگر به اندازه کافی تکرار گردد، می تواند در ذهن جای گیرد. مثالی می زند و می گوید: فرض کنید در جلسه ای یک نفر در حضور همگان، ناگهان آب دهان خود را روی میز پرتاب کند. این فرد عمل بسیار ناشایست و شنیعی انجام داده اما شما هیچ وقت این عمل او را از یاد نخواهید برد.
    در رابطه با گفته فوق، آیا می توان در بازار تبلیغات ایران مثالی را پیدا کرد؟ یعنی پیام هایی که بسیار بد ساخته شده اند اما به مدد و یاری تکرار زیاد، در ذهن ما جا گرفته باشند؟
    با تشکر

      1. جناب محمدیان عزیز
        با سلام
        جمله ای که از لوک سولیوان نقل کردم، بر می گردد به همان جایگاه سازی در ذهن. ولو با اینکه با تبلیغات بد و به مدد تکرار زیاد به دست امده باشه.
        الان می خوام نظر شما رو راجع به پیام تبلیغاتی مدرسان شریف بدونم. اولا خوب هست یا نه؟ بعد اینکه آیا تو ذهن کسی که می خواد بره کلاس ارشد و دکتری، توانسته جایی برای خوش پیدا کنه یا نه؟ اگر پیدا کرده، به نظر شما تو رفتار آن شخص، صرف نظر از دیدگاه وی راجع به نوع پیام، تاثیر می گذاره یا نه؟
        با تشکر

        1. جناب لطفی نیا در مقدمه یادداشت اشاره کردم که صرف به یادمماندنی شدن تیزر دلیل بر اثربخشی اون نیست
          در مورد مدرسان شریف هم این موضوع صادق است
          به نظرم در مورد اثر بر جامعه هدف و استقابال از کلاشسهای این موسسه فقط امار می تواند راهگشا باشد
          این ظور که از روند پیداست به طور ناخواسته همه تبلیغاتی را اشاره می کنند که گویا جز خاطرات شیرین تبلیغاتیشان است اگر خاطرات تلخ تبلیغاتی را بخواهمی بررسی کنیم مدرسان شریف به نظرم جز انهاست
          البته گمان می کنم در یادداشتهای قبلی کلا به مدرسان شریف به طور کامل پدرداختیم

    1. با سلام
      مثالی که پیرو فرمایشات جناب لطفی نیا به ذهنم رسید ، تبلیغ مدرسان شریف هست.
      تیزر خوش ساخت نیست و به کمک تکرار چند کلمه و تعدد پخش ،توانست در ذهن بماند.

  8. سلام
    ممنونم بابت مطالب خوبتون
    به نظر من علاوه بر مواردی که گفته شد، که البته بعضی از موارد رو برای اولین بار در کافه دیدم، تبلیغ خمیر دندان داروگر با این شعر « سلام آقا قوری جون، قوری قوری جون فداتون ، امروز چیه درسمون ، مسواک زدن به دندون ،…» و تبلیغ my baby « مای بی بی مای بی بی دوستت داریم ، مای بی بی ما با تو چقد خوشحالیم نازکو لطیفی مثل گل ها با تو چه کیفی می کنیم ما نی نی ها » هم جز ماندگارترین تبلیغات در ذهن من هستند.

  9. سلام به همه دوستان کافه
    من معمولا مطالبو به عنوان علاقمند به حوزه بازاریابی دنبال میکنم و اما نظری نمیدم
    به شخصه همه تبلیغات دهه 60 رو که دوستان عنوان کردند دوست داشتم
    اما چنتایی جا موند:
    1- تبلیغی که برای بازی نکردن بچه با چرخ گوشت و مراقبت والدین هنگام استفاده بود متنشم یه بچه بود که مامانش میره بیرون و چرخ گوشته بهش میگفت : چه بچه زرنگی چه دستای قشنگی پاشو بیا جلوتر تا برنگشته مادر بیا بیا هم به مامان کمک بده هم منو قلقلک بده:)
    و 2- اولین تبلیغای که با عنوان حمید بودش
    3- تبلیغات شکلاتای آیدین بود فکر کنم که تو بچه با نردبون میرفتم شکلات بردارن
    فعلا همینا یادم اومد
    روز همگی خوش

    1. عالی بود خانم ازاده
      ما تلاش می کنیم همه جور مطلب بنویسیم که همه را در گیر کنیم
      در مورد تبلیغاتی هم که اشاره کردید باید بگم که واقعا خوب اشاره کردید
      حقیقتش فکر می کردم از اینجا به بعد دیگه تبلیغ خاطره انگیز دیگه ای وجود نداشته باشه
      اما انگار این قصه سر دراز دارد

    2. تبلیغات تبرک با “حمید…” به واسطه اینکه تو اون دوران یه جورایی زن ذلیل بودن یه مرد محسوب میشد با همین مفهوم طنز ماندگار شد و برای خیلی ها اسم تبرک با “حمیییییییییییید” تداعی میشه

    3. از این تبلیغ چرخ گوشت نگین که کابوس کودکی های من بود. از وقتی این تبلیغ رو توی تلویزیون دیدم در تمام کودکی یه جور فوبیا به چرخ گوشت پیدا کردم.هر وقت کسی می خواست از چرخ گوشت استفاده کنه گریه می کردم و التماس می کردم که از چرخ گوشت استفاده نکنن! هیچ وقت هم جایی که چرخ گوشت وجود داشت تنها نمی موندم با چرخ گوشت !

    1. بقیه شم این بود (وقتی پسره دندون درد گرفته): مادرجون آی مادرجون، مردم از درد دندون. ، _باکتریهای تو دهن پسره: اخ جون چه روزگاری، دندون درد و بیماری، مادره سرزنش میکنه پسرشو: گفتم با دندون پسته نشکن، گوش ندادی مادرجون، باز شدی پشیمون، مسواک که شد فراموش، آقا شیره میشه موش (اینو خواهره میگه)، خانواده شروع میکنن به مبارزه: شیپور بزنید که وقت جنگه، شلیک بکنید که وقت تنگه، ما با کمک خمیر دندان، دندونا رو میکنیم خندان، پشت دندونا سنگر گرفتن، شلیک بکنید از پا بیفتن…
      مسواکه میگه: دندونو باید به ما سپردن، خانواده میگن: دندون قشنگ و سالم و شاد، با شستن زود به زود با مسواک

    2. بقیه شم این بود (وقتی پسره دندون درد گرفته): مادرجون آی مادرجون، مردم از درد دندون. ، _باکتریهای تو دهن پسره: اخ جون چه روزگاری، دندون درد و بیماری، مادره سرزنش میکنه پسرشو: گفتم با دندون پسته نشکن، گوش ندادی مادرجون، باز شدی پشیمون، مسواک که شد فراموش، آقا شیره میشه موش (اینو خواهره میگه)، خانواده شروع میکنن به مبارزه: شیپور بزنید که وقت جنگه، شلیک بکنید که وقت تنگه، ما با کمک خمیر دندان، دندونا رو میکنیم خندان، پشت دندونا سنگر گرفتن، شلیک بکنید از پا بیفتن…
      مسواکه میگه: دندونو باید به ما سپردن، خانواده میگن: دندون قشنگ و سالم و شاد، با شستن زود به زود با مسواک

  10. با سلام به همه دوستان
    من هم با همه ی شما کافه بازاری ا موافقم مخصوصا اینکه در مواردگفته شده .پفک مینو و سس مهرام . دستکش گیلان و ایران رادیاتور. لاستیک بارز .خیلی در خاطرت ا باقی مانده اند .
    اما خوبه که به شرکت پاکسان هم اشاره کنیم با شعار (پاکسان ،به سلامت خانواده می اندیشد )
    و صنایع غذایی بهروز (دوست من سلام)
    اما من هنوز هم دوست دارم ایران رادیاتورو گلرنگ درنظرسنجی ها ی جدید به عنوان خاطر انگیز ها اعلام بشه .
    ممنون از مطالب خیلی خوبتون.

    1. خانم پریسا اگر بحث شهارهای خاطره انگیز بود باید صا ایران رو هم اضافه کنیم
      اما بحث فقط شهار نیست
      اگهی های تلویزیونی خاطره انگیز مد نظر است
      لطفا باز هم مشارکت کنید

  11. وقتی خوندن این مطلب رو شروع کردم به ذهنم رسید تبلیغات دوران کودکی ما تاریخ مصرفشون تموم شده و برای بچه های الان جذابیتی نداره. اما به محض کلیک رو کلیپها و پخش اون تمام توجه نوه هامون( از 1 ساله تا 10 ساله) به آهنگ و شعر جلب شد و براشون جذابیت و تازگی داشت.:D

    تبلیغات پفک مینو به خاطر لحن اون مادربزرگ ” مینو کیه؟!؟” برای من همیشه جذاب بوده. و برام جالبه که هنوز هم وقتی ما(بچه های اون دوران) میخوایم پفک بخریم بین چی توز و لینا و … قطعا پفک نمکی مینو رو برمیداریم.

    تبلیغ بنیاد امور بیماری های خاص هم از تبلیغات بسیار تاثیرگذاره که تاریخ مصرف نداره و هنوز هم با سلیقه مخاطب با هر سطحی سازگاره

  12. سام وقت بخير
    مارو به ايام کودکي برديد.
    جند تا تبليغ تو ذهنم مونده
    يکي تبليغ ايران رادياتور (با عمو يادکار کي ميره تو غار)؛
    تبليغ سياساکتي حوزه راهنمايي رانندکي ؛
    تبليغي در مورد مخاطرات کاز بود دو قلو ها ميکفتن( اين کارو نکن حسن خطرناکه حسن)
    ديکري تبليغ آموزشکاه کنکورپارسه (1،2،3پارسه)؛
    تيزرتبليغ محصولات اوه در ابتدا آلارم ساعت بود.
    به نظر من ايران رادياتور به مرور زمان به روز شده و موفق تر عمل کرده

  13. با سلام آقای محمدیان
    ممنون از توجه نظر شما .شاید حق با شماست ،اما می توان به این موارد تبلیغاتی اشاره کرد
    کیک درنا با آرم گندم وپرنده ی درنا …در در درنا
    پفک اشی مشی که فکر کنم بعد از پفک مینو پر طرفدارترین بود…گنجشگک اشی مشی لب بوم ما بشین .بارون میاد خیس میشی برف میاد گوله میشی.میفتی تو حوض نقاشی.
    ماکارونی مانا …مامان غذا چی داریم ماکارونی مانا داریم .
    تبلیغ به به هوا عالیه.. .ماشینه قلابیه؟ نه با با بنزین نداره خالیه…
    مسئله ای که در تمامی این موارد میتواند قابل توجه باشد ریتم شعر و ملودی است که برای این تبلیغات به کار برده شده وحتی بعضی ازآ

  14. آنها دارای زمینه های طنز مایه ای هستند و به گونه ای از ساختارهای اجتماعی ملموس در آن ها استفاده شده است که باعث شده تابعد ازاین همه مدت در خاطراتمان باقی بمانند.
    البته به نظر من در آینده این موارد می توانندجزو تبلیغات خاطره انگیز نام برده شوند :
    شامپو صحت
    مشکین تاژ
    چی توز موتوری
    چاکلز
    محصولات تبرک و محسن
    پوشک مای بی بی
    که البته تکرارپخش تبلیغات نیز می تواند به جایگاه یابی محصول در اذهان کمک کند.

  15. سلام خدمت جناب محمدیان و دوستان کافه بازاریابی
    دوستان به بیشتر موارد اشاره کردند. علاوه بر موارد ذکر شده، یکی از تبلیغات خاطره انگیز برای من تبلیغ کرم ساویز بود که تصویر ماه رو با پستی بلندی هایی روی پوستش نشون می داد و وقتی کرم میزد می گفت: حالا ماه شدم.از لحن گفتنش شادی ورضایت از کرم رو می شد دریافت کرد.
    از میان تبلیغات فعلی، به نظرم تبلیغ پفک «لوسی» که در شبکه آی فیلم و پویا نشون میده با تکرار پی در پی نام پفک و ریتمیک بودن قابلیت خاطره شدن رو داره.

  16. سلام و با تشکر از مطلب جالبتون..
    یادمه یه تبلیغ برای شرکت آب و فاضلاب بود که یه ماهی زرد رنگ میومد شعر میخوند راستش آهنگو ترانه اش خاطرم نیس ولی اینقدر از اون عروسک زرد رنگ خوشم میومد که هنوز که هنوزه شکلش تو ذهنم هست..
    تبلیغ صا ایران …هروز بهتر از دیروز…با علامت تیک ..
    تبلیغ بسکوییت مادر
    آبگرمکن بوتان…انتخابی مطمین..که ریتمش ناخودآگاه توی ذهنم شکل میگیره
    و تبلیغ مربوط به بیاری های خاص که یادمه اون زمان متنشو حفظ میکردم و شروع تبلیغ باهاش تکرار میکردم
    الان بیشتر تبلیغ ایران رادیاتور و مای بی بی تو ذهنم هست

  17. سلام آقای محمدیان . تبلیغ ببک هنوز تو ذهن من هست و از این جمله اش هنوز استفاده میکنم که می گفت حالا ماه شدم 🙂 و تبلیغی که برای کودکان سرطانی بود: خدای من خدای خوبو مهربان… خیلی خوب بود هم متن و هم تصاویر معصوم بچه ها همیشه تو ذهنم می مونه.
    از بین تبلیغ های جدید هم عمو یادگار بوتان و تبلیغ موزیکال اکتیو: صبح که میشه اکتیو کنارمه 🙂

  18. با سلام
    اگر خاطرمان باشد برای اولین بار در کشورمان این شرکت صحت بود که در تولید محصولات خود از عصاره های گیاهی استفاده کرده است. که اولین محصول او نیز با عنوان شامپو سدرصحت معروف شد وفکر میکنم جایگاه مناسبی را در بین مصرف کنندگان خود به دست آورد وبعد از آن شامپو بابونه و حنا اش .
    نکته ای که باعث ماند گاری جایگاه این محصول در اذهان شده همین کاربرد گیاهان در محصولاتش است که در پی شناسایی دقیق نیاز مشتری صورت گرفته است. همان گونه که در سراسرجهان مردم به مصرف مواد طبیعی گرایش پیدا کرده اند.
    در کشورما برای محصولات ارایشی بهداشتی شرکت صحت است که پیشرومحسوب میشود.ابته تدوام تبلیغاتی هم به معروفیت این برند کمک کرده است.

  19. سلام

    من یه جمله تو ذهنم مونده ولی اصلا یادم نمیاد تبلیغش چی بود. فقط یادمه که جمله اش اون موقع ها خیلی معروف شده و همه به هم میگفتن. جملشم این بود که با یه حالت خاصی میگفت ” راست میگگگگگیییییییی؟؟!!” . یادمه بین همه اپیدمی شده بود ولی هر چی فکر کردم تبلیغش یادم نیومد!!

  20. با سلام و خسته نباشید.با وجود گذشت این همه زمان و با وجود کوچکیم درحدود سال ۷۹ یا ۸۰هنوز تبلیغ بابا برقی یادمه خصوصا که من حتی یادمه تی شرت بچه گانه با تصویر بابا برقی داشتم و یکی دیگر از انها هم صا ایران با شعار هر روز بهتر از دیروز است که بلافاصله بعد از اتمام تبلیغ دو تا تک زنگ کوچیک داشت که هنوز صداش در ذهن من مانده البته اگر اسم شرکت را درست گفته باشم ..

  21. سلام خدمت آقای محمدیان
    اصولا تبلیغاتی که با آهنگ باشه و بچه ها درآن نقش داشتنه باشن خاطره انگیز میشه
    تمام تبلیغاتی که اشاره شده بود تمامش این دو خصوصیات داشت چون هم بصری و شنیداری است .
    احساس میکنم تبلیغ مرسی ماندگار بشه .ولی خاطرات انگیزترینش همان سس دلپذیره

  22. مرسی آقای محمدیان بابت این پست
    تمام انچه که شما گذاشتین و آنچه که بچه ها نظر دادن خاطره انگیزه
    یک نکته ای که به ذهنم رسید ((خارج از این بحث)) اینه که برای دهه شصتی ها یک جعبه جادویی به نام تلویزیون بود و بس!!! و انصافا صدا و سیما و سینمای کودک از این رسانه برای آموزش بچه ها بسیار بهره برد. فیلم های سینمایی و تبلیغات آموزنده همه و همه در راستای آموزش این نسل بودند و از تنها مجرای ارتباطی به خوبی استفاده کردند.
    شاید ماندگار ترین سریال ها و فیلم های سینمایی هم در این سالها با همت خانم مرضیه برومند (مدرسه موشها و خونه مادربزرگه)، آقای ایرج طهماسب (کلاه قرمزی و آقای مجریه) و آقای بیژن بیرنگ و مسعود رسام (خاطرات شیرین، و خانه سبز و …) ساخته شد.
    البته اینکه چقدر این آموزش ها تاثیر گذار بوده بحث جداگانه داره

    1. خیلی جالبه
      این پبدیده دهه شصتی ها موضوع جالبیه که در حوزه جامعه شناسی بسیار می تونه قابل بررسی باشه
      چند وقت پیش چیپس دهه شصتی هم اومد

  23. با عرض سلام و خسته نباشید
    یکی از تبلیغات به یادماندنی
    تبلیغ پاک یادت نره بود که به نظر من خیلی جالب بود.
    تبلیغ شامپو بس هم که بچه اخرش می گفت بس خیلی به یاد ماندنی بود.

  24. سلام
    راستش من از کل اعضای خانوادم پرسیدم و رأی گیری کردم:

    زمان قبل از انقلاب:
    1-آدامس خروس نشان
    2-آدامس شیک(شیک شیک شیک،که بعدش گنجشکها میومدن و ….)

    بعد از انقلاب به ترتیب اولویت:
    1- گلرنگ(گل گل گل ،گل از همه رنگ….)
    2- ببک( بـــ بـــ ک،بـــ بـــ ک،….)
    3- میهن(بستنیش خوشمزه تره)
    4- اِ…اِ … مهندس چرا بنزین تموم شد…
    5-بابا برقی
    6-آقای ایمنی(دیدم اجاق خاموشه،کتری چایی روشه، تا کبریتو کشیدم …..)
    7- دارو گر و قورباغه

    شکوفه علیمحمدی

    1. ممنون خانم علیمحمدی
      ان شالله در مورد تیزرهای خاطره انگیز قبل از انقلاب نیز یه نظرسنجی می کنیم
      راستی خوشجالم که باز هم یک نمونه جدید مطرح کردید من هم با ب ب ک و مهندس خاطره دارم

  25. با سلام
    به خاطر تاخیر در پاسخم عدر خواهی میکنم. خیلی سعی کردم یادم بیاد که اولین تیزر تیلیغاتی شامپو سدر صحت چی بود اما میدونم که گیاه سدر رو نشون میداد.امیدوارم از دوستان کسی بتونه این تیزر رو یاد آوری کنه.
    آقای محمدیان لابه لای این خاطرات حیفه که یادی از تبلیغ شکلات شوکو پارس نشه (میکا میکا میکا میکای شوکو پارس )
    وشعر وملودی جالب دیگری از پفک نمکی
    حسنی کجا میری
    خونه مادر بزرگ
    بخورم پفک نمکی
    چاق بشم چله بشم
    بعد میام تو منو بخور
    پچگی هام عاشق این دو تبلیغ و تبلیغ گلرنگ وایران رادیاتور بودم مخصوصا اون دو تا خرس زن و شوهر که خیلی بامزه بودند .تمام مباحث گفته شد توسط دوستان عالی بود وباعث شد بخشی از دلایلی که باعث جایگاهیابی یک برند در ذهن افراد می شود را ملموس تر بشناسیم. مطمئنا موضاعات بعدی هم به همین منوال با جذابیت دنبال می شود.ممنون از شما.

    1. گل گل گل. گل از همه رنگ
      سرتو با چی میسوری با شامپو گلرنگ
      شامپو روزاته، شامپوی بچه، شامپوی خشک و معمولی با شامپوی چرب
      میکای شوکوپارسم این بود کاملش:
      میکا میکا میکا، میکای شوکوپارس
      خیلی خوشمزس دوست بچه ها و بزرگترهاس
      شو کو پارس

  26. با سلام.
    خاطرات جالبی با اون تبلیغات دارم.چند تبلیغ به ذهنم رسید که دوستان کمتر بهش اشاره کردند:
    -تبلیغ موتور سیکلت نامی که اینجوری بود:اصغر آقا نامی خریده!
    -تبلیغ موکت ظریف مصور که یه آقایی موکت لوله شده رو روی دوشش میبرد.
    -لامپ کم مصرف که شعرش اینطوری بود:من لامپ کم مصرفم،پر نور و پر قدرتم…که بعدش به مناظره با لامپ قدیمی ختم میشد!
    -نی نک! که یه نی ابداعی بود به شکل عینک:این نی نک با نمکه،هم نی و هم عینکه.نوشیدنی با نی نک،رد میشه از توو عینک!
    -تبلیغ کیک درنا بود که با شدت تمام گفته میشد:در در در درنا!

    در مورد تبلیغات امروزی هم فکر میکنم تبلیغ پوشک مرسی با جمله آخر که از زبان یک بچه گفته میشه موندگار بشه:مرسی ماما!

  27. با عرض سلام خدمت عزیزان
    به نظر من پریل شاید بتواند در سال های آینده احساس نوستالژیک درست کنه
    مث اشی مشی
    شامپو پس 1 و 2
    شامپوی خمره ای زرد رنگ داروگر رو یادنونه
    بیسکویت مادر با شعار مهر مادر، شیر مادر، بیسکویت مادر
    بیسکویت ترد
    و …….

  28. والا این تبلیغی که بهش اشاره می کنم نمی دونم کسی یادش میاد یا نه ، ولی اون دوران که تلویزیون های صفحه تخت تازه وارد بازار شده بود ، فک می کنم شرکت سامسونگ یه تبلیغی ارائه کرد که وقتی شروع می شد من تو عالم بچگی به صفحه ی تلویزیون میخکوب می شدم، قصه ی دو تا پشه بود( دقیقا نوع حشره یادم نیس!!) که یکیشون بالای تلویزیون ایستاده بود ویکیشون داشت خودشو می کشید بالا، وقتی بالاخره تونست برسه به قله و صعود کنه ، پشه ی دوم با یه صدای خیلی بامزه پرسید : سخت بود ؟! و پاسخی که می شنوه عالیه ، جواب این بود: نه ، صفحه اش تخت بود !! واقعا این این تبلیغ یکی از لذت های زندگی من بود ، چون همیشه سعی می کردم صدای این دو تا پشه رو تقلید کنم !!

  29. تبلیغی که در مورد صرفه جویی در مصرف آب بود که میگفت:
    آب واسه من حياتيه …بدون آب تشنگيه….گشنگيه…مرگ حيات و همه زندگيه….چيكار كنيم كم آبيه بی آبيه؟حالا كه آب نياز داريم صرفه با صرفه جوييه…تو خونه آب از این شیر سرازیر میشه… آب اگه قطع بشه همه میدونیم چطور میشه…آب تهران از اين كوه سرازير ميشه…تا به مصرف برسه خوب بايد تسويه شه….اول اينجا خش و خاشاك بايد زدوده شه… بعد در حوضچه ها صاف بشه تسويه شه… آب که با انگل و ویروس سلامت نمیشه …آب نوشیدنی تا قابل مصرف بشه… پول هنگفت باید صرف بشه هزینه شه… نعمت پاک خدا به دست انسان… چرا به زباله دان تبدیل بشه…آب با ارزش آشامیدن مصلحت نیست چنین صرف بشه… آب نوشیدنی شهر چرا تلف بشه.
    متاسفانه هر چی اینترنتو گشتم نتونستم پیداش کنم…
    یا تبلیغ به به هوا عالیهه… آبی آفتابیه و…(دیگه حوصله ندارم همه شو بنویسم.)

    1. تیزرهایی که شعر روان و زیبایی رو داشته باشن بیشتر تاثیر گذار هستند و شاید تا سالها اون شعرها تو ذهن بیننده ها باقی بمونه. ممنون ار یادآوری تیزر شرکت آب که دقیقا اهنگش با ریتم تند که میخوند اب واسه من حیاتیه … کاملا برام تداعی شد.
      من هم شعر تیزر شرکت بستنی پاک رو یادمه که برای ۱۰ – ۱۵ سال پیشه.
      سلام علیکم عباس اقا حال شما چطوره ، بستنی های سنتی خامه ای هات چطوره ،
      پاک حالمو گرفته ! بستنی سنتیشه بازارمو گرفته
      بَه مشتی به خودم نشون بده ، تا بینم کی حالتو گرفته…. (ادامش در خاطرم نیست)

  30. با سلام و تشکر از مرور خاطره هاتون
    تبلیغات “بچه ها مواظب باشید” که مخصوص چهارشنبه سوری بود هم جالب بود که به ذهنم رسید و باهاش هرسال خاطره داشتم حتی پارسال

  31. یک تبلیغه بود که یک پسر بچه یه کفش بزرگ تر از پاش پوشیده بود یه نر ازش می پر سید پسر جون کجا میری می گفت بعدا می گم … تبلیغ بانک بود بانکش یادم نیست.

    یکی هم بود که یه پسر بچه تپل بود میگفت آخ آخ دندونم آتیش گرفتن جونم چی کار کنم خدایا درد تو من می دونم …

  32. سلام
    من به تبلیغ گل گل گل گل از همه رنگ رای میدم و بنیاد امور بیماریهای خاص
    این تبلیغاهم یادم میاد
    کیم های میهن که تو حوض کاکائو میرفتن و موقع بیرون اومدن ازشون کاکائو میچکید
    اون تبلیغ بانک که بچه میرفت آب می خورد تا آب خوردنش تموم میشد کار باباشم تموم شده بود که از روش یه طنزم ساختن
    اولین بار که کارت بانکی ساخته شد خانوم و آقا میرفتن مسافرت بعد کیف پولو جا گذاشته بودن خانومه میگفت واااااای کیف پولو جا گذاشتم بعد شوهرش می گفت عیب نداره کارت بانکی دارم

  33. سلام
    اقای محمدیان نظرخواهی جالبیه.
    به نظر من تبلیغ پفک نمکی مینو و بهانه نمکی بینالود که آخرش یه صدای خوفناک میگفت بهانه نمکییییی خاطره انگیزه همینطور تبلیغات شرکت پاک با اون آقای تپل که با ضربدرش کلی از وقایع روزانه رو به تصویر میکشید و تبلیغات شرکت داروگر که با آقا قورقوری کلی به دل می نشست. دلپذیر و ب ب ک و مصرف سوخت هم جالبه.
    آقای راحمی تبلیغ بستنی پاک که شما فرمودین مثلا در مغازه بستنی ساز معروف اکبر مشتی اتفاق میفتاد که بازار بستنی های خوشمزه اش کساد شده بود:
    سلا علیکم اکبر آقا حال شما چطوره؟ بستنی های سنتی خامه ای هات چطوره؟ پاک حالمو گرفته……بستنی های سنتیش بازارمو گرفته…
    بدخواتو مشتی به خودم نشون بده ، تا بینم کی حالتو گرفته… بعد بستنی میخورد و آخرش میگفت: آدرس این پاک کجا بود باهم بریم؟ پاک واسه چی؟؟ که یکی دوتا برا عیال و منزل بخریم…..
    امیدوارم درست گفته باشم

  34. تبلیغ کفش “الفانتن شو” یا همون کفش ملی که نشان فیل داره فکر میکنم به قبل از انقلاب برگرده چون مادرم شعرشو برامون خوندن و میگن این جزء تبلیغات زمان ما بود.
    ما میرییییییم به مممممدرسه با الفانتن شو….

  35. مجتبی جان سلام، من یک سری از آگهی های قدیمی که خودم در تولید آنها مشارکت داشته ام را دارم، شاید برات جالب باشه. آگهی هایی که در این گفتگوها جا مانده اند. تبلیغ مامانا، اشی مشی، گلرنگ هایی که به اسم آقای بیرنگ ذکر شده اند ولی حجم زیادی از آنها را مرحوم احمد کریمی ساخته بودند. شوکوپارس، موکت ظریف مصور، نیک کالا و بسیاری دیگر.
    رب گوجه اروم آدا، نادی، گرجی و خیلی از برندهای دیگری که حتی امروز از شعارهای ساخته شده ی آن زمان استفاده می کنند.

    اگر خواستید و برای آشنایی دیگر دوستان، ارسال خواهم کرد.

  36. سرما فقط در آن سوی پنجره است
    زیرا در این سو شما بخاری نفت سوز آترا دارید

    شهر شهر فرنگه و از همه رنگه
    بیا و تماشا کن
    تو روزایی که میاد شهرها هی بزرگ میشن ادما هی زیاد میشن
    اما چیزی که کم میشه وقته جانم وقت
    ….
    کفش گام
    ک ک کفش گام…..

    کفش بلا هستم آقا جون
    منو میشناسی خوب باباب جون
    البته اون قدیما
    کفش بلا داشتم…..

  37. سلام به نظرمن مادهه شصتیا یه سری تبلیغ خاطره انگیز داریم مثل میخوام سالاد درست کنم سالادچیه الویه.بهبه هوا عالیه آبی آفتابیه ماشینه قلابیه نه بابا بنزین نداره خالیه.یا عه عه عه مهندس چرابنزین تمومشد.کفش نهرین بچه ها شماهم میخوای بله.یا آقای ایمنی که یهو میومد میگفت مصرف بی رویه کار خیلی بدیه و……که دوستان بهشون اشاره کردن

  38. با سلام
    به نظرم یه تبلیغ راجع به صرفه جویی در مصرف آب هنگام مسواک زدن جز خاطرات من شده
    ک میگفت عزیزم شیر آبو بیخود چرا باز میذارى . …. بیخودی نیست مسواکو مگه نمیبینى
    براى مسواک زدن اول باید مقدماتى بچینی این خمیر دندون و مسواک اینم دندونامه دوتا چشم سیاه دارى بازم نمیبینى … اون چیزی که واجبه براى مسواک زدنه نمیبینم . … همه چیز هست چی میخواى ببینى … یه لیوان آب هنوز این یکى رو نمیبینننننم
    شیر آب باز باشه تا وقتى مسواک میزنى مثل این است که بیست لیوان آبو ما به فاضلاب تبدیل کنیم … آب با ارزش نوشیدن اگر هدر بره هیچ میدونی چطور میشه؟؟؟ جیره بندی میشه حق دیگران ضایع میشه آب بهاى خودتون تصاعدی زیاد میشه

    وقتى ک مسواک میزنی لیوان آب یادت نره
    اینجورى خیلی بهتره مصرف آب کمتره

    یه تبلیغ دیگه بود که سه تا طوطی بودن که یکى میگفت سیاهه، دیگرى میگفت سفیده، آخری هم میگفت رنگیه و این چند بار تکرار میشد تا بالاخره طوطی رنگى میگفت دیدید گفتم رنگیه تبلیغ تلوزیون صنام بود که آخرش میگفت صنام ، فراتر از یک نام
    در بین تبلیغات امروزى هم فکر میکنم تبلیغ روغن اویلا بدون پالم روغن فرد اعلا قابلیت خاطره شدن رو داره

  39. تبلیغ صرفه جویی تواب که دوستمون بالا شرحشو دادن و تبلیغی بود در زمینه صرفه جویی در بنزین که میگف امزوز هوا ابیه ابیه افتابیه ماشینه قلابیه؟ نبابا بنزین نداره خالیه
    یهپمپ بنزین اونجاس بنزین براش محیاست
    بعدش میرفت بنزین بزنه میدید از داخل نازل بنزین نمیاد میگف
    عه عه عه مهندس چرا بنزین تموم شد
    طرف میگف حروم شدددددددد

    1. چه جالب. اون تبلیغه که غول چراغ جادو داره؟ میگه اینا رو غول چراغ بهم داده
      غول چیه غول چیچیه. غول چراغ کدومه
      غول اینه حرف نداره، هر چی که ازش بخوام، براش کاری نداره …
      آخرش یا اولشم میگه کفش نهرین بچه ها، شما هم میخواید؟ بله

    2. چه جالب. اون تبلیغه که غول چراغ جادو داره؟ میگه اینا رو غول چراغ بهم داده
      غول چیه غول چیچیه. غول چراغ کدومه
      غول اینه حرف نداره، هر چی که ازش بخوام، براش کاری نداره …
      آخرش یا اولشم میگه کفش نهرین بچه ها، شما هم میخواید؟ بله

  40. سلام .تبلیغ خاطر انگیز بهانه نمکی که میخوند تو ” دست بچه ها چیه؟ بهانه نمکیه. این جا و هر کجا چیه؟ بهانه نمکیه. چیه و چیه و چیه و چیه؟ بهانه نمکیه” خیلی دوس دارم دوباره این تبلیغ رو ببینم و خاطرات بچگی رو زنده کنم.

  41. باتری نور دارم من. اینهمه زور دارم من (تبلیغ باتری نور)
    کفش نهرین (اینا رو غول چراغ بهم داده، غول چیه غول چی چیه، غول چراغ کدومه، غول اینه حرف نداره، هر چی که ازش بخوام، براش کاری نداره… کفش نهرین بچه ها شما هم میخواین…بله)
    بخاری ایران شرق (شعرش سادم نیس اما آهنگس یادمه)
    ابران رادیاتور (قار قار عمویادگار نمیری تو غار؟ دیگه اینروزا با ایران رادیاتور کی میره تو غار)
    بیسکوئیت ویتانا
    بوتان (انتخاب مطمئن ، صدای سوت)
    پفک نمکی مینو (خوش آب و رنگ و بانمک ، بچه ها بهش میگن پفک)
    صاایران یه تبلیغ خیای کوتاه داشت
    تبلیغ مسواک زدن (وقتی پسره دندون درد گرفته: مسواک که شد فراموش، آقا شیره میشه موش (اینو خواهره میگه)، شروع میکنن به مبارزه: شیپور بزنید که وقت جنگه، شلیک بکنید که وقت تنگه، ما با کمک خمیر دندان، دندونا رو میکنیم خندان، پشت دندونا سنگر گرفتن، شلیک بکنید از پا بیفتن… دندون قشنگ و سالم و پاک، با شستن زود به زود با مسواک
    ببک ببک ببک… ببک ببک ببک
    بیمه مسئولیت (کارتنی بود، یه آقای کارگر از نردبون میفتاد: آقای دکتر مردم، از نردبون سر خوردم، رنگ رومو نگا کن، درد منو دوا کن، چاره مشکل اینه بریم به سوی بیمه وقتی رسید خسارت بیمه کند حمایت بیمه مسئولیت یه بیمه جدیده کارو تضمین نموده عقل سلیم در اینه رویم به سوی بیمه وقتی رسید خسارت بیمه مسئولیت از ما کند حمایت)
    ایزوگام (تصویر کارتنش تو ذهنمه، سقفشون نم میداد آقای ایزوگام که شبیه آقای ایمنی بود میومد سقفو ایزوگام میکرد)

  42. دستکش گیلان (دستکش گیلان تو کار خونه محافظ پوست دستامونه دستکش گیلان چه با کیفیت. چه خوب و راحت. دستکش گیلان)
    تبلیغ خیریه کمک به کودکان سرطانی (هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم)
    بچه ها مواظب باشید (تبلیغات ایمنی جلوگیری از آتشسوزی)
    تبلیغ ایمنی گاز: کف صابون منم، کف صابون منم، تمیزمو با میکروب، همیشه دشمنم. کبریت: _ اینقده از خودت، تعریف بیجا نکن، نگو بهترینم معرکه بر پا نکن، این منم کبریتو، ار جا نشت گازه، واسه تشخیص اون، به خودم نیازه، _تو آتیش میزنی، زندگی ما رو، ولی من میگیرم جلوی خطا رو. ، آقای ایمنی میاد: _چه خبره باباجون سر چیه دعواتون در موقع مناسب مفیدین هردوتاتون، وقتی میخوای آتیش جایی روشن بشه میتونه آقا کبریت کمک ما بشه، ولی برا نشت گاز کف صابون بساز، بهترین کار اینه آتیش بازی را ننداز. ار کی برای کاری مفید و چاره سازه کف صابون واسه تشخیص نشت گازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *