سی تی اسکن // آدامس کندر بایودنت // طعم غافلگیرکننده ی آدامس ها

بعد از نقد آگهی بایودنت و خبری که در مورد خط بریل بر روی محصولات آن بود و بحث های زیادی که پیرامون این برند شد به توصیه مدیران برند بایودنت در این سری از یادداشت‌های سی‌تی اسکن در کافه بازاریابی، به سراغ آدامس بایودنت با طعم کندر رفته‌ایم. محصولی جدید با ترکیباتی جدید که تا حدی برای مخاطب غافل‌گیرکننده است. برای کسانی که “کندر” را می‌شناسند، این ماده خوراکی یادآور قدیمی‌ترین نوع آدامس یعنی “سقز” است. خوراکی‌ای با فایده‌های بسیار که شاید مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌های ما با آن خاطره داشته باشند و پررنگ‌ترین ویژگی‌هایش طعم تلخ، نه چندان جوان‌پسند و سفتی بیش از حد آن است. در بازار رنگارنگ آدامس و با وجود مخاطبی که هر روز به دنبال طعم‌های تازه و متنوع است، شاید جسارت بخواهد که شرکتی دست به تولید آدامس با طعم کندر بزند. اما با این حال بایودنت این جسارت را داشته و اکنون اینجا در سی‌تی‌اسکن کافه بازاریابی در کنار ماست. با ما همراه باشید تا مثل همیشه محصول را از ابعاد متفاوت آن بررسی کنیم:

biodent (2)

نام‌گذاری: بایودنت فی‌نفسه یک نام ارگانیک است. کلمه “بایو” به محیط زیست و “دنت” هم به دندان‌ها اشاره دارد. این نام در کنار کندر و روغن گردو یک ترکیب منحصربه‌فرد از ویژگی‌های طبیعی و حتی پزشکی را به وجود آورده است و از همان ابتدا تصویر یک محصول مرتبط با سلامت را در ذهن تداعی می‌کند. پس اگر شرکت قصد جایگاه‌یابی محصول را با چنین ویژگی‌هایی داشته است با این نام‌گذاری در این کار موفق شده است.

بسته‌بندی: آدامس بایودنت کندر و روغن گردو به صورت مینی استیک تولید شده و بسته‌بندی آن ظریف، شیک و قابل قبول است. استفاده مناسب از رنگ سفید در روی بسته و به کار بردن فونت‌های انگلیسی کشیده و نازک برای نوشته‌ها- البته به غیر از لوگو- به محصول شخصیتی تمیز و خارجی داده است. روی بسته از تصویر شاخه‌های درخت گردو استفاده شده … در گوشه سمت راست پایین هم تصویر ظرف هاون کوچکی که ظاهرا پر از کندر است می‌بینیم و باز هم در کنار کندرها تصویر یک گردو!! طرح یک دایره کوچک که تصویر مغز [ذهن] انسان را در خود دارد به همراه جمله Improve your memory روی بسته‌بندی دیده می‌شود که بر تاثیر مثبت کندر بر حافظه تاکید دارد. البته مخاطب به شرطی با این تصویر ارتباط برقرار می‌کند که بداند که کندر چیست و چه فایده‌هایی برای حافظه دارد البته این مساله در ادامه جا افتادن محصول و آگاهی مخاطب از آن می تواند برطرف شود و معنا هم برای مخاطب داشته باشد.

biodent (3)

بسته آدامس با یک روکش پلاستیکی نازک پوشیده شده که باید برای دسترسی به محصول ابتدا آن را باز کنید. اطلاعات محصول با جزئیات روی روکش پلاستیکی درج شده که در حقیقت تنها نقطه‌ای است که مشتری با توضیحات فارسی در مورد محصول مواجه می‌شود. اطلاعاتی در مورد بدون شکر بودن آدامس، استفاده از پودر کندر و روغن گردو و ترکیبات دیگر محصول مانند سوربیتول، زایلیتول، آدرس کارخانه، وزن محصول و نحوه نگهداری از آن، که تمامی این اطلاعات به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در دسترس هستند. البته تاریخ تولید، انقضا و قیمت محصول به دلیل جای نامناسبِ جت پرینت به نحوی ناخوانا بر روی روکش پلاستیکی چاپ شده و با نوشته های مشکی زیر آن ترکیب شده که خواندن سایر اطلاعات را نیز دچار مشکل کرده است. در واقع  انتظار می‌رفت با توجه به فضای صددرصدی که روکش پلاستیکی از بسته‌بندی در اختیار دارد، اطلاعات مربوط به تولید و قیمت در نقطه دیگری چاپ می‌شد تا سایر اطلاعات مخدوش نشوند.

biodent (4)

QR code درج شده روی بسته را اسکن می‌کنیم که حاوی اطلاعات مربوط به وب‌سایت بایودنت است. این علامت نشان از یک بسته بندی هوشمندانه دارد. روی قسمت درب پاکت واژه Frankincense درج شده که به معنی کندر است و باز هم روی لبه‌های بسته به انگلیسی نوشته شده گردو و کندر! صرف‌نظر از اینکه این نوع اطلاعات دوگانه دادن چه ابهاماتی را می‌تواند در درک محصول ایجاد کند، باید برای مخاطبی که نمی‌داند کندر چیست و به احتمال زیاد با معادل انگلیسی‌اش هم بیگانه است فکری کرد. اما همین درج اصطلاحات انگلیسی حداقل چیزی که برای مخاطب دارد حظ بصری و یا زیبایی بصری حاصل از حروف انگلیسی است که در ارزیابی او از محصول تاثیر دارد.

biodent (8)روی روکش پلاستیکی لوگوهای مختلفی نیز درج شده که شامل لوگوی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو هم می‌شود. حالا روکش پلاستیکی را باز می‌کنیم:

به رغم اینکه برای باز کردن روکش پلاستیکی نخ خاصی تعبیه شده اما این نخ در برخی مواقع خوب عمل نمی کند. این موضوع را ۴ بار امتحان کردیم که دو بار نتیجه خوب نبود. با این حال همین که برای باز کردن آن فکری شده نشان می دهد که با یک بسته بندی سروکار داریم که به جزییات توجه شده است.

در داخل بسته دوباره با اطلاعات جدیدی روبرو می‌شویم. تصویر بوعلی سینا در یک طرف که گویا قرار است از خواص طبی محصول حکایت کند و توضیحاتی در مورد تاثیرات شگفت‌آور استفاده از کندر در درازمدت برای جلوگیری از سرطان، کنترل چربی خون و تقویت حافظه … بدهد. نکته جالب اینکه شرکت با صداقت در مورد طعم نه چندان دلچسب کندر نیز توضیح داده است و اینکه ترکیب آن با ماده خوردنی دیگری می‌تواند تجربه استفاده از آن را بهتر کند. این جمله ما را تا حدودی یاد یکی از باورهای عامه قدیمی ها می اندازد که می گفتند که مثلا آدم باید کنار پنیر حتما گردو بخوره از خنگ نشه. هم‌چنین با فونتی درشت‌تر وعده داده که بایودنت بهترین طعم را برای مشتریانش فراهم می‌کند.

biodent (6)

ارائه این اطلاعات گرچه به خودی خود نوعی نوآوری محسوب می‌شود، ولی درج تمامی آن‌ها به زبان انگلیسی برای برندی ایرانی که در درجه اول با مخاطب ایرانی هم روبروست کمی غیرمتعارف است. این در حالی است که بخشی از ترجمه همین جمله را در پک شات تیزر تلویزیونی این برند با تصویر ابوعلی سینا می توانید ببینید.بایودنت در تهیه بسته بندی از متریال با کیفیت و چاپ با کیفیتی استفاده کرده است که یک مخاطب عادی هم این را به خوبی می فهمد. بسته بندی در ماندن طولانی مدت در کیف و یا دست به دست شدن، تغییر شکل عجیب پیدا نمی کند و مقاوم است.

biodent (7)

حال می‌رسیم به خود محصول: هفت عدد آدامس مینی استیک درست همان‌طور که وعده داده شده در بسته موجود است. یک آدامس را خارج می‌کنیم. آدامس‌ کمی بیشتر از انتظار نرم و انعطاف‌پذیر و اندازه آن هم کمی بزرگ‌تر از “مینی” است. در جداکردن آن‌ از بسته هم تا حدی سختی وجود دارد و در نهایت قسمت کوچکی از کاغذ دور آدامس پاره می‌شود و در خود بسته باقی می‌ماند. البته احتمالا بایودنت به این مساله فکر کرده که چیدمان محصول حتی با برداشتن یک یا دو آدامس از داخل جعبه به هم نخورد به همین خاطر گویا تک تک آدامس ها به شکل ظریفی به بدنه پاکت چسبیده است. با این حال در برداشتن آدامس شروع خوبی رو تجربه نمی کنید چون هر دانه که برمیدارید کمی از کاغذ دور آدامس پاره می شود. با این حال این محصول بعد از استفاده از یک یا دو آدامس شکل بدی در پاکت پیدا نمی کند و مرتب در جعبه می ماند.

biodent (1)

طعم: با وجود تصوری که ممکن است مخاطب از طعم کندر داشته باشد، طعم آدامس کندر بایودنت تقریبا خوب از کار درآمده است. توجه داشته باشید داریم درباره کندری صحبت می کنیم که ذاتا تلخ است. به محض جویدن آدامس اولین مزه ای که به زبان شما می آید شیرینی است. مزه‌ای که در ابتدا بیشتر شبیه طعم گردوی تازه است و با ادامه جویدن سروکله کندر هم پیدا می‌شود، اما تلخی آن مخاطب را آزار نمی‌دهد و به راحتی می‌توان به آن عادت کرد و آن را جز ادامس های تا حدودی شیرین هم طبقه بندی کرد. به نظر می رسد بایودنت این طعم را برای بازار جوان به خوبی آماده کرده است و توانسته این طعم سنتی را به شکلی خوب به بازار امروزی ارایه دهد. طعم محصول واقعا ماندگار است و تا مدت طولانی هم‌چنان احساس می‌شود. هم‌چنین این‌که محصول در دهان سفت نمی‌شود یا آن‌طور که برای برخی آدامس‌های ایرانی اتفاق می‌افتد، خبری از آب شدن و از بین رفتن تدریجی آن در دهان نیست. پس اگر قرار باشد قضاوت کنیم اصل محصول توقعات را برآورده می کند.

biodent (5)

نگهداری بسته آدامس در طی زمان: مسلما رفتار یک مصرف‌کننده تنها شامل جمع‌آوری اطلاعات، خرید و استفاده از محصول نیست و به عنوان تولیدکننده باید رفتارهای مرتبط با زمان نگهداری باقی مانده محصول در طی زمان را نیز در نظر داشت. یکی از موقعیت‌های رایج در نگهداری محصول زمانی است که مصرف‌کننده قصد دارد درب پاکت محصول را مجددا ببندد. در اینجا بایودنت با مشکل جدی مواجه است. درب پاکت به سختی در شیار تعبیه شده جا می‌گیرد و حتی منجر به استفاده از ناخن و آسیب رساندن به بسته‌بندی می‌شود. برای یک بسته بندی با کیفیت این خطا کمی قابل تامل است.

در مجموع و با توجه به تمام نکات گفته شده می‌توان آدامس کندر بایودنت را محصولی جویای نام و با نوآوری‌های قابل بهبود ارزیابی کرد. از نظر طعم، مزه خاص کندر به خوبی با طعم گردو متناسب شده و می‌تواند معرف وجهه جدیدی از کندر برای افرادی باشد که به طعم آن علاقه زیادی ندارند. هم‌چنین برای کسانی که با کندر آشنایی ندارند نیز تجربه این طعم نقطه شروع مناسبی است. با تمام این اوصاف بایودنت یک برند باجسارت و خوش‌فکر است و تلاش آن شایسته تقدیر … مثل همیشه منتظریم تا نظرات شما را در مورد این محصول بشویم. آیا تجربه استفاده از این محصول یا سایر محصولات بایودنت را داشته‌اید؟ در مورد کندر چه فکر می‌کنید؟

پاورقی: تبلیغات محصول در حال حاضر از شبکه سراسری پخش می‌شود. آن‌ هم در روزهایی که مخاطب به واسطه ماه رمضان و مسابقات فوتبال تعامل بیشتری با تلویزیون دارد. بنابراین با توجه به اقبال دیده شدن بالای این محصول انتظار می‌رود که شرکت ترتیبات بهتری را به لحاظ توزیع محصول در فروشگاه‌ها و هم‌چنین آموزش مغازه‌دارها اعمال کند. پیداکردن آدامس کندر بایودنت در فروشگاه‌ها کار چندان ساده‌ای نیست. به عبارتی اگر اصرار داشته باشید که بایودنت را فقط و فقط با طعم کندر خریداری کنید، مجبور می‌شوید به سوپرمارکت‌های زیادی سر بزنید. وقتی از فروشنده می‌پرسید که محصول را موجود دارد یا نه با پاسخ‌های مختلفی مواجه می‌شوید:

بله، داریم … چه طعمی را می‌خواهید؟ … کندر؟ … نه، کندر نداریم، توت‌فرنگی هست … نعنا هست و هندوانه!! یا ممکن است بشنوید که: داشته‌ایم تمام شده است (که کمی برای آدامسی با طعم کندر که تازه هم به بازار آمده عجیب است!) یا اینکه: نه اصلا بایودنت نداریم!! … یا از آن عجیب‌تر که: کندر چیست؟!! که تازه دردسرهای توضیح دادن برای مغازه‌دار شروع می‌شود!!

تهیه و تنظیم:

۲۰۱۶-۰۷-۰۱_۱۴-۳۷-۳۶


45 thoughts on “سی تی اسکن // آدامس کندر بایودنت // طعم غافلگیرکننده ی آدامس ها”

  1. با سلام ضمن تشکر از سایت خوبتون
    مدتهاست که مطالب شما و دیگر بزرگان رو مطالعه میکنم ولی تا کنون شهامت نطر دادن در حضور اساتید رو نداشتم پس این اولین نطر بندست تو این وب امیدوارم کاستی هااش رو نادیده بگیرید
    در ضمن بنده مدیر فروش یکی از برندهای روغن خارجی در کشور هستم و در زمینه بازاریابی و برندینگ تجربه خاصی ندارم امیدوارم این توضیحات بتونه نواقص نظرات منو بپوشونه
    به نظر من گرچه آدامس جزو کالاهای پرمصرف سهل خرید روزانه دسته بندی میشه اما تمایل به انتخاب کالای لوکس در مصرف کنندست که خرید یه برند خاص از آدامس رو در مصرف کننده ایجاد میکنه به علاوه اینکه آدامس مثل سیگار و امثالهم کالایی ست که یه جور حس وفادارای به برند رو در مصرف کننده میسازه به عنوان مثال اینکه آدامس های قدیمی داخلی مثل خروس نشان و یا شیک موفقیت چشمگیری در بازار حاضر ندارند یا رفته رفته از بازار حذف میشن ولی آدامسی مثل ریلکس یا تریدنت و فایو بدون تبلیغات خاص حداقل در رسانه های داخل بازار رو از آن خودش میکنه
    از طرفی به شخصه اگر قصدم خرید آدامس باشه ترجیح میدم از برندی که استفاده میکنم طعم جدیدی رو امتحان کنم تا اینکه به خاطر یک طعم متفاوت برند جدیدی رو استفاده کنم.
    در نهایت معتقدم کالایی مثل آدامس بیشتر برای طعم و ماندگاریش محبوب میشه تا خواص و مزایاش و تکیه بر سلامت به تنهایی تمیتونه این محصول رو در بازار امروز جا بندازه.
    با تمام این توصیفات فکر میکنم دوستان در بایودنت میبایست با برندینگ کالا قیمت گداری پرستیژی و معرفی محصول بیشتر به عنوان یک محصول با کیفیت در صدد گرفتن سهم مناسب از بازار باشند.
    زیاده گویی حقیر رو ببخشید و ممنون

    1. جناب دبیری اول از همه خوشحالم که نظرات ارزشمندتان را با ما در میان گذاشتید.نوع نگاه شما نشان می دهد بر خلاف آنچه که گفتید اتفاقا تجربه و شناخت خوبی هم دارید. به هر حال ما از مطالب شما استفاده می کنیم و امیدواریم بیشتر با ما همراه باشید. در مورد ادامس موفق با شما هم عقیده هستم که ماندگاری و طعم مهمه به همین خاطر هم ادامس هایی رو موفق می دونم که علاوه بر این برای مخاطب مژده دیگری داشته باشند. پیش از این هم توصیه ام به دوستان بایودنت همین بود.
      از خوندن مطلب شما استفاده کردم..

    2. آقای دبیری به شخصه خیلی از نظرتون استفاده کردم.
      همچنین فکر می کنم یه فاکتور مهم دیگه که می تونه توی انتخاب آدامس موثر باشه نوع بسته بندیش هست. چون آدامس خیلی راحت در معرض دید قرار می گیره و رعایت جوانب زیبایی شناختی و پرستیژی بودن همون طور که شما هم بهش اشاره کردین می تونه در انتخاب اون توسط مصرف کننده خیلی موثر باشه.
      ظاهرا دوستان مون در شرکت بایودنت هم این نکته رو درک کردن، درضمن فکر می کنم در این بخش از نظر شما نکته عمیقی برای تولیدکننده های آدامس هست:
      از طرفی به شخصه اگر قصدم خرید آدامس باشه ترجیح میدم از برندی که استفاده میکنم طعم جدیدی رو امتحان کنم تا اینکه به خاطر یک طعم متفاوت برند جدیدی رو استفاده کنم.
      ممنون که با ما همراه بودین.

      1. جناب محمدیان بزرگوار، سرکار خانم کریم پورعزیز
        از لطف شما بسیار سپاسگذارم وخوشحالم که نظر بنده رو مطالعه فرمودید. تقریبا هر روز به کافه سر میزنم و از تجربیات و راهنمایی های شما عزیزان استفاده میکنم امیدوارم ناپختگی بنده رو به بزرگواری خودتون ببخشید.

  2. سلام خدمت دست اندرکاران این مطلب
    مطلب بسیار خواندنی بود.من همون موقع که نقدتیزر تلویزیونی رو نوشتید به زحمت این آدامس رو تهیه کردم و الان با بخش زیادی از مطالب که گفتید ارتباط گرفتم و قبول هم دارم. فقط برام سوال بود اونچه که در تلویزیون می بینیم بسته بندیش با اونچه که می خریم فرق داره. در تلویزیون محصول کاملا فارسی است ولی در نقد شما و اونچه که من خریدم محصول تمام انگلیسی است! ای کاش به این دوگانگی هم اشاره می کردید!

    1. خانم صرافی بد نیست این توضیح رو بدم که این موضوع یعنی فارسی شدن بسته بندی در تبلیغات تلویزیونی برای تمام محصولات در صدا و سیما اتفاق می افتد و صدا وسیما اجازه نمایش نوشته های انگلیسی را نمی دهد به همین خاطر باید فارسی شود (مگر آنکهپول بیشتری پرداخت شود)

  3. بخش سیتی اسکن تونسته محصول رو به خوبی از زوایای متلف بررسی کنه اما اگر می شد به بحث توزیع بپردازید واقعا برخی از این محصولات اصلا در دسترس نیستند مثل سورمالی که دفعه پیش سیتی اسکن کردید و یا همین آدامس کندر .به نظرم شیوه توزیع در ایران یکی از مهمترین تصمیم هاست که باید جدی تر گرفته بشه.
    انشالله هر وقت پیدا کردم ای ادامس رو نظرم رو هم می نویسم.

    1. در تشریح وظایق سی تی اسکن تا این لحظه فقط خود محصول مد نظر بوده.شاید در مراحل بعد به لایه های دیگر هم بپردازیم.البته به این ادامس جدید برای توزیع باید فرصت داد.در هر حال مسولین این برند حتما در جریان این موضوع قرار خواهند گرفت.

    2. اتفاقا بخش پاورقی مطلب کاملا به موضوع پخش و در دسترس بودن محصول پرداخته … من هم مثل شما معتقدم که با توجه به تبلیغات زیادی که شرکت از طریق تلوزیون داره انجام میده باید مشکل توزیع رو خیلی سریع تر حل کنه.

  4. عالی بود و اموزنده. ای کاش این بررسی ها و این نگرش در دانشگاه های ما هم بود. دانشگاههای ما پر است از مثالهای خارجی.وقتی ما برندهایی داریم که این گونه کار می کنند و رسانه هایی مثل کافه بازاریابی که با این دقت محصول رو بررسی می کنند واقعا باید از سهم برندهای خارجی در دانشگاه کرد.تشکر ویژه می کنم از شما. راستی من باقی سیتی اسکن ها را اگر هست چطوری می تونم بخونم؟ نتونستم پیدا کنم

    1. خانم شاهین طبع خیلی خوشحالیم که این مطلب تونسته نظر برای خوانندگان کافه بازاریابی مفید باشه. کافه بازاریابی همیشه نسبت به اتفاقات برندهای ایرانی حساس بوده و هست … و مطمئنا چنین نگرشی می تونه کم کم در دانشگاه ها هم پررنگ تر بشه.
      راستی مطالب سی تی اسکن رو می تونین از منوی بالای سایت بخش ویژه ها پیدا کنین. سی تی اسکن اولین گزینه هست.

  5. تبریک می گم به همه زحمتکشان کافه بازاریابی
    یه نکته رو دوست داشتم بگم امیدوارم موثر واقع بشود.
    به نظرم طعم های یکسان آدامس در بازار رو اگر بدون نام برند در مقابل خیلی از ادامس خورهای حرفه ای بذارید هم متوجه تفاوتشون نمی شن (در سطح رقابت بالا) به نظرم بایودنت روی کانسپت برندش باید بیشتر کار کنه. خیلی ها شیفته کلاس برندها هستند و باید این در بایودنت بیشتر بشه.

    1. آقای رامین سلام و تشکر.
      با شما در مورد حسی که مصرف کننده نسبت به کلاس یک برند داره موافقم. فکر می کنم آدامس کندر بایودنت با توجه به خاص بودن طعمش قابلیت این رو داره که بتونه خودش رو برند کنه البته اگه برخی ایراداتی که در حال حاضر داره رو با سرعت بیشتری برطرف کنه.
      به هر حال الان شرکت دیگه ای رو نداریم که آدامس کندر با روغن گردو تولید کنه و این خودش یه فرصته.

  6. به نظرم سیتی اسکن بسیارخوبی شده از همه همکارانم در کافه تشکر می کنم و به دوستان خوب بایودنت هم تبریک می گم که اینقدر راه دیالوگ با شرکت خود را هموار کرده اند متاسفانه اغلب شرکتهای ایرانی دیالوگ گریزند

    1. من هم صحه می گذارم بر جسارت برند بایودنت که داوطلب شد و محصولش رو برای سی تی اسکن در اختیار ما قرا داد و قطغا سودش را هم خواهد برد.

  7. سلام خدمت همه اساتید و حاضرین
    در مبحثی در مورد تبلیغات بایودنت اکران شد شرکت کردم و برای این کار انرژی و وقت زیادی از دست دادم چون باید هرطور که می شد این آدامس رو تهیه میکردم و متاسفاه در اصفهان این اتفاق نیقتاد و مجبور شدم تا از یکی از دوستان خواهش کنم تا محصول رو از تهران تهیه کنه و برام بفرسته که خوب علاوه بر هزینه و زیاد باعث شرمندگی من پیش دوستم شد چون بنده خدا خیلی جاها سر زده بود. باید بپذیریم قبل از هرتبلیغی لازم هست تا سیستم های توزیع رو بهبود ببخشیم وگرنه تبلیغات ما با شکست روبرو میشه. من اعتقاد دارم اگر من تبلیغ خوب و محصول خاص ببینم ولی به خود محصول دسترسی پیدا نکنم نمی توانم به محصول وفاداری خودم رو ثابت کنم. در مورد محصول در آن مبحث نظرم رو دادم و معتقدم بایودنت می تواند پرچمدار باشد و به مسئولان این برند بابت کیفیت کارشون تبریک می گم البته ایراداتی که قبلاً گفتم هنوز پابرجاست و می خواهم روزهای خوبی رای این برند ببینم. سالها بود که از نبودن یک برند ایرانی در زمینه آدامس آزار می دیدم ولی امروز احساس شادی و نشاط می کنم که بالاخره در بین تولید کنندگان ما انقلاب اتفاق افتاده است. از این آزارها برای من ایرانی زیاد هست.باور کنید زمانی که کاتالوگ جامع استیل البرز رو می خونم و می بینم یکی از صادرکنندگان کشور در منطقه کانادا و اروچا از ایرانی هاست بسیار لذت می برم. من هر موقع احساس ناامیدی در تولیدات کشورم می کنم ، کاتالوگ استیل البرز که نگهداشتم مرور می کنم و منتظر فتح بازارهای بین المللی توسط تولیدکنندگان ایرانی هستم. معتقدم بایودنت با نگاه و شیوه فکری خوب و منطقی خودش می تونه جایگاه بسیار خوبی به دست بیاره. از کافه بازاریابی بابت این اتفاق خوب تشکر می کنم و امیدوارم مبحث سی تی اسکن بتونه به استانها و شهرستانهای دیگه کشور هم نفوذ کنه.
    ایام بکام

    1. من بشخصه امیدوارم بایودنت در زمینه توزیع این محصول واقعا یه فکر مهم کنه. این هزینه تبلیغات تلوزیونی و محیطی یک ساپورت خوب در حوزه توزیع می خواد.

  8. سلام
    سیتی اسکن های کافه بازاریابی هر دفعه بهتر از قبل میشه . واقعا تبریک میگم. در خصوص این آدامس چیزی که اینجا خودنم برام جالب بود. البته من خیلی مصرف کننده آدامس نیستم. اما جزئیاتی که بهش توجه شده بود واقعا جالب. فق یه موضوع هست که میتونم بگم برام ناراحت کنندس. چرا انقد انگلیسی. البته می دونم که اصولا ایرانی ها عکس العمل بهتری به یک بسته بندی انگلیسی نشان می دهند ولی به شخصه از گروه بزرگ و قدرتمندی مثل گلرنگ انتظار دارم که حالا که تقریبا تمامی ابزارها رو در اختیار داره و محصول کاملا ایرانی به بازار میده (احتمالا) کلام فارسی رو هم با افتخاری بیشتری استفاده می کرد. متاسفانه این موضوع در محصولات و خدمات ایرانی هر روز داره بیشتر و بیشتر میشه. جالب اینجاست که هزینه تبلیغات برای برندهایی نام غیر ایرانی خصوصا انگلیسی دارند با ضریب همراه میشه در صدا و سیما و به صورت قراردادی روی تبلیغات محیطی، اما تولید کننده حاضره این هزینه رو بپردازه ولی زبان ایرانی رو بر روی بسته بندی ایرانی درج نکنه

    1. به نظرم شاهرج تو این حوزه نمی شه انتظار داشت که کار از یک برند شروع بشه و فارسی رو جایگزین انگلیسی کنه. یک بنگاه دنبال منفعت اقتصادی است در در جه اول. به نظرم این حرکت نه قانون بلکه یک عزم گروهی می خواهد.

      1. با شما موافقم جناب محمدیان و البته درک میکنم این موضوع رو بخاطر وقوانین بازی در بازار ایران. بله واقعا یک عزم گروهی و همه جانبه هم از سمت مخاطب و مشتری ایرانی و هم از سمت مسولان و هم برندها
        امیدوارم این مورد اتفاق بیافتد

  9. با سلام و عرض ادب

    با توجه به نکاتی که دوستان ارجمند اشاره کردند تمام نکاتی را که در ذهن داشتم به آنها اشاره شد
    اما آدرس چند لینک مفید را از یک داستان و تاریخچه پرفروشترین برند آدامس دنیا برای دوستان در اینجا میگذارم که امیدوارم مطلوب ذائقه بازاریابی و مارکتینگی دوستان واقع گردد.

    چند خطی از تاریخچه

    شک و تردید و ترس، بدترین دشمنان انسان هستند.»
    این جمله ویلیام ریگلی است که در ۳۰ سپتامبر ۱۸۶۱ در فیلادلفیای پنسیلوانیا دیده به جهان گشود. او فرد خستگی‌ناپذیری بود که همواره در جهت رسیدن به آرزوهایش بی‌وقفه تلاش می‌کرد.

    در سال ۱۸۹۱ ویلیام ریگلی ۳۰ ساله تجارت خود را در شیکاگو شروع کرد. محصول اصلی او در آن زمان صابون‌های شوینده بود. او به تشویق مشتریان باور داشت و بر این عقیده بود که با این روش مشتریان وفادار او چندین برابر می‌شوند. جمله معروف او «چیزی در قبال هیچ» یا Something for nothing بود و به همین دلیل به همراه هر قالب صابون، یک بسته بیکینگ پودر مجانی هدیه می‌داد.
    او به زودی دریافت که این کالای تشویقی محبوبیت بیشتری از کالای اصلی به دست آورده، بنابراین به فروش بیکینگ پودر روی آورد. او باز هم بر اساس اعتقادش به تشویق مشتری، به همراه هر بسته بیکینگ پودر، دو بسته آدامس هدیه می‌داد و بار دیگر به مشتریانش اجازه داد که جهت تجارتش را تعیین کنند، زیرا طرفداران آدامس خیلی بیشتر از خود بیکینگ پودر بودند. او در سال بعد تمام تمرکز شرکتش را روی ساخت آدامس گذاشت.

    در ابتدا دو نوع آدامس میوه ای و نعنایی ارائه کرد و برای تثبیت خود در بازار آدامس تلاش سختی را آغاز نمود، زیرا قبل از او شرکت‌های دیگری نبض این بازار را در دست گرفته بودند. او استعداد ذاتی بسیار زیادی برای بازاریابی داشت و تصمیم گرفت فقط روی یک محصول که به نظر خودش بهترین بود تمرکز کند، آدامس نعنایی ریگلی!
    ریگلی شروع به تبلیغات گسترده برای جا انداختن محصولش کرد. حتی در سال ۱۹۰۷ که دوران رکود اقتصادی بود و اکثر شرکت‌ها تبلیغات خود را متوقف کرده و آن را هزینه احمقانه‌ای می‌دانستند، ریگلی ریسک کرد و تبلیغاتش را افزایش داد. آگهی آدامس نعنایی ریگلی تمام دیوارهای نیویورک را پوشانده بود و درست در زمانی که نام‌های تجاری دیگر داشتند از بازار محو می‌شدند، نام ریگلی همه جا به چشم می‌خورد.
    این استراتژی به موفقیت بسیار زیادی دست یافت و دقیقا ۳ سال بعد،………

    مابقی داستان را در لینک های پایین مطالع فرمایید

    با تشکر

    http://donya-e-eqtesad.com/news/608589/

    http://fidilio.com/go/about-a-delicious-brand/wrigley

    http://forsatnet.ir/school-business/management-business/%D9%88%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D8%B1%DB%8C%DA%AF%D9%84%DB%8C-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%B3%E2%80%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86.html

  10. با درود و احترام،

    از نکات دقیق و کلیدی ذکر شده توسط شما اساتید بهره مند شدیم.
    این نظرات، نتیجه ی بحث و گفت و گوی تیمی من و همکارانم می باشد.
    لازم به ذکر است که ما این محصول را امتحان نکرده ایم و نظراتی که در ادامه بیان خواهد شد، برداشت از تصاویری است که شما بزرگواران قرار داده اید.
    در وهله ی اول موردی که خیلی به چشم می آید زبان انگلیسی درج شده روی محصول است، لذا اگر آدامس پودر کندر و روغن گردو بایودنت تولید ایران است و برای مردمی که زبان آنها فارسی می باشد ، تولید شده است چه بهتر که نوشته های روی پاکت محصول، فارسی باشند تا عموم مردم از فواید محصول در دست خود مطلع شوند و نه اینکه صرفا بدانند آدامس کندر و روغن گردو بایودنت است.
    مطلب بعدی اینکه تصویر ذهن دایره شکل بر روی محصول در سمت راست و بالا، جای مناسبی ندارد و با توجه به آن که در ۳ جای بسته بندی محصول تکرار شده، اگر فقط یکبار از آن استفاده میشد، بهتر بود و همچنین عبارت “improve your memory ” اگر در بالای تصویر ذهن قرار گیرد، تاثیر ذهنی بهتری ایجاد می کند.
    از دیگر نواقص طراحی بسته، بزرگی بیش از حد تصویر درخت گردو می باشد که بیشتر سطح روی کالا را به خود اختصاص داده که باعث ناخوانا شدن برخی از نوشته های روی محصول شده است. و یا اگر امر به بزرگ بودن می باشد، ترجیحا کمرنگ تر از رنگ نوشته ها باشد و بیشتر به فونت و متن معرفی کننده محصول توجه شود.
    نکته ی دیگر علامت Registered trademark می باشد که به صورت سمبل ® در کنار لوگو درج شده، که بهتر است فقط در پشت محصول باشد.
    لازم به ذکر است، در پشت محصول بالای درب پاکت متنی به زبان انگلیسی (FRANKNICENSE) چاپ شده که فاصله اش با انتهای در کم است که اگر متن به صورت نیم دایره یا صاف اما با رعایت فاصله ی مناسب باشد، تصویر بهتری ایجاد می کند.
    آخرین نکته، در ارتباط با متن داخل بسته بندی میباشد که باید بومی سازی شود، بطوری که عکس بوعلی سینا باید در سمت چپ قرار گیرد و متن چاپ شده، فارسی راست چین شده باشد.

    1. درود بر شما و همکارنتان
      بسیار نکته های ارزشمندی بود
      ریزبینانه و تیزبینامه
      برای خودش سی تی اسکنی بود
      قطعا این نکات به دستاندرکاران بایودنت کمک خواهد کرد

  11. سلام و عرض ادب خدمت مجموعه حرفه ای سی تی اسکن و کافه ای های عزیز
    خوشحالم که به مجموعه توانای گذشته ،قلم و تحلیل توانمند خانم کریم پور اضافه شده است.
    واقعیت امر اینست که حدود ده روز است هر فروشگاهی رفتم ادامس کندر را طلب کردم و هنوز به وصل نرسیدم.
    از فروشگاه شهروند ارژانتین تا افق کوروش شریعتی و بعد هم سوپرمارکت های کرمانشاه.
    بنابراین در مورد توزیع کاملا با قسمت اخر موافقم. نکته عجیب هم برای من همین بمباران اطلاعاتی که فرمودید ان هم به زبان انگلیسی هست. به نظرم خریدار ادامس از هر قشری و هر سنی و هر لول زبانی 😀 میتواند باشد و کالای لوکس یا خاص و تخصصی نیست که این حرکت قابل توجیه باشد. خیلی دوست دارم دوستان بایودنت در مورد این حرکت توضیح بیشتری دهند.
    نظرم در مورد طلعم و بسته بندی و .. را پس از دستیابی 😀 به محصول حتما به اطلاع میرسانم.

  12. خانم دهکانی عزیز خیلی ممنونم که مثل همیشه با نظرات ارزشمندتون با ما همراه هستین.
    واقعا دوست داشتم دوستان بایودنتی مون نظرات بخش سی تی اسکن رو بخونن و برای نکته های مطرح شده پاسخ بدن، چون تحلیل های خیلی خوبی اینجا انجام شده که در صورت استفاده می تونه برای این برند روزهای بهتری رو رقم بزنه.
    در مورد تهیه کردن آدامس کاملا شما رو درک می کنم و اگه کمکی از دستم بربیاد در خدمتم 😉
    شاد و پیروز باشید .

    1. ان شالله که در مسابقه این برند موفق باشید با توجه به مسابقه این برند ان شالله که موفق باشید.بعد از برگزاری این مسابقه اطلاع رسانی می کنیم.

  13. سلام خدمت نویسندگان گرامی و اهالی خوب کافه بازاریابی
    از متن کامل همراه با ریز بینی نسبت به جنبه های مختلف محصول لذت بردم .
    از میان محصولات بایودنت طعم موهیتو و کندر رو امحتحان کردم. موهیتو خیلی خوب و کندر از نظرمن اصلا خوب نبود. چون بعد از چنددقیقه طعم تلخ میگیره. و بیشتر از پنج تا ده دقیقه تحمل خوردن آدامس رو نداشتم. در کنار تمام ویژگی های خوب بسته بندی، بخاطر طعمش دیگر جزو انتخاب های من نخواهد بود.
    اما موهیتو بسیار خوب و خنک هست. بطوریکه تا الان تنها انتخاب من در روزهای گرم تابستان هست. طعم خنک و یک مقدار کمی تند موهیتو ماندگاری بالایی داره و بسیار از این طعم راضی هستم. متاسفانه سایر طعم ها رو امتحان نکردم و دوست دارم نظرات دوستانی که مصرف کرده اند رو بدونم

  14. سلام ، مطلب جالبی بود ،
    اتفاقا دیروز برای اولین بار بایودنت خریدم ،
    به بهانه خرید طعم هندوانه وارد مغازه شدم اما از روی کنجکاوی کندر خریدم.
    علت خرید بایودنت هم ، دوستی بود که طی تعارفی برای برداشتن آدامس بنده رو ترغیب کردند که استفاده کنم و گفتند ایرانی است. (طعم هندوانه)
    در حقیقت سالها از دو برند خارجی استفاده میکردم. که با توجه به کیفیتی که از جویدن آدامس بدست آوردم، خرید دیروز انجام گرفت.
    —–
    بسته بندی:
    خیلی دوست ندارم ، یک ترکیب بد و نامنظم از چیدمان لوگو ، نوشته ها و تصاویر.
    فونت ها در همه جهات ریخته شده، چپ چین ، راست چین و وسط چین!! ناهماهنگی خطوط استفاده شده در لوگوتایپ.
    روکش پلاستیکی به سختی باز شد هیچ بخش و زبانه ای برای باز کردن راحت آن پیدا نشد. در قسمت پرس نیز ظاهر مناسبی نداشت و از پهلوها بخش برش فیکس نشده بود.
    روی بسته اصلی فونت فارسی و اینکه یک شرکت ایرانی آن را ساخته دیده نمی شود.
    “improve your memory” جای نامناسبی کنار لوگوتایپ قرار دارد و مثل این می ماند که جزوی از لوگوست!
    سایر نکات نیز توسط شما دوستان بخوبی بررسی شده.
    تجربه: در خصوص بستن بسته مسئله نداشتم ، یا پاره شدن روکش آدامس بعد از برداشتن.
    —–
    طعم کندر:
    ذاعقه بنده با طعم تلخ خیلی منافات ندارد،
    در ابتدا که از آدامس استفاده میکنید نسبتا شیرینی زیادی دارد (که مطلوب بنده نیست)، و با جویدن بیشتر این شیرینی گاهی با تلخی کم و گسی ادغام میشود.
    طعمش بیادماندنی نیست، اما بد هم نیست..
    مقاومت و نرمی آدامس مناسبه به مرور سفت و یا حل نمیشه و نسبتا طعم خود را حفظ میکند.

    ممنون مهیتو رو هم امتحان میکنم 🙂

  15. سلام
    نظرات ارزنده ای عنوان شده ولی یک‌نکته مهم ایراد نشده که بنده تشریح می کنم؛

    آدامس بایودنت مدت زمان کوتاهی است که به برخی فروشگاهها و مغازه ها راه پیدا کرده و طبعا بدلیل جدبد بودن هنوز بسیاری از افراد این آدامس را ندیده اند و نمی شناسند، در این مسیر بسته بندی این آدامس یک نقص دارد و آن هم اینکه در نگاه کسی‌که‌ قبلا هیچگاه این محصول را ندیده اصلا نمی توان تشخیص داد که این یک آدامس است!
    شاید بهتر‌ بود از درج واژه فارسی آدامس، روی بسته بندی استفاده شود(حد اقل تا زمانیکه این برند در عموم جا افتاده شود) یا اینکه تصاویری از استیک های آدامس روی بسته بندی درج شود(احتمالا این راه حل بهتر از راه حل اول است)، تا مخاطبی که برای اولین بار این محصول را بصورت اتفاقی مشاهده می کند متوجه شود که این یک بسته آدامس است!

    دوم اینکه ابعاد بسته بندی این ۷ قطعه آدامسِ تقریبا کوچیک، بزرگ است. بهتر بود ابتدا با تغییر در شکل قطعات شکل کلی بسته بندی نیز تغییر می کرد تا این بسته سفید رنگ شبیه یک آدامس بنظر برسد و نه شکلات یا ویفر کوچک!

    سومین اشکال به رنگ بسته وارد است؛ در اینکه رنگ سفید تداعی گر پاکی و بهداشت است شکی نیست لکن باید توجه داشت که آدامس محصولی است که خرید آن عموما بصورت ناگهانی و اتفاقی صورت می گیرد و یک بسته آدامس با رنگ سفید، در تعداد کثیر سایر آدامس و شکلات های کوچک و متوسط که معمولا در قفسه های آغازین و در مجاورت یکدیگر عرضه می شود، درخشش لازم را نخواهد داشت. استفاده از رنگ های جلوه گر، با مصما و علمی در این زمینه توصیه می شود.

  16. سلام
    به نظرم باید حداقل یه مید این ایران میزد روش. تاریخ هم که روی خود بسته نیست و موجبات سو استفاده را فراهم میکند. و دقیقا اینهایی که گفتید بود. دست شما ممنون

  17. باسلام و احترام به همه عزیزانی که با طرف وقت سعی در ارائه بهترین راهکارها برای بایودنت داشته اند.
    بنده شیوا سلامات مدیر برند آدامس بایودنت هستم.

    بایودنت برای ما یک پسربچه یک ساله و دوماهه است که برای رسیدن به قد و قواره امروزش هر آنچه توانستیم اجرا کرده ایم ولی قانع نیستیم و مطمن هستیم که هنوز بهترین هایی باقی مانده است که باید به مرور و با رفع محدودیت ها آنها را پیاده سازی کنیم.

    بابت تاخیر در ارائه پاسخ به سئوالات عزیزان از صمیم قلب عذرخواهی می کنم.
    همه نظرات را بتک تک بررسی کردم و در یک نظر جامع نکاتی را مطرح می کنم.

    بسته بندی آدامس ها معمولا جزو گروه بسته بندی هایی است که زیبایی و خلوت بودن از متن های زائد در آنها اهمیت دارد. در برند بایودنت نیز سعی بر آن شده است که اطلاعات تاریخ تولید، انقضا، قیمت و سری ساخت بر روی سلفون دور بسته بندی مقوایی قرار داده شود. احتمالا سئوال اینجاست که چگونه شکایات محصول با دور انداختن سلفون دور بسته بندی قابل پیگیری خواهد بود و یا از سواستفاده های احتمالی جلوگیری خواهد شد؟ راه حل ما درج عددی در داخل بسته بندی بخش بستن درب مقوایی است هر یک از این کدها یونیک بوده و قابلیت ردیابی محصولات را فراهم می کند.

    علت استفاده از زبان غالب انگلیسی بر روی بسته بندی دو بحث اساسی است. اول اینکه از این بسته بندی در صادرات استفاده می شود باتوجه به نوپا بودن برند و لزوم مراقب های هزینه ای، از همین بسته بندی برای داخل نیز استفاده شده است. بایودنت بازارهدف بسیار بزرگی درخارج از کشور دارد. ما برخلاف سایر کشورها بسته بندی های صادراتی خود را از بسته بندی های داخلی مجزا نکرده ایم کیفیت بسته بندی در هر دو منطقه از نظر مواد اولیه یکسان است. دلیل دوم بحث رقابت و تمایل مصرف کنندگان است فارغ از دلیل اول مصرف کنندگان داخلی تمایل دارند بسته بندی های تمام انگیلیسی را انتخاب نمایند این امر به ویژه برای محصولاتی است که به طور مداوم با فرد همراه بوده و یا در نمایش دید دیگران قرار می گیرد می باشد برای مثال به بسته بندی محصولات شوینده، خوراکی دقت کنید.

    آدامس کندر بایودنت با هدف معرفی ابوعلی سینا و حقایق جالب این حکیم بزرگ در خصوص کندر به جهانیان به زبان انگیلیسی درج گردید. به تدریج نتایج تحقیقات بازار نشان داد که این محصول میتواند از اقبال خوبی در بازار داخل نیز داشته باشد لذا برای اطلاع رسانی به هموطنان و آشنایی با این محصول در بخش داخلی بسته بندی علاوه بر زبان انگلیسی زبان فارسی نیز گنجانده شد. در محصولات تولید شده از مرداد ماه به بعد میتوانید این تغییرات را مشاهده کنید.

    نکات زیادی در خصوص نوع طراحی، اهمیت طعم و غلبه وزن آن بر مزیت ترکیبات و … اشاره شد. بایودنت یک بازارهدف مشخص برای خود تعریف کرده است و به دنبال آن است که در این بخش تعریف شده به سهم بازار موردنظر خود دسترسی پیدا کند. لذا انتخاب رنگ سفید و نوع طراحی ها همگی مبتنی بر یک فلسفه مشخص است. تک تک المانهای بایودنت براساس یک خرد جمعی و مطالعه بازار تعریف شده است که برای بخشی که برای حضور در ان تولید شده مثمر ثمر بوده و باعث موفقیت آن شده است.

    کلیم بایودنت سلامتی و بهداشت دندانها است در این مسیر از همه ابزارهایی که باعث نشست این پیام در ذهن مخاطب شود استفاده خواهیم کرد.

    آدامس های بایودنت به علت تقاضای بالا دارای دوره گردش مشابهی با سایر محصولات آن نیست به همین دلیل بسیار سریع تر از دیگر محصولات بایودنت دچار اتمام موجود می شود. که البتهاین موضوع نیز راهکار خود را داشته و در حال برطرف شدن می باشد.

    بازهم در انتها از همه مشارکت های دوستان و به ویژه جناب آقای محمدیان برای ایجاد چنین دورهمی کمال قدردانی را دارم.

    سلامات
    مدیربرند بایودنت
    شماره صدای مشتری: ۰۲۱۴۳۹۹۵۰۵۰

  18. من از این آداکس استفاده کردم در آن طعم تلخ کندر وجود دارد و کاملا مشخص هست که کندر در آن به کار رفته است. آدامس ها هم به هیچ وجه به کاعذ نمی چسبد. حال نمی دانم به چه دلیل چنین نتیحه ای شما گرفته اید لطفا از مصرف کنندگان آدامس ابتدا پرس و جو کنیدوباتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *