روزهای ملتهب و سردرگمی را سپری کردیم و می کنیم و اگر در بین این همه درد و بلاتکلیفی به فردی در آن سوی مرزها بگوییم که یک ملت در اوج این تنش ها تنها دسترسی اش در یک بازه زمانی به سایتهای داخلی فقط از طریق موتور جستجوی وطنی ذره بین میسر بود بیراه نیست که در دلش بخندد!
در حالی که در فضای عدم دسترسی کاربران به ساده ترین سایتهای ایرانی بودیم ناگهان خبری آمد که موتور جستجوی وطنی با نام ذره بین در دسترس است. اتفاقی که اندک امید را در دل روشن می کرد که مخاطبان بتوانند حداقل به سایتهای ایرانی دسترسی داشته باشند! اما عملکرد این موتور جستجو دور از انتظار بود. به عنوان مثال در روزهای نخست با سرچ عبارت کافه مارکتینگ هیچ ردی از سایت را نشان نمی داد! اما در روزهای بعد سرچ فارسی کافه مارکتینگ به گردونه نتایج اضافه شد ولی سرچ دامنه انگلیسی هیچ ردی از سایت را نشان نمی دهد! در عین شرمندگی از خویشن که چرا باید در چنین شرایطی زندگی کنیم به یاد سئو کارهای وطنی افتادیم که شاید از این به بعد باید تمرکز خود را روی زئو بگذارند یعنی از ZAREBIN engine optimization!
تداوم شرایط ملتهب این روزها شاید در عالم واقع کار را به آنجا هم برساند که البته امیدواریم نرسد! نه اینکه زیرساختهای اینترنت ملی قادر به پاسخگویی به نیازها نیست که صد در صد نیست بلکه به خاطر اینکه ما به عنوان یک انسان شایسته چنین محدودیت هایی نیستیم!