در اواسط بهمن ماه سال گذشته در کافه بازاریابی مطلبی در مورد برندهای لوکس مطرح کردم. در آنجا خواهش کردم که برای یک پروژه بزرگ در مورد برندهای لوکس ایرانی ، هر کدام از شما که دارای برندی لاکژری در ایران هستید و یا با برندی لاکژری برخورد دارید لطفا در قسمت نظرات به طور کامل برند مربوطه را با مشخصات کامل ارایه کنید. حتی اگر مشتری یک برند نیستید اما از نظر شما برند مربوطه لاکژری است اطلاعات آن را بفرمایید.
همچنین در آن جا عنوان کردم که مهم نیست که ضرورتا این برند در تهران فعالیت داشته باشد. هر برند لوکس ایرانی در هر کجای ایران مد نظر است. این برند می تواند هر یک از موارد زیر باشد: یک رستوران، یک فروشگاه زنجیره ای، یک فروشگاه لوکس، یک مجموعه تفریحی لوکس، استخر لوکس، محصولات غذایی لوکس، سالن نمایش لاکژری، تالار لاکژری، محصولات تکنولوژیک لاکژری، محصولات ساختمانی لاکژری و یا هر محصول یا خدمت یا سازمان و غیره که از نظر شما در استاندارد بالا فعالیت دارد. نظراتی به شرح زیر جمع آوری شد که در هفدهم فروردین آنها را آقای مجتبی محمدیان و آقای محمد حسن عزیزی طبقه بندی کردند و در قالب جدول ارایه نمودند .
به دنبال آن در بخش نظرات ، شما دوستان سوالهایی را مطرح نمودید از جمله این که تعریف برند لوکس چیست یا چرا برخی از برندها را ما در زمره برندهای لوکس قرار داده ایم. در همانجا اشاره کردیم که این طبقه بندی صرفا نظرات افراد است و ما در آن دخل و تصرف نکرده ایم اما در ادامه رفته رفته این جدول منظم تر خواهد شد و موارد دیگر هم به آن افزوده می شود.
در این مرحله از دوستان می خواهیم که موارد دیگری را هم که جزو برندهای لوکس ایرانی می دانند به آن بیفزایند و هر موردی که باید حذف شود مستدل دلایل حذف آن را بگویند.
ان شاالله در آینده نزدیک فهرست خوبی از برندهای لوکس برای مطالعه و پروژه فراهم خواهد شد. من هم تلاش می کنم در خصوص برندهای لوکس مطالبی را بنویسم. در مطلب آینده برند لوکس را تعریف می کنم اما قـــــــبل از آن دوســـت دارم بدانم تعریــــف شــــما از برند لــــوکس چیــــست.
شاید سوالی که در پایان متن ارایه کردم دیده نشود . در آن جا گفته ام که قبل از این که من برند لوکس را تعریف کنم ، شما چه تعریفی از برند لوکس دارید ممنون
سلام آقای دکتر
کلمه لوکس از کلمه لاتین LUXUS گرفته شده و معنی اون توان گری ،ولخرجی ،شکوه و زندگی افراطی ست.
مشتری بیشتر کالای لوکس رو برای دیگران می خره تا برای خودش ؛تا در اون جایگاهی که مدنظرش و در نظر مخاطبانی که براش برنامه ریزی کرده بشینه .
LUXURY یک مفهوم ذهنی است ولی با عوامل انسانی و ارزش های ادراک شده دیگران نیز ارتباط دارد .
برند لوکس یرندی است که پر درآمدترین افراد طبقه متوسط در آرزوی استفاده از آن هستند. این برندها سنگهای محک کمال در صنف خود را طراحی می کنند و مهمترین ویژگی آنها در کمال در مینیمالیسم یا اوج طراحی ظاهری نمود دارد. مهمترین هدف آنها کمال در طراحی ویژگیهایی است که قرار نیست مشتری آنها را ببیند یا از آنها خبر داشته باشد تا اگر زمانی مشتری از پشت ظواهر خبردار شد بداند که برند به چیزهایی توجه داشته که او در خواب هم نمی دیده. برندهای لوکس بر حسب سطح شعور مشتری یکی از این دو پیام را به او می دهند: ۱-ما برای تو خیلی احترام قاءلیم چون تو خیلی مهمی. ۲- بهترین چیزی که در خیالات و آرزوهای تو وجود دارد خیلی احمقانه است.
سلام
همه فرمایشات حضرت عالی متین و قابل توجه است
اما در مینیمالیسم بودن محصولات لوکس اجازه بدید با شما مخالفت کنم، نمونه اش هم لباسهای فاخردوزی (Haute Couture) هست که پر از دیتیل Detail و جزئیات هستند درست برعکس هنر و کارهای مینیمال
خوشحالم از اظهار نظرتون.
در نوشته ام بعد از مینیمالیسم با آوردن ” یا” اوج طراحی ظاهری رو گفته ام که بخشی از منظورم همان پر جزءیات بودن مطابق نظر شماست.
مجموعه فروشگاه های زمان و زیور (حاج صباغ) (فروشگاه ساعتهای برند)
سرزمین آب و آفتاب (مجموعه تفریحی ورزشی)
به نظر من برند لوکس برندی است که هدف استفاده از آن بیشتر از آنکه برآورده کردن نیاز خاص باشد، ارتقا خودانگاره و موقعیت اجتماعی ما در نظر دیگران است… به عبارتی به منظور کسب پرستیژ از این برندها استفاده می کنیم.
بنظر بنده برند لوکس برندی است که محصول یا خدمتی را به مقدار محدود برای مشتریان خاص ، با قیمت نسبتا بالاتر ازعرف بازار عرضه مینماید.
در عرصه شیرآلات بهداشتی من سه برند لوکس که تولید ایران میباشد و تحت لیسانس ایتالیا میباشند را معرفی میکنم.
۱) KWC کی دبلیو سی
۲) MOST موست
۳) shouder شودر
در عرصه نان صنعتی
۱) سه نان
در عرصه لبنیات
۱) کیبی
۲) دنت
در عرصه بانکها
۱)بانک سامان
در عرصه مراکز تجاری
۱) تهران مال
۲)لاله پارک تبریز(با سرمایه گذاری ترکیه)
خانم عطافر به مطلب مهمی اشاره کردید اگرچه کامل نیست ممنون
براساس آموخته های اقتصادی من، کالای لوکس، کالایی است که کشش درآمدی آن بزرگ تر از یک است. یعنی هر چقدر درآمد شخص افزایش یابد تمایل وی به خرید کالاها/برندهای لوکس افزایش می یابد زیرا این نوع کالاها خواسته ای هستند که با قدرت خرید همراه شده است. به همین ترتیب زمانی که درآمد شخص کاهش می یابد مثلاً دچار ورشکستگی می شود، تقاضای این افراد برای خرید برندهای لوکس شدیداً کاهش می یابد. نکته دوم، برخی از افراد از لحاظ فرهنگی و مالی و سطح تفکر به مرحله ای می رسند که تصور می کنند با استفاده از برند های لوکس، تبدیل به یک انسان کامل می شوند. البته در هر شخصی این امر متفاوت است. نکته ی دیگر این است که پوزیشن فرد در جامعه نیز باعث می شود که فرد به استفاده از چنین برندهایی روی بیاورد. ضمناً برند مسیح زاد را نیز به این لیست بیافزاید، زیرا براساس تعاریفم این برند، برندی لوکس است. تشکر
با سلام. به نظر من برند لوکس، برندی است که ارزش هویتی بیشتری را به مخاطب خود انتقال می دهد.
“برند لوکس” برندی گرانقیمت است، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر رفع نیاز خریدار، کالایی زینتی و تجملی محسوب میشود و استفاده از آن ضروری نیست.
برای مثال “جلیس” تولیدکننده مبلمان یک برند لوکس به حساب میآید.
سلام.ممنونم از آقای دکتر محمدیان.
به نظر من برند لوکس برندی است که مخاطب خود را متمایز از سایرین می کند و مخاطب برند لوکس برای همین ایجاد حس تفاوت است که به سمت آن می رود.در حقیقت برای ارضای حس برتری نسبت به عامه ی مردم.شاید بتوان آن رابرای عده ای ارضای آخرین مرحله از نیازهای مازلو دانست.
برند لوکس تصویری با این مشخصات در ذهن مصرف کننده ایجاد می کند؛ قیمت بالا، کیفیت، زیبایی شناختی، کمیابی و بعضا نایابی و ابزارهای فوق العاده و در عین حال غیر کاربردی.
در مورد برند ها به نظر من هایلند اساسا معیار های برند لوکس رو نداره، ممکنه تا قبل از این کمی لوکس بود اما از بابت خرید جایگاهی مطمئن برای خرید هست اما لوکس نیست به دلیل اینکه علاوه بر برند های خوب، برند های ضعیفی رو هم ارائه می دهد. بر فرض اگر هایلند لوکس باشه، فروشگاه های روجا و سفیر لوکس ترن!
در کنار باشگاه های ورزشی به نظر من جای باشگاه سهیل خالیه
در رستوران ها ژوانی جایگاه خوبی داره اما لوکس نیست و البته جایگزین ژوانی می تواند رستوان شانلی همسایه رستوران ژوانی رو معرفی کرد، به همچنین ویونا، به همچنین مورانو نیز مشخصات لوکس بودن را نداشتند
در مشهد پسران کریم شهرت خوبی دارد اما رستوران های بهتری هست که عملا ولی آنها هم در فضای لاکژری اون منطقه قرار می گیرند اما در سطح برند های همچون دیوان، کنزو و یا دوئت اصلا نیست.
رستوران های آنتروکوت، روف تاپ گریل، گیلانه، فلینی و ورسای جا افتادن.
رستوران شاندرمن باید جایگزین لوشاتو بشه به دلیل از جابجایی سرآشپز و کادر از لوشاتو به شاندرمن
در بحث شیرینی و شکلات ، شیرینی فروش سوییت بلیس جا افتاده و همچنین شیرینی فروشی الف.
البته همه ی این صحب ها کاملا از دیدگاه شخصی است و قصد جسارت به قضاوت دوستان نبوده است.
با سلام خدمت جناب آقای محمدیان
به نظر من برند های لوکس برند هایی هستند که به مشتریان خود اعتماد به نفس می دن و باعث می شن مشتریان این برند ها احساس کنند متفاوت و متمایز از سایرین هستند. صرفا قیمت بالای یک برند نشانه لوکس بودن یک برند نیست.حتی ممکنه یک برند لوکس به نسبت سایر برند هایی که لوکس نیستند عملکرد یا کیفیت بهتری هم نداشته باشه.
اما همون احساس خاصی که ی برند برای مشتریانش به وجود می آره باعث می شه که از نظر مشتریانش لوکس به حساب بیاد.
با تشکر از توجه شما به حوزه برندهای لوکس، که فتح بابی شد برای شنیدن حرف های اساتید گرام.
لازم می دونم توضیحی رو به توضیحات دوستان اضافه کنم. برندهایی که ارزش انتقالی بالاتری دارن معمولا در سه حوزه دسته بندی میشن:
Luxury
Affordable luxury
premium
برندهای مثل پورش و مازراتی در دسته اول و برندها و پروداکت هایی مثل آیفون و لکسوس در دسته دوم قرار می گیرند. اکثر برندهایی که دوستان در لیست فوق الذکر اشاره داشتن در دسته سوم قرار میگیره و اساسا لاکچری به حساب نمیان. شاید بشه گفت برند لاکچری (به معنای واقعی لاکچری) در ایران وجود نداره یا خیلی کمه. البته خیلی از مواردی که اشاره شده حتی برند هم به حساب نمیان.
مرسی
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت جناب دکتر محمدیان و سایر دوستان کافه ای
فرض کنید که به مکانی رفتید که نه کسی شما را می شناسد و نه قادر به سخن گفتن با دیگران هستید و نه دیگران می توانند با شما صحبت کنند، در این محیط که ممکن است قدری برایتان عجیب باشد اما اکثر موقعیت های حال حاضر زندگی ما اینگونه است! (مثل حین قدم زدن در خیابان ولیعصر) در این موقعیت شما می خواهید به دیگران بگویید که فرد مهمی هستید و و احتمالا قدرت و تشخص خاصی دارید، اینجاست که کالای لوکس به کار می آید به عبارتی کالای لوکس قضاوت دیگران از ما را تحت تاثیر قرار می دهد(خواه پوشاک، خواه اتوموبیل و خواه نوع رستوران و احتمالا قهوه ای که سفارش می دهیم و قص علی هذا !.فردی را تصور کنید با پالتوی پوست چند هزار دلاری در مقابل فری با گرمکنی از جنس نایلون، در اینجا بدون آنکه افراد لب به سخن بگشایند ما قضاوت و نظر خود را صادر کرده ایم…احتمالا یکی تحصیل کرده و دارای قدرت درک متفاوت و دیگری نیروی بیرون بر رستوران!!
در رم و یونان باستان هم ثروتمندان برای اینکه بزرگی و حشمت خود را به سایر طبقات نشان دهند از لباس ها و عطر هایی استفاده می کردند که اولا گران قیمت بودند و این گران قیمت بودن هم باعث کمیابی بود و هم مانع از دسترسی طبقات پایین می شد و ثانیا تا مدت ها می توانستند منحصر به فرد بودن خود را حفظ کنند، بنابر این یکی دیگه از ویژگی های کالای لوکس گران بودن و به نوعی کمیاب بودن هست…کالایی که گران باشه ولی در دست همگان به نظر من رسالت خودش رو در تشخص دادن از دست میده و شاید جایگاهی بیش از “همرنگ جماعت شدن” و “خز شدن” نداشته باشه .
با عرض سام خدمت استاد گرانقدر و همه ی دوستان
به نظر بنده برند لوکس برندی است که به مشتریان و کارکنانش هویت می دهد و مشتریان و کارکنانش با غرور بوسیله آن برند خود را معرفی می کنند. بنده بارها با افرادی برخورد کرده ام که در اولین برخورد خود را با سازمانشان معرفی می کنند و مثلا گفته اند من عضو شرکت”همکاران سیستم” می باشم و با این برند خود را معرفی می کنند. برند لوکس به نظرم دقیقا با قیمت بالا در ارتباط است چون هرکسی نمی تواند این برند را داشته باشد و اگر همگان داشته باشند که دیگر لوکس نیست. البته ممکن است یک برند در یک منطقه لوکس باشد ولی در جای دیگر نباشد مثلا در شهرستان بنده برند “آدیداس”ممکن است یک برند لوکس باشد وی در یک شهر اروپایی این برند نماد کیفیت باشد که با لوکس بودن فرق می کند…باتشکر
آقای سپهوند عزیز ممنون نکات کاملا درستی اشاره فرمودید
به نکات خوبی اشاره کردید اگرچه نمیتونم در مورد هویت بخشی به کارکنان با شما موافق باشم. خیلی از سازمان هایی که کارکنان با آنها هویت بخشی می کنند لزوما تولید کننده محصولات و خدمات لوکس نیستند. حتی دیده شدند برندهای لوکسی که در تولید محصولات خود کارگران و کارکنان را استثمار می کنند و به هیچ وجه شرایط کاری مطلوبی را فراهم نمی کنند اما محصولاتشان مورد تقاضای مشتریان هست.
ممنون خانم عطا فر
با سلام
راستش به نظر من خیلی از مواردی که در لیست بالا هستند برند لوکس نیستند بلکه کالا یا خدمت به ظاهر لوکس ارائه میکنند. مثلا کافه ویونا شاید فقط برخی از شعبه هاش واقعا جزو مکانهای لوکس قرار بگیرن. یا مثلا در صنعت چرم، محصولات چرم هستند که لوکس هستن ولی بسیاری از برندهای ارائه دهنده این محصولات فاکتورهای برند لوکس رو ندارن.
به نظرم یکی از فاکتورهای مهم لوکس بودن قیمت بالا نسبت به سایر برندهای ارائه کننده همون محصول یا خدمته.
یکی دیگه از شاخصهای برند لوکس بودن اینه که شما میدونید برای دریافت یک محصول و خدمتی در سطح بسیار بالایی فقط میتونی به سراغ یک یا فقط چند عدد برند خاص بری. نه اینکه اگر فلان پوشاک یا فلان غذا رو بخای انتخابهای بسیار زیادی داری. به عبارت دیگه اون قیمتی که ازش گفتیم از همون خاص بودن نوع ارائه خدمت یا محصول میاد. سبکی از ارائه که کمتر جایی میتونه بهش عمل کنه و کیفیتی که ارائه میشه رو جای دیگه نمیشه پیدا کرد.
بیایم از یه زاویه دیگه به موضوع نگاه کنیم. دنیا الان به این شکل شده که مردم برای پول درآوردن باید ارزش خلق کنن. شاید شما یک کالا تولید میکنید ولی باید بدانید که به نسبتی که اون کالا برای مشتری ارزش خلق میکنه پول دریافت خواهید کرد. پس بنابراین هرچقدر ارزش خلق شده بالاتر باشد پول بیشتری میتوان دریافت کرد. زمانی که در یک حوزه ارزشی که خلق میشود در بالاترین سطح قرار میگیرد اونوقت میشه لول لوکس در اون حوزه.
حالا یه نکته ظریف وجود داره و اونم اینه نباید بگذاریم مردم ارزش رو تعریف کنن بلکه ما ارزش رو ارائه میکنیم و اجازه میدیم مردم بین برندهای مختلف بین ارزشها مقایسه کنن. او موقعس که قیمت شما پیدا میشه.
آقای داورنیا ممنون مثل همیشه ارزنده و مفید
با سلام . نیاز جامعه به طبقه اجتماعی پدیده ای به عنوان ماهیت لوکس را ایجاد کرده است که منحصر به سبک زندگی خاص طبقه ای خاص از مردم جامعه باشد. یعنی در حقیقت لوکس بودن پدیده ای فرهنگی است میان سبک زندگی مرفه و موفقیت . پول میزان سنجش ثروت است ولی لوکس بودن میزان سنجش طبقه اجتماعی . اما برند های لوکس معمولا اشتراکاتی در ارزش های پایه خود دارند. برای مثال در برندهای لوکس محصول خلاقیت، منحصربه فرد بودن، استادکاری، دقت، کیفیت بالا و قیمت گذاری خاص از هسته ارزشهای پایه برند هستند که به مخاطب حس برتری و خاص بودن را می دهند و در ضمیرناخوداگاهشان القا می شود که من توانایی پرداخت برای چنینن کالایی را دارم پس رتبه بالاتری دارم. حتی در استراتژی تبلیغات این برندها مهم است که تبلیغات برای غیر بازار هدف صورت گیرد تا برندـاگاهی بالا رود و مشتری هدف برق حسرت را در چشمان بقیه ببیند. این برندها نیاز خاصی(برتری جویی وقدرت طلبی) از سلسله نیازهای انسانی را نشانه گرفته اند که شاید با اخلاقیات و فرهنگ کلی سطح جامعه در تضاد باشد ولی وجودشان در ناخودآگاه هر انسان انکار ناپذیر است.
خانم بیدگلی ممنون نکات ارزنده ای فرمودید
به نظر من ما باید چند معیار تعریف کنیم تا با اون معیارها این برندها رو فیلترکنیم، معیارهایی که به نظر من می رسند :
۱- داشتن نمایندگی ها یا شعبه های محدود و خیلی کم
۲- قیمت بالاتر از عرف محصولات مشابه
۳- وجود نمایندگی ها و شعبه ها در مناطق مرفه نشین
۴-…
جناب شکرانی ممنون البته قابل ایراد است ممنون
با درود
به نظر من غیر از اعتماد به نفسی که کالای لوکس به استفاده کننده خودش میده , یک نکته ی دیگه ای وجود داره که به نظر من مهمه و باعث تمایز میشه . در طراحی کالای لوکس سازنده از الهام و قریحه خودش استفاده میکنه و سعی می کنه یک کالای منحصر به فرد ایجاد کنه , بعد از تولید اگر نتیجه کار خوب باشه مشتریهای خاص کالاهای لوکس حاضرن بهای این هنر و تمایز رو بپردازن در صورتی که ما در بازاریابی میگیم که از طریق تحقیقات بازار ما باید ببینیم مشتری چه چیزی میخواد و اونو تولید کنیم ؛ به نظر من در مورد کالای لوکس اینطور نیست و تولید کننده فقط میدونه که مشتری از اون تمایز و پرستیژ میخواد ، هر چند کار بسیار سختیه تولید کالای لوکس موفق.
آقای قانعی ممنون نکات خوبی فرمودید
جناب آقای دکتر فقط درس پس دادم.
با سلام خدمت دوستان عزیز
طرح سوال فوق به من یادآوری کرد که در دوران تحصیلم چه علاقه شدیدی داشتم که روی کالای لوکس از لحاظ مفهومی کار کنم و تفاوت اون رو با سایر برندها بتونم به خوبی در قالب یک پژوهش جامع تعریف کنم……….
کالای لوکس یا بهتره بگیم برند لوکس یک سازه چند بعدی و کاملا مفهومیست که می توان اون رو اینطور تعریف کرد: بالاترین سطح برندهای پرستیژی (prestigious brands)که در بر گیرنده ارزش های فیزیکی و روانشناختی می باشد. در واقع برند لوکس مرتفع کننده تمامی نیازها (کارکردی، سمبلیک و نیاز به تجربه) و توجه به تمامی ابعاد ارزش ادارک شده ( بعد کارکردی، فردی، اجتماعای) مصرف کننده خود است. البته تعاریف دیگه ای هم در خصوص برند های لوکس وجود داره، مانند: انحصاری بودن، کم بودن، قیمت و کیفیت (بسیار) بالاتر از بازار، نسبت بالای جنبه های غیر ملموس برند به کارکردها و جنبه های ملموس برند یا حتی نسبت پایین جنبه های کارکردی به قیمت برند… با این وجود چیزی که در غالب تعاریف موجود وجود داره، توجه به جنبه های روانشناختی مصرف کننده توسط برند لوکس است. همچنین ذکر این نکته در خصوص تایید جنبه های روانشناختی؛ که اغلب علت خرید کالاهای لوکس ” تحت تاثیر قرار دادن دیگران” است نیز ضروری به نظر می رسد.
چندین سال قبل آقای Bernard Arnault مدیر عامل شرکت فرانسوی LVMH Group ( که خودتون بهتر می دونید از بزرگترین تولید کنندگان محصولات با کیفیت بسیار بالا است و از رهبران تولید کالاهای لوکس در دنیا به شمار می رن…. حتی تا ۱۵% سهم بازار لوکس هم گفته شده که به این گروه تعلق داره) تاکید بسیار داشتن که محصولاتی که توسط شرکت اونها تولید می شه محصولات پرستیژی است و نه لوکس! که البته دیدگاه ایشون در سال ۲۰۰۰ برگشت و اعتقاد پیدا کردن که محصولاتشون لوکسه و نه پرستیژی…… (این اختلاف نظر اون هم در این شرکت بسیار معتبر خودش گویای ظرافت در تعریف کالاهای لوکس می تونه باشه) علت ذکر این تاریخچه کوتاه این بود که خواستم اشاره کنم که بخش بسیار زیادی از برندهای ذکر شده و حتی برندهایی که خودشون اداعای لوکس بودن رو دارن در حقیقت شاید پرستیژی هم نباشن چه برسه به لوکس… (البته آدام اسمیت هم یه طبقه بندی از مصرف داشته که ذکر اون خالی از لطف نیست :
necessary, basic, affluence and luxury (goods that are in limited supply, difficult to procure and/or very expensive))
در مقام مقایسه به منظور فهم بهتر برند لوکس، درحالیکه پرستیژی بودن یک قضاوت ذهنی از موقعیت اجتماعی بالای افراد و یا اشیاع بی جان مانند برند است لوکس بودن حد افراطی (زیاده روی، زیاده خواهی یا حتی خشنودی زیاد……) در خصوص رفع نیازهایی مصرف کننده است که توسط برندهای پرستیژی هم قابل رفع است ( یا به عبارت دیگر لوکس به معنی هرچیزی بیش از نیاز است!). پس به طور خلاصه وقتی نیاز به صورت منحصر به فرد و متمایز رفع بشه، کالا و یا برند پرستیژیه و وقتی نیاز با توجه به نیازهای لذت جویانه و با توجه به سبک زندگی و به صورت افراطی از جانب برندی رفع بشه، برند مربوطه یک برند لوکسه….. همینطور برندهای لوکس همیشه یک ارزیابی ذهنی مثبت رو به همراه داره ولی لوکس بودن برند ممکنه حتی ارزیابی منفی ذهنی به همراه باشه ( به خصوص وقتی برند خیلی متظاهرانه باشه…)
با توجه به جمیع تعاریف ارائه شده، به شخصه معتقدم که نمی تونیم برند لوکسی از برندهای ایرانی در مقام مقایسه با برندهای بین المللی نام ببریم اما در مقایسه بین برندهای لوکس شاید به چند مورد بشه اشاره کرد که به نظرم بیشترشون در حوزه خدمات هستن و برند لوکس کارخونه ای (به قول جناب دکتر) شاید پیدا کردنش تو ایران سخت باشه…. از لیست ارائه شده تعداد کمی از برندها رو من به خوبی نمی شناسم (که شاید هم اتفاقا اونها لوکس باشن !! ولی اون برندهایی که من می شناسم و در لیست هستن هیچ کدوم لوکس نیستن با این وجود دو تا برند زیر از نظر من می تونن جزو برندهای لوکس ایرانی باشن:
۱- رستوران البرز
۲- روما رزیدنس
انتهای پاراگراف یکی مونده به آخر!!! یک اشتباه رخ داد که اینطور اصلاح می کنم……..!!!
همینطور برندهای*** پرستیژی ****همیشه یک ارزیابی ذهنی مثبت رو به همراه داره ولی لوکس بودن برند ممکنه حتی ارزیابی منفی ذهنی به همراه باشه ( به خصوص وقتی برند خیلی متظاهرانه باشه…)
با تشکر
آقای اسحاقی عزیز ممنون که این قدر وقت می گذارید و مطالب ارزنده می نویسید. اعضا از دیدگاههای شما خیلی استفاده می کنند.
خواهش می کنم جناب دکتر، نظر لطف شماست… امید دارم همینطور باشه و از بستر سازی کافه تشکر می کنم….
سلام به استاد بزرگوارم جناب دکتر محمدیان
اگه بخوام کالای لوکس رو از دید اقتصادی و علمی تعریف کنم باید گفت محصول لوکس محصولیه که همیشه و همیشه لوکس بودن و ارزش بالای خودش رو حفظ میکنه و مشمول گذر زمان نمیشه .. حتی میشه گفت با گذر زمان به لوکسبودن اون اضافه هم میشه و خب این اتفاقیه که برای محصولات پرستیژی نمیافته !
با یک دید کلیتر باید بگم به نظر من یک برند لوکس همونطور که عرضهکننده محدودی داره، از نظر تقاضا هم توسط افراد خاصی در جامعه خریداری میشه و همین در دسترس نیون و خاص بودنش به ارزش اون اضافه میکنه.
همچنین به غیر از بالابودن قیمت به نظرم یه برند لوکس بیشتر از سایر برندها به ارتقای سبک زندگی آدمها کمک میکنه و تجربهای از حس خوب خرید کردن و استفاده و داشتن محصول رو برای فرد رقم میزنه که قابل مقایسه با محصولات عادی نیست.
فکر میکنم دوستان در نظراتشون به سایر نکات به خوبی اشاره کردن … از فرصتی که برای این بحث فراهم کردین ممنونم.
ممنون از نظرات ارزنده جنابعالی
سلام به استاد گرامی و سایر دوستان
وقتی لیست برندهایی که لوکس تلقی شدند رو مطالعه می کردم بعضا تعجب میکردم! این نام ها، من رو به این نتیجه نزدیک کرد که هر فرد (یا هر گروه) تصوری خاص از یک برند لوکس دارند. و شاید بعضا احساس رضایت از استفاده ی اون کالا یا خدمت رو لوکس بودن تلقی میکنن! این مورد مخصوصا درباره رستوران ها چشم گیر بود!
تصور من از یک برند لوکس، علاوه بر ایجاد رضایت مندی در خریدار، گران بود و خاص و ویژه بودن اون برند هست. ضمن اینکه انتقال حس هویت، منحصر بفرد بودن، و اعتبار به مصرف کننده رو از ویژگیهای اصلی میدونم. این عوامل هم مستقیما به خود مصرف کننده منتقل می شوند و هم از طریق مشاهده توسط دیگران باید به مصرف کننده منتقل بشه! یعنی این برند از دید افراد جامعه هم خاص و چشمگیر باشه.
آقای شهسواری ممنون . از شما سپاسگزارم
با عرض سلام خدمت دوستان و اساتید
با اینکه همیشه تجربه و تمایل کمی برای ارسال نظر در سایت ها داشتم و همیشه خواننده بودم ولی این عنوان و اطلاعاتی که ازش برداشت شد جذابیت خاصی برای من داشت
یکی از برندهای کاملا ایرانی و لوکس تولیدی، پوشاک تندرست هست که بخاطر ویژگی های خاص مثل استفاده از الیاف طبیعی که باعث قیمت بسیار بالای محصولاتش شده، و شکل و شمایل کاملا سنتی که حتی در دیزاین خود شعب به چشم میخوره و مشتریان خاص پسند، میتونه در این دسته قرار بگیره، و چند وقتی هست که لاکژری بودن آن از طریق تبلیغات دهان به دهان بخصوص بین دانشجوها رواج داشته
بنظر من این برند تونسته فقط با استفاده ازیک ویژگی منحصر بفرد و استفاده از یه سری ارزش های فرهنگی حتی با گذره زمان خودشو تو این زمینه مطرح کنه و جزو معدود برندهای پوشاک لوکس ایرانی قرار بگیره
در بخش خدمات میتونیم به برند ایرانی برسیم اما در کالا خیلی نادره و تقریبا نایاب است اگر فرش و زعفران و آجیل رو استثنا کنیم قابلیت رقابت با نمونه خارجی در بخش خدمات امکان پذیرتره
البته اینجا منظور امکان لوکس بودند پرستیژی بودن برند رو عرض می کنم به صورت کلی مصرف کننده کالای لوکس یا پرستیژی خارجی بودن یک فاکتور است اما در هنگام مصرف خدمات این فاکتور وجود ندارد
جناب میراشرفی ممنون از شما
با سلام
من در زمینه تعریف برند لوکس می خواهم از تعریف آقای وبلن در نظریه تظاهری مصرف استفاده کنم وبلن در این نظریه می گوید افراد از کالاها و برند های لوکس استفاده می کنند نه بخاطر اینکه به آنها نیاز دارند بلکه می خواهند پایه های اجتماعی خود را بالاتر نشان دهند پس برند لوکس برندی است که افراد صرف بالاتر نشان دادن پایه های اجتماعی خود از آن استفاده می کنند و این برند ها معمولا تمرکز شدیدی براستراتژی تمایز دارند مثلا خودروهای مازراتی که تولید کمی در سال و قیمت و شکل متمایزی دارند و عمدتا دست ساز هستند یا استفاده از کفش های گران قیمت ادیداس و یا للاس های برند شل و مثال بهتر مک بوک وگوشی های اپل که همواره در اختیار هر کس که باشد معمولا کمی متمایز تر در بین افراد بوده و از پرستیژ برند لوازم خود لذت می برد و احساس می کند متمایز از سایر افراد است چون این برند را دارد و یا می پوشد و نشان دهنده قدرت برند است که افراد شخصیت خود را در سایه شخصیت برند تعریف می کنند
با تشکر
ممنون خان جدیدی وبلن حدود دویست و پنجاه سال پیش این نظر ارزشمند را ارایه کرده
با سلام خدمت جناب دکتر
به علت تازه وارد بودن به جمع شما عزیزان، نظرات عامیانه خود را درمورد کالاهای لوکس در قسمت فاز اول (فاز قدیمی) مطرح نمودم که نمی دانم آیا نیاز به انتقال به فاز جدید هست یا نه ؟
با تشکر
در کافه بازاریابی تمام نظرات مد قرار می گیرد
حتی نظراتی که برای یادداشتهای قدیمی ارسال می شود
لوکس بودن در جامعه کنونی کاتالیزوری برای پیشرفت سطح و مقام در جامعه است ، افراد یک جامعه توقع لوکس بودن را از افرادی با تحصیلات بالا و یا مشاغل خاص را دارند ، پس لاکشری بودن یکی از نیاز های افراد حساب میاد