بدون شک بحث همکاری تبلیغاتی ستارگان با برندها یکی از موضوعات جذاب دنیای تبلیغات است. هرچند به هزار و یک دلیل غیرقابل گفتن، شاید آنگونه که باید، این حرکتها در کشورمان نتیجه درخوری را بجز چند مورد بدست نیاورده باشد. بعید می دانم دوستان عزیز حمله جمع کثیری از هموطنانمان به استاد جمشید مشایخی بابت تبلیغات کولرهای گازی اجنرال را سالها پیش از یاد برده باشند. البته بحث توازن بین شخصیت برند و سلبریتی ها هم از آن بحثهای تخصصی است که ترجیح می دهم مثل همیشه از کنارش در بروم!
در عین حال نیز همه می دانیم استفاده از ستارگان برای تبلیغ محصولات نوعی راه رفتن بر روی لبه تیغ است و بهرحال بصورت بالقوه می تواند مخاطرات خاص خود را داشته باشد. مثال بارز آن هم همه می دانیم: داستان معروف همکاری قهرمان گلف دنیا برای تبلیغ بیوک در کشور امریکا که نتیجه اش فاجعه آمیز بود! پس در اینجا، هوشیاری صاحبان برند، نقش تعیین کننده ای در انتخاب ستاره موردنظر خواهد داشت.
یکی از محبوبترین برندهای اجاق گاز کشورمان برند آلتون است که تولید اصلی شرکت خوشنام البا گاز با سابقه ۴۰ ساله می باشد. من از گذشته هم برای این شرکت احترام خاصی قائل بودم. کیفیت فوق العاده محصولات، همگام بودن با طراحی روز دنیا و شاید از همه مهمتر، ثبات بر تولید کالای تخصصی خود (یعنی اجاق گاز) را از عوامل موفقیت آن می دانم.
شاید یک جوان مجرد یا دانشجو برای خرید پلوپز به بازار برود ولی بعید می دانم که یک شخص با این مشخصات برای خرید اجاق گاز فردار مبله پنج شعله راه بازار را در پیش گیرد! بنابراین در اینجا با محصولی ۱۰۰ درصد خانوادگی روبرو هستیم و در این راستا معتقدم که انتخاب سلبریتی برای این برند با هوشیاری انجام گردیده است. انتخاب یک زوج هنری برای یک محصول خانوادگی. چیزی که بر اساس رجوع به حافظه ام در کشورمان مشابه آن را ندیده ام.
آقای امین زندگانی و همسر محترمشان سرکار خانم الیکا عبدالرزاقی، به عنوان سلبریتی های آلتون، فصل جدیدی را در تبلیغات این برند به نمایش گذاردند. یکی از مهمترین پارامترهای مثبت این موضوع، بی حاشیه بودن این زوج هنرمند است. به هرحال فکر می کنم شخصیت برندهای حوزه لوازم خانگی بر اساس ذات خانوادگی بودنشان نیازی به ستاره های پرحاشیه نداشته باشد!
در ۲ مرحله برخورد نزدیک با این زوج هنرمند (یکی در نمایشگاه مشهد و دیگری در سمینار آلتون مشهد) علاوه بر تواضع و اخلاق خوش و مثال زدنی آنان، مثبت بودن جو ایجاد شده از حضور آنان را کاملاً ملموس دیدم. بازخوردی هم که از بازار و کسبۀ محترم گرفتم بدون استثناء مثبت بوده است.
از هوشمندیهای دیگر این حرکت زیبا می توان به طراحی پوشش خانم عبدالرزاقی اشاره کرد که با رنگ سازمانی آلتون همخوانی کامل دارد (زمینه سورمه ای با نقوش زردنگ) و این پوشش در جامعه مجازی و گروههای تلگرامی بسیاری از خانمهای هموطن، علاوه بر تحسین، خودبخود یادآور نام این برند می باشد.
ضمن عرض پوزش از نگارش چند خط کودکانه ام درحوزه تبلیغات (برخلاف قولی که داده بودم!) به عنوان کمترین و کوچکترین سرباز در حوزه فروش محصولات آلتون، تمایل دارم نظر شما بزرگواران و اساتید دنیای تبلیغات کشور را نسبت به این حرکت بدانم.
سلام و درود به همگی ….
ضمن تشکر بابت مطلب خوبتون مثله همیشه و البته صرفا از دید یه مشتری لازمه بگم بقدری اجاق گازهای ایرانی جالب و شیک وبروزن که من هیچ وقت نمیتونم فرقشون رو با مشابه خارجیشون تشخیص بدم ضمن اینکه واقعا کیفیت دارن اما ….یه سوال داشتم منظور از اجاق گاز مبله چیست ؟؟؟؟
سپاس.پاسخگویی این بخش به عهده آقای جاوید است و امیدواریم ایشان مثل همیشه پاسخگوی نظرات باشند
سلام خانم تیموری
در تایید فرمایش شما عرض میکنم در زمینه تولید اجاق گاز، خوشبختانه کشورمان طی سالهای گذشته گامهای موثر و خوبی را برداشته است. اگر بخواهیم مقایسه کنیم بطورمثال هنوز هم در حوزه یخچال فریزر، برندهای غیرایرانی بازار خوبی را داشته و تفکر کیفیت برتر آنها نسبت به کالای ایرانی حاکم است (که البته تفکر نادرستی هم نیست!) ولی بوضوح می بینیم در زمینه اجاق گاز، بازار با قدرت در دست برندهای ایرانی است. بطوریکه در خریدهای کلی (مثل جهیزیه) مشتریان حساس و کمی متمکن ازنظرمالی، در کنار حساسیت برخرید برندهای خارجی لباسشویی، ظرفشویی، یخچال و … تمایل چندانی برای خرید اجاق گاز خارجی دیده نمی شود. برندهایی مثل آلتون، سینجر، اخوان، پیلوت و امثالهم کیفیتی درحد محصولات خارجی دارند (البته اینها رقبای ما هستند و مثلاً نباید اسم می آوردم!!)
اجاق گازهای خانگی را می توان در ۳ گروه کلی تقسیم بندی کرد:
۱) اجاق های رومیزی : که دورانش به سر رسیده و البته معدود کارگاههای کوچکی هنوزهم آنها را تولید می کنند و مخاطبین خود را دارد
۲) اجاق های صفحه ای: همان اجاق گازهایی هستند که بر روی کابینت یا اپن آشپزخانه نصب شده و مصرف آن بر اساس معماری جدید منازل شدیداً درحال گسترش است. در این حالت، فر به صورت مجزا نصب می گردد.
۳) اجاق های مبله: همان اجاق گازهای شاسی داری است که به همراه فر یا بدون آن (طرح فر) موجود است و همه از دوران کودکی با آنها بزرگ شده ایم و هنوزهم مصرف بسیاربالایی دارد. البته از نکات منفی آن می توان به سنگینی و جاگیر بودن آنها اشاره کرد اما از طرف دیگر باز بودن دست در طراحی و شخصیت مستقلی که بالقوه می تواند در زیبایی آشپزخانه نقش آفرین باشد از نکات مثبت آن بوده که در کنار قیمت ارزان تر (به نسبت اجاق صفحه ای و فر توکار) همچنان بازار خوبی در اختیار دارد.
سلام مجدد به همه و شما جناب جاوید ….بسیار ممنون از این توضیح مبسوط …پایدارباشید
آقای جاوید کمی در مورد فضاعاییکه این دو سلبریتی و محصول را می توان دید توضیح بدهید. من قبل از این یادداشت تا به حال هیچ اکرانی از التون و خانواده زندگی در سزح شهر یا مطبوعات ندیده بودم.
البته من چندان در جریان تبلیغات این برند نیستم و تا جایی که خبر دارم هنوز هیچ اکرانی انجام نشده است (و به نظر میرسد تا همینجا هم کمی زمان از دست رفته است!) درمجموع اگر اجازه فرمایید در کنار بحث هوشمندی انتخاب هنرمندان، گلایه ها و انتقاداتم را نیز در زمان مناسب با اساتید محترم ازجمله حضرتعالی درمیان خواهم گذاشت.
ما استقبال می کنیم!
با سلام خدمت دوستان خوب کافه
بد ندیدم موضوع را از زاویه ای دیگر نگاه کنم
در بیشتر موارد مشابه مشاهده شده تا به حال بیشتر تاکید بر استفاده از سلبریتی ها در بیلبورد ها بوده در صورتی که با گسترش شبکه های اجتماعی و اهمیت تولید محتوای مناسب برای این فضا پیشنهاد دارم برند محبوب آلتون دست به تولید ویدیوهایی با سلبریتی های مذکور جهت این فضا نمایند
در ضمن اگر ویدیوها به صورت متنوع در طول زمان( نه صرفا در یک مقطع زمانی)باشد در ذهن ها باقی خواهد ماند
سپاسگزارم از دیدگاه بسیار ارزشمند شما جناب نظری عزیز
جالب اینکه بر حسب تصادف، قبل از اینکه پای سیستم نشسته و درخدمت شما عزیزان باشم، مشغول ویرایش و آماده سازی ویدئوی جذابی از این دو بزرگوار در سمینار بودیم.
به جرات می توان گفت برخلاف تصور عامه، تصمیم گیرنده نهایی خرید محصول در حوزه لوازم خانگی، شخص مصرف کننده نیست (برخلاف محصولات تند مصرف) بلکه این فروشنده کالاست که تعیین کننده خرید نهایی می باشد. لذا در این حوزه توجه مدیران، بیشتر از مصرف کننده باید بر روی عاملین فروش معطوف باشد که این مهم در برند آلتون بخوبی درحال انجام است.
بطورمثال نصب بنر در فروشگاهها، ارائه ویدئوهای مختلف در این حوزه و عکسهای این دو هنرمند با عاملین فروش و کسبه محترم تاکنون بازخورد مثبتی را (حداقل در محدوده جغرافیایی که بنده در آن خدمت می کنم) داشته است.
جناب جاوید ممنون از مطالب خوبتون
ارادتمندم جناب دکتر
اولین مطلب آقای جاوید که انگار خودش ننوشته
کوروش جان کافه بازاریابی امادگی دارد در صورت اجازه ی آقای جاوید ایمیل مربوطه ایشان به کافه بازازیابی را برای شما ارسال کند 🙂
جناب محمدیان عزیز. حضرتعالی در تمامی زمینه های مرتبط با حقیر کاملاً صاحب اختیار هستید و نیاز به هیچ اجازه ای نیست
بقول قدیمی ها: اجازه ما هم دست شماست قربان
درود بر کوروش عزیز
ای کاش دلیل این حدس خود را می فرمودید تا حداقل از کنجکاوی خارج شوم!
برای من جالب، وسعت تاثیرگذاری چنین کمپین هایی بود. برای مثال توی صفحه اینستاگرام طراح لباس خانم عبدالرزاقی بحث برند التون داغ بود….. کاش می شد مسئولین این برند می توانستند تمام جوانب را رصد کنند.
ممنون از شما خانم بیدگلی.