اسنپ و TAP30 // سرویس های دریغ شده حمل و نقل تا امروز // تهدید برای آژانس های سنتی

لعیا بیدگلی: همانطور که هر انسانی در پی محیط امن است و سعی برآن دارد تا فضایی بهشت گونه برای خود درست کند و در آن آرام گیرد، خیلی از صاحبان کسب و کار کوچک هم همین مسیر را پیش می گیرند. غافل از آنکه ماندن در محیط امن دقیقا به مثابه نشستن مرغابی بر سر نی است که دقیقا در تیررس شکارچی قرار می گیرد و گرنه که هدف گرفتن مرغابی در اوج آسمان کار هرکسی نیست.خیلی از کسب کارهای کوچک نیز وقتی به حد مکفی مشتری می رسند به قولی الک ها را می آویزند و اجازه می دهند سیستم کار کند و چرخ بچرخد و این میان اگر لنگی ای هم پیش آمد با وصله پینه سر و تهش را بهم میاورند، غافل از اینکه این سبک کار کردنم سالهاست که منسوخ شده و اگر پویایی و رشد در کار نباشد مسلما تغییرات جهان به قدری قوی و سریع است که خیلی زود محیط امن را درهم می درد و کار را به نابودی می کشاند.

اتفاقی که این روزها برای بنگاه های تاکسی سرویس و اژانس ها افتاده است. کسب و کارهایی که با توجه به حمایت های خاص و نیاز مردم به گوشه امنی رسیده بودند و خوب و بد با کیفیتی متوسط رو به پایین به ارائه خدمت مشغول بودند.این گروه به ساده ترین خدمات مشغول بودند و در بهترین حالت نظافت ماشین و یا مدل ماشین ها بود که بینشان تمایز ایجاد می کرد وهیچ خدمتی که ارزش افزوده داشته باشد ارائه نمی کردند.

همه ما خاطراتی نه چندان خوشایند از ماشین های کثیف، رانندگان بدبرخورد و هزینه های متغیر آژانس های تاکسی سرویس داریم و تردد در این شهر شلوغ عذاب روزمره همه ماست که این عذاب زمانی به شکنجه روحی تبدیل می شودکه شما برای این خدمت قیمتی بالاتر بپردازید و دریافتی شما در حد همان مسافر کش های خیابان باشد و مسئولین آژانس هم پاسخ گوی  دیر رسیدن، هزینه اضافی درخواستی راننده ، کثیف بودن ماشین  و خود راننده نباشندو  مطابق قانون نانوشته از سردل سیری ، همین که هست و می توانی دیگر سراغ ما نیایی.

این روزها با حضور اپلیکیشن ها و سازمان هایی همچون اسنپ و یا Tap30 که همان خدمت جابجایی مسافر را با مطابقت دنیای دیجیتال امروز ارائه می دهند باعث شده که تهدیدی بالقوه در برابر آژانس های تاکسی سرویس قرار بگیرد. البته آنها مسافران وفادار خود را خواهند داشت و دلیلش هم ایجاد اعتماد به واسطه سالها فعالیت در منطقه های ثابت است ولی مسلما در آینده نزدیک مسافران جوان و جدید اولویت را به سرویسی ارزانتر، تمیزتر و خدمات خاص تر خواهند داد.

سرویس اسنپ در حقیقت یک سرویس خدمات حمل و نقل مبتنی بر اینترنت است و بر اساس مکانی است که فرد در آن حضور دارد کار می کند، و به تازگی در ایران راه اندازی شده و بلافاصله سرویس tap30 با آن به رقابت پرداخت.این دو سرویس گرته برداری از سرویس هایی نظیر  Uber است که با کمی تغییرات در ایران به خدمت مشغول  است.

۹-۲۵-۲۰۱۶-۱۰-۲۸-۰۵-am

سرویس اوبر سرویسی است که بر مبنای ایده همراهی در مسیر پایه گذاری شده است بدین معنی که افراد عادی صاحب خودرو مسیرهای هر روزه خود را اعلام نموده و این سرویس به دیگر مسافرانی که همان مسیر را طی می کنند اعلام می کند که چنین فردی با چنین ماشینی می تواند شما را به مقصد برساند و اینگونه هم در ترافیک تاثیر می گذارند و هم افراد عادی به درآمدزایی می پردازند و خوب این سرویس در ابعاد گسترده تر به این بدل شد که مسافران در هر محلی هستند بتوانند از سرویس های آماده این شرکت استفاده کنند.

سرویس اسنپ از لحاظ قیمتی ارزانتر از تعرفه عادی آژانس های منطقه ای است و امکاناتی نظیر کولر، ماشین های تمیز و رانندگان بسیار مودبی که براساس سیستم امتیازدهی مسافران ارزیابی می شوند (که البته به نظر من همه از شروط لازم این خدمت  است) را در اختیار مشتری قرار می دهد و شما قبل از استفاده از سرویس می توانید هزینه را بدانید و از حساب کاربری خود پرداخت نمایند تا مستقیما درگیر پرداخت نقدی به راننده نباشید و تخفیف های گاه و بیگاهش نیز برای مشترکان وسوسه برانگیز است.

البته همان طور که عنوان شد به نظر من اکثر خدماتی که این شرکت ارائه می دهد همان سرویس های دریغ شده از مسافران در آژانس های منطقه ای است و اینکه از تمایزاتش عنوان می کند شما با یک شرکت طرف هستید و نه فرد دقیقا همان خدمتی است که یک آژانس تاکسی سرویس ارائه می دهد و  این وجه تمایز بیشتر با رانندگان خیابان و مسافر کش های سرگردان است.

اما سرویس هایی نظیر ارائه نوشیدنی خنک در یک روز داغ (که البته من متوجه نشدم جزو پروموشن شرکت نوشابه سازی بود یا خود اسنپ) مسلما در خاطره مسافران گرمازده جای خواهد گرفت.

اینکه شما در محله ای نا آشنا بتوانید به سرویس ایاب و ذهاب امنی دسترسی داشته باشید بزرگترین مزیت این سازمان است که البته مشابه مزیت سرویس هایی نظیر ۱۳۳ است ولی با این تفاوت که ۱۳۳ به گرانتر بودن از آژانس های محلی شهرت دارد و اسنپ به ارزانتر بودن.

از سرویس tap30  استفاده نکرده ام ولی گویا خدمات این سازمان هم مشابه اسنپ است و هردو تحولی در صنعت حمل ونقل شهری هستند.به هر حال امیدوارم این اپلیکیشن های ساده با سازمان های جوان پشت آنها در طول مسیر رشد، کیفیت خود را حفظ کنند و بهانه ای شوند برای آژانس های محلی که تغییرات مثبتی را در سطح خدمات خود ارائه دهند تا از بازار کسب و کار حذف نشوند.

شما از تجریه استفاده از این سرویس ها بگویید و دیدگاههای خود را با ما سهیم شوید.

laya bidgoli


9 thoughts on “اسنپ و TAP30 // سرویس های دریغ شده حمل و نقل تا امروز // تهدید برای آژانس های سنتی”

  1. سلام، حق با شماست ، سرویس های اینترنتی یا بهتر بگم پلتفرم های طراحی شده که تقریبا همشون وب بیس هستن دارن با سرعت حیلی زیادی رشد میکنن، اینکه شما برای هر بیزینس و هر صنعتی یک بلتفرم طراحی میکنید تا مشکلات و سختی های فیزیکی رو حل کنید و همه مسایل رو اصطلاحا درون یه فضای ابری cloud ببرید و مدیریت کنید، هرچقدر که زمان به جلوتر میره مدیریت به سمت مدیریت فضای cloud ، طراحی های بهتر و افزودن قابلیتهای جدید به هر پلتفرم ، تلاش برای نزدیک کردن هوش مصنوعی به این سیستم ها هم داره کم کم عملی میشه جایی که سیستم حتی میتونه به جای شما تصمیم گیری کنه ، و سولوشن های بهتر رو در سیستم انالیز خودش تحلیل و انتخاب کنه ، مثل قابلیت سیری داخل ایفون که تقریبا تبدیل به تحلیل گر شده و میتونه حتی گاهی اوقات به جای شما تصمیم گیری کنه ، اسن فضا با نزدیک شدن ما به سمت فضای دیجیتال مارکتینگ هم خودشون رو بیشتر نشون میدن ، و میشه گفت بزرمترین امتیازی که این سیستم ها و پلتفرم ها با سیستم های سنتی دارن اضافه شدن یه ویژگی measureable بودن و بهتر از اون performancr control که تمام این اتفاقات رو توی فضای دیجیتالی و ابری رصد میکنه و نتایج خیلی مثبتی به دنبال داره ، فک کنم یه مطلب در مورد مزایای دیجیتال مارکتینگ باید بفرستم تا بهتر و واضح تر توضیح بدم که چه تاثیر زیادی در دیجیتالیزه شدن و پلتفرم شدن اکثر صنایع داره ،
    با تشکر

    1. دنیا دیجیتال برای من بسیار ترسناک است ، اینکه رسانه های اجتماعی من و نیاز های من را بهتر از نزدیکترین و عزیز ترین هایم بشناسند و برایم تصمیم بگیرند.
      ولی چاره ای جز شیرجه در این رود نیست گویا.
      به همین خاطر من یکی از هرچه که دانشم را در این باب افزایش دهد استقبال می کنم.

      1. سلام
        دنیای دیجیتال یک مفهومه و اون چیزی که شما اشاره میکنید مفهومی دیگست social merwork, همه هدف دیجیتال مارکتینگ تبدیل این social network به یک مجموعه هدفمنده ، ایزارهای تحقق این اهداف هم خیای زیاد هستن ، social markwting , email marketing, inbound marketing , و … نکته اینجاس که ما خودمون روچطور در مقابل انواع این ابزارها قرار میدیم ، استفاده از هر ابزاری دانش و استراتژی خاص خودش رو میطلبه اما دقیق social marketing امروز داخل کشور ما خیلی خشن و به صورت افراطی داره انجام میشه ، برای بعضی ها سود داشته و برای بعضی برند ها هم نتیجه عکس داشته ، شاید شما هم مورد حمله social marketing ای قرار گرفتید که فقط مثل یه ماشین پرتاب توپ بدون هدف محتوای بیهوده تولید میکنه و پرتاب میکنه به سمت ما ، میشه محدود کرد نسبت برخورد هارو تا جایی که کمتر مورد اسیب و ترس قرار بگیریم

    1. سلام، البته باید بگویم که این مطلب مدت زیادی توی صف انتشار بوده و این روزها زمزمه های نارضایتی خدمات اسنپ شنیده می شود. حیف! ولی هنوز هم برای من ارجحیت دارد. و خیلی خوشحال می شوم دوستان و بزرگوارانی چون شما تجربه های تخصصی خودشان بعد از استفاده این سرویس با ما شریک شوند

      1. شرمنده بخشی از تاخیر به تغییرات سایت بر می گردد. در ضمن من مشتری تپ سی هستم و فعلا خیلی راضی هستم. خیلی به ایندش امیدوار هستم اما قطعا اتحادیه تاکسی رانی و آژانس داران کوتاه نمی ایند و چالش ها در راه است

  2. درود بر شما
    نوشته خوبی بود
    من و خانواده ام از سرویس اسنپ به فراخور استفاده می کنیم. در ابتدا سرویس خوب بود اما بعدا دچار مشکلاتی از طرف خود سازمان شد
    مثلا اینکه امکان دسترسی به بخش پشتیبانی سخت و در برخی شرایط محال می شد. گاهی من ۶ یا ۷ دقیقه در خیابان پشت خط پشتیبانی می ماندم تا جوابگو باشند که معمولا هم کاسه صبرم لبریز می شد و از تماس صرفنظر می کردم.
    اما خدمات اصلی هم در برخی موارد ایرانیزه شده
    -گرفتن مشتری از راه خیلی دورکه مشتری را از دیگر همکاران بقاپند و طرف مجبور بشه برای راننده ای که بسیار دوره منتظر بشه
    -جریان کنسلی اسنپ هم از اون برنامه های خنده داره. راننده زنگ می زنه به زور بهت میگه کنسل کن چون اگر راننده بخواد کنسل کنه شرکت بهش امتیاز منفی میده و می خواد از این امتیاز منفی فرار کنه و اگر شما هم کنسل نکنی دوباره نمی تونی درخواست بدی یا باید به دستور راننده محترم گوش بدی یا اینکه بی خیال اسنپ بشی
    – در برخی مواقع هم بعد از مدتها انتظار راننده می آد در محل شما و اگر مقداری خسیس باشه برای یافتن آدرس به شما زنگ نزنه کنسل میکنه و میره. این اتفاق عینا برای من افتاد و راننده هم برنگشت و من به قرار مهمم نرسیدم. کلا اگر عجله دارید یا قرار مهمی دارید این سیستم ها را فراموش کنید چند بار من تا بیست دقیقه معطل شدم ولی …
    – در ساعات پیک ترافیک هم خیلی بدرد نمی خوره سیستم. من یک بار در خیابان موندم برای ۲۰ دقیقه و بعد از دودی شدن از اگزوز ماشین ها دربست گرفتم.
    – برخی موارد هم راننده ها اصلا به مسیردهی شما که بارها یک مسیر را می روید و آشنا هستید توجه نمی کنند و مسیر خودشونو می رن که این مساله شبیه آژانس های معمولیه و حسابی شما را کلافه می کنه.
    – در برخی موارد راننده ها اسنپ دقت می کنند که شما وقتی ماشین می گیرید نقدی پرداخت می کنید و یا اعتباری. اگر اعتباری باشید چون اسنپ باهاشون دو روز یک بار تسویه حساب می کنه سرویس شما را قبول نمی کنند. ( به گفته یک راننده که خودش این کارو می کرد.)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *