طبرستان و نسخه جواب داده، حالا در دو شهر جدید

باز هم تبلیغات در خارج از پایتخت. به عنوان یک رسالت در کافه مارکتینگ به دنبال آن هستیم که دایره بررسی آگهی ها و اقدامات بازاریابی را به فراتر از مرزهای شهر تهران ببریم. جایی که قطعا نمونه های خوب و قابل بحثی را می توان پیدا کرد که از پسِ آن، بتوان به نکته ارزشمندی رسید و الزامات تبلیغات در خارج پایتخت را هم بیشتر شناخت.تا اینجا هم کم به آن نپرداختیم.

این بار هم قرار است به “مجتمع پلاستیک طبرستان” بپردازیم. برندی که چندی پیش، از تبلیغاتش در نوار شمالی نوشتیم. استراتژی و اجرای کمپینش را با هم بررسی کردیم. ولی حالا با همان نقشه در دو شهر جدید یعنی شیراز و اصفهان با مخاطبش ارتباط گرفته است. دو کلان شهر که مورد توجه هر برندی قرار می گیرد. این بار قصد دارم تا از زاویه دید رقابت و توسعه بازار به موضوع  “مجتمع پلاستیک طبرستان” وارد شویم.

“مجتمع پلاستیک طبرستان” پس از راه اندازی اولین شعبه خود در شهر ساری، اقدام به راه‌اندازی ۲ شعبۀ تولیدی دیگر در شهرهای شیراز و اصفهان کرده است. پیش از هر چیز بدانیم شرکت طبرستان به‌عنوان یک متخصص در حوزۀ محصولات پلیمری، در کنار تولید مخازن پلی‌اتیلن، به تولید بشکه‌های بسته‌بندی بهداشتی، استخر کودک، انواع محصولات نورانی و غیر نورانی مثل صندلی ، گلدان، آب‌نما، و… نیز می‌پردازد که دایره مشتریانش به سراسر ایران قابل تعریف است. پس الزاما با محصولاتی سروکار نداریم که به یک منطقه محدود، خلاصه شود و یا مشتریانش را بتوان فقط در بخش B2B خلاصه کرد.

اکران این مجموعه آگهی سریالی که در قالب سه طرح اکران شده، از اواخر اسفند ۱۴۰۲ و  اوایل بهار ۱۴۰۳ در این دو کلان شهر آغاز شده است. کمپینی چشم گیر که به پیروی از آنچه که در نوار شمالی تجربه شده بود با همان سبک و سیاق وارد دو شهر دیگر شده است. طبرستانی ها ریسک نکردند و دست به تغییر هم نزدند. به قول مهندس ها، چیزی که درست کار می کند را نباید دست زد.

تصمیمی که باز هم فراتر از آنچه در بیلبوردها می بینیم نشان می دهد که طبرستان مسیری که از مازندران آغاز کرده را محدود به یک لوکیشن جغرافیایی ندیده و عزم “بازارگشایی” یا گشترش بازار دارد. تصمیمی مهم که اگر در زمان درست و با لجستیک درست اتفاق نیفتد چیزی جز از دست دادن و خراب کردن بازار ندارد. برخلاف آنچه که برخی ممکن است متصور باشند که متن این آگهی ها متنی قوی و پر زور است، اما به زعم من همچنان فرامتن از آنچه در متن آمده قوی تر است.

در مورد متن به صورت خلاصه مرور کنیم همچنان تاکید بر کیفیت، تاکید بر پوشش دهی قوی و تاکید بر گستره وسیع و پرتعداد نمایندگان است. چه چیزی از این قوی تر! درست است اما این پیام قدرت طلبانه در فرامتن هم دارای قدرت است. گسترش، گسترش و گسترش! پیام فرامتنی اش نشان از قدرت طبرستان در توسعه بازار دارد. شاید به مشتری از ویژگی های خدمات و کالایش بگوید اما برای بازار رقابتی و رقبا معرف یک بازیگر قدرتمند در دو شهر جدید است.

به لحاظ ایده، کار بدون تغییر نسبت به تبلیغات در مازندران پیش رفته است. ایده ای که نشانه های نگاه لوکال در آن نیست و قابلیت استفاده در شهرهای دیگر را دارد. همچنان بی ادعا در طراحی، اما ادعای سنگینی را مطرح می کند.

در نگاه کلی این دست اقدامات (یعنی تبلیغات فراگیر و هزینه بر) از سوی برندها آن هم در بازاری که آنچنان تبلیغ گرا، به شکل انبوه نیست، می تواند ادبیات جدید را وارد صنف کند که تبلیغات را جدی تر دنبال کنند و رقابت را برای برندهای بالانشین سخت تر کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *