شاهرخ داورنیا: ماه رمضان با دنیای متفاوت خودش آغاز شد و طبق معمول هر سال چهره شهر رو از خانه ها تا فضاهای شهری تغییر داد … طبیعتا یکی از اولین مواردی که به چشم می آید تبلیغات کوچک و بزرگ ماه رمضان در سطح شهر است. در مطلب قبلی (اینجا) که پایهی مطالبی است که در طول این ماه خدمتتون ارائه میشه به بررسی فاکتورهای کلی این ماه و انتظاراتی که از تبلیغات آن خواهیم داشت پرداختیم. در طول ماه رمضان هم سعی میشود برخی از تبلیغات این ماه مورد بررسی قرار بگیره و در نهایت به چالش کشیده بشن. مطمئنا این نقد و بررسی با همکاری شما دوستان و خوانندگان خوب کافه بازاریابی اتفاق خواهد افتاد بنابراین شما رو دعوت می کنیم تا در این بحثها با نظرات ارزشمندتون همراه ما باشید.
از ابتدای ماه مبارک رمضان تا به الان یکی از بحثهای اصلی تبلیغات بر سر هلال ماه، یکی از اصلیترین نمادها بوده، برای همین این بار سه مورد از تبلیغاتی که ماه را به عنوان المان اصلی تبلیغات خودشون در نظر گرفتن رو ارائه می دیم تا ببینیم چگونه می توان با پیام ارسالی از طرف اونها ارتباط برقرار کرد. در ضمن به هر تبلیغی بین عدد ۱ (ضعیف) تا عدد ۱۰ (قوی) نمره میدم که البته دعوت میکنیم شما هم ضمن اشاره به دلایلتون نمره مورد نظرتون رو به این تبلیغات بدید.
پگاه که یکی از برندهای قدیمی ایران است با یک طرح ساده و تر و تمیز با استفاده از یک هلال، و عقربه هایی که ساعت ۴ رو نشان میدهند پیام تصویری خودش رو با شعار وقت پگاه در ماه رمضان تبلیغ کرده است که کاملا ساده نشان دهنده وقت سحری خوردنه و البته استفاده از محصولات پگاه. موضوع اینجاست که آیا این یک طرح همینجوری برای ماه رمضان بوده و یا قرار بوده مخاطب رو درگیر کنه؟ اصلا قراره چه پیامی برسونه؟ یک تبلیغ مینیمال ساده با یک پیام ساده اما تا چه حد جذاب و گیرا برای مخاطب عام پر مشغله؟ با توجه به اینکه تنها موردی که میتونه آدم رو با محصولات پگاه درگیر کنه خط کاملا سفید هلال ماه است از دید خودم نمره ۴ رو به این تبلیغ میدم. البته نمره ۴ به این معنی نیست که این تبلیغ بدیه بلکه نسبت به تبلیغهای دیگر ماه رمضان از دیدگاه خودم سنجیده شده و ممکن دیدگاه شما متفاوت باشه. دیدگاه شما در خصوص این طرح چگونست و چه نمرهای رو بهش میدین؟ آیا پیام رو به خوبی دریافت می کنید؟
تبلیغات بی وقفه شهر فرش در ماه رمضان هم همچنان ادامه دارد. یک هلال که بازه زمانی ۸ تا ۳ رو نشون میده که با توجه به پس زمینه آسمان شب منظور ۸ شب تا ۳ صبح است و یک شعار کاملا فروشی “از افطار تا سحر، ۷ میلیون به ۷ نفر“. البته ایهام در اینکه هر نفر ۷ میلیون تومان میگیره یا مجموع ۷ نفر ۷ میلیون تومان میگیرن و اصلا این میلیون ریال است یا میلیون تومان، به صورت مداوم نقطه کور این تبلیغ است. معتقدم اگر قرار است در شعارهای فروشی ایهامی در اعداد و وعدهها به کار برده بشه بهتره در عمل بهترین حالت ارائه بشه تا مخاطب در هنگام مراجعه سرخورده نشه یعنی ۷ جایزه ۷ میلیون تومانی. آیا شهر فرش هم اینگونه فکر میکنه؟ پیام طرح با درصد بالایی واضح است و بی رودرواسی گفته در ماه رمضان خرید کنید و احتمالا جایزه میگیرد. من به این تبلیغ نمره ۷ میدم. نظر شما در خصوص تبلیغ شهر فرش چیه؟ آیا ترغیب کنندس؟ نمره شما چند است؟
فروشگاههای زنجیرهای رفاه یکی از با پتانسیلهای تبلیغات ایران است که اصولا از این پتانسیل در سطح گسترده استفادهای نمیشود. اما در ماه رمضان با این طرح یک پیام کامل و به نظرم جذاب داده شده. یک خانواده که سبد خریدهای تخفیف دار خودشون رو با خوشحالی میبرن. با توجه به شعار قوی این طرح یعنی رفاه کامل، نماد طرح هم برعکس تبلیغات این ماه، یک قرص ماه نمادین است. با توجه به جمله کاملترین جشنواره تخفیفات رفاه، نشان میدهد که این فروشگاههای زنجیرهای هم مستقیما هدف خودشون رو اعلام کردن و بهترین پیشنهادی که در طول سال میتونن برای رفاه حال مشتریان بدن رو ارائه دادند. من به این تبلیغ نمره ۹ رو میدم. شما در مورد این تبلیغ چگونه فکر می کنید؟ آیا پیام درستی به شما انتقال داده؟ چه نمرهای به این طرح میدید؟
سعی میشود هر هفته تعدادی از طرحهای ایرانی و حتی خارجی خوب ماه رمضان در کافه بازاریابی به کمک خود شما دوستان، نقد و بررسی شود. از شما دعوت می کنم تبلیغهای ماه رمضان رو به چالش بکشید.
درود فراوان خدمت جناب داورنیا ی عزیز
صرفاً به عنوان یک بیننده عامی و مخاطب خاموش دنیای تبلیغات، معمولاً از دیدن هر نوع تبلیغی لذت می برم! چرا که حدس زدن تفکر سازندۀ آن درحد بضاعت اندک فکری ام برایم خوشایند بوده و بسیار هم پیش می آید که بطور ناخودآگاه با دیدن یک تصویردرسهایی هم آموخته باشم. لذا از دیدن هرسه تصویر لذت بردم. مضافاً اینکه هرگز خود را در مقام نمره دادن و یا نقد ندیده و منتظر نظرات عزیزان و متخصصین امر خواهم نشست.
ولی در رابطه با تبلیغ پگاه اولین موردی که به نظرم رسید این بود که ایده زیبای مرسدس بنز برای ماه رمضان در ساخت این تصویر بی اثر نبوده باشد. شباهت این دو به همدیگر زیاد است.
سلام به جناب جاوید عزیز
خوشحالم که همراه ما هستید همراهی شما همیشه ارزشمنده. البته باید بگم نظرات و دیدگاه های شما همیشه از ارزش بسیار بالایی برای کافه بازاریابی برخوردار بوده جناب جاوید.
اشاره بسیار جالبی به تشابه طرح های بنز و پگاه داشتید. این تیزبینی قابل تقدیره واقعا. جناب جاوید حالا که نمره نمیخواید بدید (که البته هنوزم مشتاقیم نمره بدید) نظرتون راجع به تبلیغ رفاه چگونست؟ و در مقایسه بین تبلیغ های ماه رمضانی که بر اساس پروموشن فروشند
سلام به آقای داورنیا … ممنون از این مطلب جالب.
اولین نکته ای که باید در مورد طرح تبلیغات ماه رمضان بگم و شما هم در مطلب اشاره ای بهش داشتین استفاده بیش از حد از هلال ماهه … که انقدر در تبلیغات شرکت های مختلف تکرار شده باعث شده که به طور ناخواسته خیلی از اون ها رو نبینیم یا شبیه به هم ارزیابی کنیم. منظورم اینه که استفاده زیاد از این نماد باعث شده این تبلیغات وجه تمایز چندانی نسبت به هم نداشته باشن و خیلی نشه تشخیص داد که کدوم طرح مال کدوم شرکته.
یکی از تبلیغاتی که استثنا یادم مونده تبلیغات خمیردندان پونه بود که با ترسیم هلال ماه به صورت یک لبخند کمی تفاوت ایجاد کرده بود و خلاقیت و پیامش جای تحسین داشت.
یه نکنه دیگه در مورد این طرح ها که به نظرم میاد رنگ های استفاده شده اس … که در هر سه طرح یه آسمان پر ستاره سرمه ای رنگ رو داریم … که خب به خاطر وجود کانسپت ماه توجیه پذیره ولی باز هم باعث می شه مخاطب پرمشغله نتونه به راحتی تبلیغ کننده رو شناسایی کنه.
در مورد نمره دهی به طرح ها ارزیابی من این چنینه:
تبلیغات پگاه نمره ۵ … په نظرم ارزیابی متوسطی میشه داشت با توجه به رسا بودن پیام تبلیغ و طرح که کمی بیش از حد ساده و عادیه.
تبلیغات شهر فرش … نمره ۳ … شاید به خاطر اینکه از ابتدا تبلیغات این برند برای من چندان درگیرکننده نبود و این ذهنیت از قبل با من مونده … و البته باید ابهاماتی که شما گفتین رو هم بهش اضافه کنیم .. و دیگه اینکه تاکتیک جایزه گذاشتن یکم کلیشه ای شده و به نظر میاد برند داره فقط به فروش فکر می کنه و دغدغه بازاریابی نداره.
تبلیغات فروشگاه رفاه ولی برام خیلی جالب بود و با نمره ۹ شما موافقم. من همیشه به تبلیغات خرده فروشی ها توجه می کنم و رفاه یکی از فروشگاه هایی بود و هست که به خاطر ماهیت دولتی اش تبلیغاتش همیشه سخت بوده. اما این طرح خیلی جذابه، غیر از ماه به خانواده هم توجه کرده و ایده قرص ماه های کاملی هم که توی چرخ خرید هستن پیام تبلیغ رو کامل کرده … امیدوارم بعد ماه رمضان هم تبلیغات فروشگاه رفاه ادامه داشته باشه و باز هم شاهد حرکت های خوب از این برند باشیم.
سلام به سرکار خانم کریمپور
خیلی ممنونم که در این بحث مشارکت کردید. نکات بسیار ارزشمندی رو مطرح کردید که البته اگر علاقه مندید بیشتر روی موضوع ماه رمضان بحث کنید مطلب قبلی تمرکزش بر روی فاکتورهای تبلیغاتی ماه رمضان بوده و محل بحث و بررسی خوبی بود.
متشکرم از نمراتی که دادید. خانم کریمپور در نمره شهر فرش فرمودید که این شرکت دغدغه بازاریابی نداره و فقط به دنیال فروشه. منظورتون رو از دغدغه بازاریابی بیشتر باز کنید لطفا و اینکه چه فعالیتهایی این دغدغه رو پوشش می ده از دیدگاه شما. البته لطفا بحث در چارچوب بازه زمانی ماه رمضان باز کنید تا بحث هدفدارتر باشه. سپاسگزارم
آقای داورنیا سلام مجدد …
در مورد مطلب قبلی توی زمانی که اکران شد فرصت نکردم نظرم رو بنویسم … اما مطلب رو خوندم و به نظرم جای بحث خیلی زیادی داره و حتما در اونجا هم خواهم نوشت.
در مورد شهر فرش اینکه اشاره کردم دغدغه بازاریابی نداره به این برمی گرده که بازاریابی شامل ایده های گسترده تری از فروش و پروموشن هست. شهر فرش قبلا هم با جایزه های مختلف چند میلیونی و جشنواره های تخفیف خودش رو معرفی کرده بود و الان در ماه رمضان با این تبلیغ تمایزی ایجاد نکرده!! من فکر می کنم برند شهر فرش و آقای فرش خیلی تحت تاثیر همدیگه قرار گرفتن … چون به نظر میاد مسئله اصلی هر دو شرکت فروشه و کاری به تمایزآفرینی ندارن و در برندسازی برای خودشون جهت گیری جدی نداشتن.
شما ببینید الان سرای ابریشم هم یک فروشنده فرش هست و باز هم تاکیدش روی پروموشن بوده … اون هم با عنوان “شمش منحصر به فرش” !! خب سوالی که پیش میاد اینه که چرا اکثراین شرکت ها دارن چنین میکنند؟؟ و چرا این همه تکرار و تقلید؟؟ و دقیقا برای کدام مخاطب؟؟
من میخوام اشاره کنم به صحبتی که استادمون دکتر محمدیان در برنامه روزآمد گفتن … اون هم اینکه در تبلیغ باید محصول رو بشناسیم و بدونیم این محصول در کجاها و چگونه توسط مخاطب استفاده میشه .. من فکر می کنم محصولی مثل فرش که خودش جنبه های هنری، تاریخی و فرهنگی خاصی داره و برای ما در دنیا برند محسوب میشه جای بیشتری برای ایده پردازی داره .. تا اینکه بخواد صرفا از طریق پروموشن بفروشه.
تبلیغی مثل پگاه با همه ضعف هاش حداقل خودش رو با ماهیت محصول و مصرف اون در زمان سحر هماهنگ کرده و پیامش رو داره واضح به ذهن مخاطب انتقال می ده …
اما راهی که شهر فرش حداقل در تبلیغات ماه رمضانیاش در پیش گرفته بیشتر من رو یاد برندهای me too می ندازه.
سلام به سرکار خانم کریمپور
سپاسگزارم از اینکه وقت گذاشتید و به خوبی بحث دغدغه بازاریابی رو باز کردید. نکات بسیار جالبی بود. در خصوص مطالبی که فرمودید موافقم که خیلی از برندهای ایرانی که با تبلیغات برند شده اند به دلیل هزینه های زیاد در دغدغه فروش غرق می شن و شاید باورتون نشه اما اکثرا دغدغه دیگری به غیر از فروش برای اونها تعریف نشده یا حتی غیر منطقیه. این گردابیست که سرعت فرو رفتن در آن به مرور زمان بیشتر و بیرون آمدن از آن به صورت تصاعدی سخت تر و سخت تر میشه
متشکرم از وقتی که گذاشتید.
شاد و موفق باشید
آقای داورنیا به نظرم برای تبلیغ پگاه خیلی سخاوتمندانه نمره داده اید چهار زیاده چون تبلیغ فقط جنبه هنری نداره بلکه جنبه تجاری تبلیغ خیلی مهمه در فضای غبارآلود شهر تهران به زحمت این تبلیغ خودش رو به مخاطب میتونه دیکته کنه .
جناب دکتر محمدیان عزیز راستش تو دلم نمره پایینتری داده بودم اما احتمالا تحت تاثیر ارزش برند پگاه قرار گرفتم. ولی با شما کاملا موافقم در خصوص تجاری نبودن این تبلیغ در زمانی که وقت فروش بسیار خوبی برای محصولات پگاه است.
با سلام
جسارتا من برعکس بقیه دوستان با تبلیغ پگاه زیاد ارتباط برقرار کردم. به نظر من پگاه خیلی خوب از این فرصت استفاده کرده تا بدون استفاده از کارهای کلیشه ای دو برند دیگر (یعنی تخفیف و جایزه) صرفا مصرف محصول را افزایش دهد و با توجه به شرایط ماه رمضان، آنرا به موقعیت مصرف خوب مرتبط کرده.
از نظر من تبلیغ پگاه پتانسیل گرفتن نمره ۸ را دارد.
به دو برند دیگر هم از نظر زیبایی شناسی تبلیغ عالی هستند (البته از نظر من به عنوان یک آدم غیر متخصص) ولی از نظر تاکتیک بازاریابی بکارگرفته شده، نمره زیادی برایشان در نظر نمی گیرم.
سلام به جناب الهیاری عزیز
عذرخواهی منو با بت تاخیر در پاسخگویی بپذیرید. بسیار متشکرم از اینکه نظر متفاوت خودتون رو اعلام کنید. این برای ما خیلی ارزشمنده. جناب الهیاری حالا که دیگر طرح های پگاه هم با شعار”میهمان پگاه” اکران شده اند، نظرتون در خصوص این مجموعه تبلیغات چگونست؟
درود بر دوستان و عزیزان کافه بازاریابی
شاهرخ عزیز ؛ ممنونم که این موضوع رو تحت رصد و پیگیری داری ؛ من هم نظر خودم رو به اجازه اساتید می گم :
۱- پگاه ….۲ . علت کسر شدید نمره من از پگاه : طرح در قدم های اولیه اش (وقت پگاه ) بد نبود ولی در قدم بعدی (مهمان پگاه ) به یک فاجعه طراحی تبدیل شد . ایده پردازی رو زیر سوال نمی برم چه آنکه تمرکز بر کلیشه هلال ماه داره ولی ضعف شدید گرافیک در طراحی ها که به انگار که طراحی ها توسط دانشجوی ترم یک گرافیک انجام شده به نظر من به شدت از نمره پگاه کم می کنه .
۲- شهر فرش ….۶ ؛ طراحی بدیل تره ، درسته باز رفتیم سراغ کلیشه هلال ، اما طرح حرف جدیدی برای گفتن داره . به نظر من زیباترین رکن این طراحی کادربندی بسیار زیبا و استفاده بسیار بهینه از فضا بوده . علت کسر نمره ام هم جذابیت طرح ،گنگ بودن محتوی که نیاز به دیکود داره بوده .
۳- رفاه ……۹/۷۵؛ آقا من تمام قد به رفاه تبریک می گم ! وقتی اولین بار طراحی رفاه کامل رو دیدم ، تغییر موضع به این قدرت رفاه برام واقعا جالب بود . از رفاهی که با رسانه ها غریبه بود تا این شروع کولاکی ! طراحی بسیار بسیار زیبا ، حرفه ای و اصولی ای هست ، کادر بندی ، انتخاب کاراکتر ، توجه به جزییات ، بدیع بودن محتوی گرافیکی …. راستش من می خواستم به این طرح ۱۰ بدم ، ولی فقط به یک دلیل ۰/۲۵ کم کردم. اون هم مربوط به تصویر پس زمینه در محلی که تایپ خط دوم انجام شده و تداخل ستاره ها با فونته . رفاه کامل هم به نظر بسیار بسیار زیبا و با ظرافته ! متاسفانه نمی دونم چه کسی هم پشت این کار بوده !
سلام به جناب مشایخی عزیز
خیلی ممنونم که با نظرات ارزشمندت ما رو در این بحث همراهی میکنی. نکات بسیار قابل تاملی بود ممنونم و متشکرم بابت نمراتی که دادید. در خصوص طراحی فروشگاه رفاه هم اگر اشتباه نکنم کار آژانس بلندگو بوده.
جناب دکتر به نظرتون کدوم طرح قابلیت تجاری بیشتری داره؟ و در کل در خصوص طرح های مبتنی بر چاشنی فروش در ماه رمضان چه فکر می کنید؟
در ضمن شاهرخ عزیزم ، به نظرم تا بدین لحظه بهترین طراحی های مربوط به ماه مبارک : در مقام اول رفاه و با فاصله اندکی بانک سامان هستند !
متشکرم دکتر مشایخی عزیز
حتما در بحثهای بعدی تبلیغات بانک سامام رو مد نظر قرار خواهم داد
جناب داورنیا درود بر شما
۱- تبلیغ پگاه به نظرم بی حاشیه و ساده و خوب آمد. هرچند که به نظرم پگاه به عنوان یک برند لبنی تداعیات محکمی نداره و این رومیشه در “ازین شاخه به اون شاخه پریدن” در تبلیغاتش دید. اما فارغ از این موضوع من ارتباط خوبی با این تبلیغ گرفتم هرچند که هیچ نکتهی Wow ای نداره. من امتیاز ۶ رو میدم.
۲- این تبلیغ رو به دلایلی اصلا دو ست نداشتم. یکی به خاطر اینکه هیچ محتوای ماه رمضونی در پیامش نیست و صرفا به تایم افطار تا سحر اشاره میکنه دوم به خاطر هلال اشتباهش! هلال ماه هیچ وقت در همچین پوزیشنی قرار نمیگیره سوم اینکه به نظرم پیوند دادن برند با ماه رمضان فرصت خوبی برای برندینگ و ورود به بحث مسئولیت اجتماعی میتونه باشه که دراین تبلیغ شهر فرش چیزی از این دو موضوع نمیبینم. امتیاز من ۱
۳- ایدهی بصری تبلیغ رفاه رو دوست داشتم و شعار خوبش رو همچنین. جسارت استفاده از ماه کامل به جای هلال هم به نظرم خروجی خوبی داشته خم در شعار و هم در تصویر. اما با آدمهایش مشکل دارم. کت اسپورت و یقهی بستهی آقا با وقت خرید از رفاه همخوانی ندارد همچنین لباس آقاپسر!( در مورد این موضوع طراحی لباس و صحنه خیلی دوست دارم یه مطلب بنویسم و مصادیق زیادی هم برای عدم همخوانی دارم)، امتیاز ۷ رو به این تبلیغ میدم.
سلام به جناب جواد عزیز
متشکرم از اینکه با نکات ارزشمندتون پتانسیل به چالش کشیدن این تبلیغات رو بالا می برید. نمرات جالب توجهی دادید ممنونم. جناب جواد در خصوص شهر فرش فرمودید که هیچ محتوایی از رمضان در پیامش نیست. محتوایی که انتظارشو داشتید چه بوده و از طرف دیگه اینکه میفرمایید که شهر فرش میتونست بره سمت مسوولیت اجتماعی، پس تکلیف فروش پایین در این ماه در اینگونه بازارها چه میشه؟ چگونه باید آن را جبران کرد؟
در ضمن در خصوص طراحی لباس طرح فروشگاه لباس به نکات قابل تاملی اشاره کردید و مطمئنا بسیار عالی خواهد بود اگر مطلبی که فرمودید رو بنویسید و برای کافه ارسال کنید
ممنونم از شما
به نظرم تبلیغات مناسبتی برای بسیاری از برندها حکم رفع تکلیف را دارد. تبلیغ شهر فرش به نظرم اینچنین آمد. محتوای تبلیغاتی شهر فرش (به جز کمپین #دوتا شدیم) فقط و فقط مربوط به تخفیفات و فروش است و در ماه رمضان تنها تغییری که صورت گرفته اضافه شدن هلال ماه به تصاویر تبلیغاتیست. مسئولیت اجتماعی توامان با تخفیف و جذب مشتری را به گونههای مختلفی میشه اجرا کرد. ساده ترین شکلش را دیجی کالا ارائه کرده. مطلب جالبی در نقد تبلیغات شهر فرش در روزنامه فرصت امروز منتشر شده بود هرچند که خیلی موافقش نبودم اما به نظرم قابل توجه آمد.
http://forsatnet.ir/school-business/ads-manage/%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%B4-%D9%88-%D8%B1%D9%8%D8%B2%D9%87-%D8%AA%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%BA%D8%A7%D8%AA.html
سلام مجدد به جناب جواد عزیز
متشکرم از پاسخگوییتون. توضیح جالب توجهی بود. البته من بر اساس تجربم عرض میکنم که واقعا برای خصوصا شرکتهای غیر محصولات غذایی، مناسبتها حکم درآمد مضاعف رو دارند. و جالب اینجاست که اگر برنامه ریزی نشه خیلی راحت این فروش رو از دست می دهند. یکی از دلایلش اینه که مخاطبین و مشتریان گوش و چشمشون انتظار چنین تبلیغاتی رو می کشه. چون همیشه در مناسبتهای مختلف جشنواره های مختلف برگزار می شده. اما کاملا با این موافقم که شهر فرش هم داره می ره سمت اینکه همیشه تخفیف ها و پروموشن های مختلف فروش رو داشته باشه.
از مقالتون هم متشکرم مطلب جالبی بود.
خوشحال میشیم در سری بعدی تبلیغات ماه رمضان هم در بخش نظرات مشارکت کنید.
سپاسگزارم
شاد و موفق باشید
در مورد شهر فرش تبلیغی خلاق تهی از زیبایی بصری . تبلیغات شهر فرش نیاز به یک سیتی اسکن درست و حسابی داره
جناب دکتر سیتی اسکن تبلیغات شهر فرش با توجه به گستردگی تبلیغات این شرکت به نظرم جذابیت بالایی خواهد داشت حتما بهش خواهیم پرداخت
متشکرم
تبلیغ رفاه در میان این تبلیغات به نظرم از رتبه خوبی برخوردار است . ممنون از شروع مجدد بحث رتبه دهی . اگه خاطر شما باشد ما در گذشته های دور رتبه دهی از ده را انجام می دادیم اما کم رنگ شده بودیم . خوشحالم که این حرکت را دوباره شروع کردید
جناب دکتر محمدیان عزیز متشکرم از اینکه نظرات بسیار با ارزشتون رو در خصوص هر سه طرح بیان کردید.
تبلیغات ماه رمضان با توجه به خاص بودن و همه گیر بودنش فکر می کنم فرصت بسیار مناسبی بود تا از بحث نمره دهی در کنار دیدگاه های تشریحی و تحلیلی دوستان استفاده کنیم
من هم اینگونه نمره ها رو اعلام می کنم.
رفاه که به عنوان یک آگهی مناسبتی خوبه و قابل احترام نمره ۹ براش خوبه
شهر فرش تداعیاتش منو به سمت اجاق گاز می بره. قدرت حدب هم نداره نمره من ۵
پگاه هم که کاملا تداعی نیوا را می کنه و اجرای اون به شدت کم جون و کارتونی شده.طرخ عقره روی در محصول کاملا بی ربط. نمره من ۳
اما تگ لاین پگاه عالی بود
سلام به مجتبی محمدیان عزیز
سپاسگزارم از اینکه میتونیم تجربه و دانش بالای شما رو در این بحث داشته باشیم. متشکرم از نمراتی که دادی. در مورد شهر فرش خیلی اشاره درستی به اجاق گاز داشتی. این چیزی بود که در مورد این تبلیغ ذهن منو به خودش درگیر کرده بود و مشکل اینجا بود که ته ذهنم این طرح رو به تبلیغی ربط می دادم که دقیقا یادم نبود چیه. الان که شما اشاره کردید یادم اومد. چند ماه پیش یکی از تولید کننگان گاز بود که یک بیلبورد با طرح شعله های گاز داشت (شایدم یک تبلیغ پیچیده از راهنمایی رانندگی، دقیقا یادم نیست)
در مورد ارتباط نیوا و پگاه هم کاملا باهاتون موافقم. البته تبلیغات الهام گرفته شده در این ماه کم نیستن واقعا.
راستی با توجه به اینکه تفاوت نظر در این مطلب زیاد بوده، مشتاقم نظر شما رو هم در خصوص پیامهای مبتنی بر چاشنی فروش برخی برندها در مقایسه با برندهای که پیامهای دیگری رو انتخاب میکنند بدونم؟
به نظرمن تگ لاین پگاه خیلی خوب بود اما طرحش گیرا نبود. به نظرمن پگاه ۳
شهر فرش عزیزکه تبلیغاتش جزیی از زندگی روزمره ما شده و ندیدنش تعجب برانگیزه ۴
رفاه هم خیلی خوب بود مخصوصا تگ لانش . نمره رفاه ۸
سلام به سرکار خانم میراشرفی
متشکرم از اینکه همراه ما هستید و به این تبلیغات نمره دادید. خانم میراشرفی به نظرتون نقاط اشتراک بصری این طرح ها در چه حد است؟ الان که شهر پر از تبلیغات این سبکی شده، به نظرتون کدوم یک میتونن بهتر جلب نظر کنن؟ و سوال آخر اینکه چه تبلیغات دیگری رو برای هفته آینده این مطلب پیشنهاد میکنید؟
سلام
از نظر من پگاه ۳ فقط برای تگ لاینش، طرح زیادی ساده ست، با همین المانها و پیام هم می شد کار گرافیکی بهتری انجام داد.
شهر فرش ۴٫۵، طرحش جذابیت خاصی نداره و به قول دوستان هلال ماه هم برای تشون دادن زمان مورد نظر موقعیت کاملا نامانوسی پیدا کرده!
رفاه ۸ به دلیل تصویر گویا، پیام روشن و شعار مرتبط.
سلام به جناب دباغی عزیز
متشکرم که وقت گذاشتید و دیدگاهتون رو بیان کردید. با توجه به نمره ها و توضیحات روشنتون از دیدگاهتون نسبت به طرح ها مشتاقم نظرتوت رو در این خصوص بدونم که اگر این سه طرح رو در مکانهایی نزدیک به هم به صورت تبلیغات محیطی می دیدید، به نظرتون کدام یک در نگاه اول جلب توجه بیشتری برای شما می کرد؟ آیا در اتوبان با سرعت زیاد با توجه به تزدیک بودن تم رنگی طرح ها تفاوت زیادی احساس خواهد شد؟
طراحی پوستر تبلیغاتی فروشگاه زنجیره ای رفاه بسیار خلاقانه و پیام طرح با استفاده از سبد خرید پر از تخفیف ، شفاف و مستقیمه
رفاه کامل ایده قوی و پر معنایی ست
همینطور زیبایی بصری این طراحی ، به نظر من استحقاق نمره ١٠ رو هم داره
سلام به جناب صادقی عزیز
خیلی ممنونم که در بحث شرکت کردید و به طرح فروشگاه رفاه نمره دادید. خوشحال می شم اگر نظر و نمرتون رو برای دو طرح دیگر یعنی پگاه و شهر فرش هم بیان کنید
به ترتیبی که در سایت اومده، بنده نمرات ۲ ، ۳ و ۷ رو در نظر دارم
نمیدونم تا کی این طرح های تکراری در دستور کار این شرکت ها قرار می گیره، هرچند طرح رفاه به طور مشخص، کمی قابل تامل هست. بهتر است در ماه رمضان، شرکت ها به دنبال نمایشی از انسانیت در خود باشند، این می تواند نزدیک تر باشد.
سلام به جناب یزدانی مقدم عزیز
خوشحالم که لطف کردید و در این بحث حضور پیدا کردید. متشکرم از نمراتتون. جناب یزدانی مقدم با توجه به دیدگاهی که نوشتید به نظر میاد طرفدار تبلیغاتی بر مبنای مسوولیت اجتماعی هستید. به نظرتون شهر فرش و یا فروشگاه رفاه که بزرگترین دغدغشون این است که روند فروششون رو در این ماه حفظ کنن، چطور میتونن در کنار پیام مسوولیت اجتماعی پیام فروش هم برسونن؟ این دو پیام باهم مغایرت نداره؟ از طرف دیگه اگر قرار باشه فقط پیام مسوولیت اجتماعی رو مدنظر قرار بدن چطور میتونن روند فروشی که معمولا در این ماه به شکل قابل توجهی پایین میاد رو جبران کنن؟
سلام به همکاران عزیز؛طاعات و عبادات مقبول حق
به نظرم تبلیغ رفاه به دلیل غیبت کبری به چند دلیل دچار نقصان است.اولا رفاه پس از مدت ها در حال ری برندینگ کردن است و این به این معنی است که شاکله و ساختار تبلیغاتی مناسبی هم از نظر فرم و هم از نظر محتوا ندارد.پس نمی توان نمره خوبی به یک طرح خلق الساعه داد.
باید در نظر داشته باشیم که ما نمی توانیم به صورت دلی و از روی خوش آمدمان نظر بدهیم بلکه باید المان های علمی و تئوریک را در نظر دادن در نظر بگیریم.این درست مثل اینست که مثلا اگر ما از نظر گرافیکی از یک طرح خوشمان آمد به دلیل جذابیت رنگ ها آن را تایید کنیم حتی اگر مواردی چون ساختار،رنگ سازمانی و فرم در تبلیغ لحاظ نشده باشد.هر تیمی که قرمز می پوشد را نمی توان منچستر یونایتد نامید! پس به نظر من نمره تبلیغ رفاه ۶ است.
اما شهر فرش از جمله برندهایی است که در حال حاضر قانون و روال ٣۶٠ درجه را در تبلیغات رعایت می کند.تبیغات محیطی شهر فرش هر بار دارای یک شکل جدید نیست گرچه از نظر محتوا ایده های نو را دارد.حضور در رادیو و تلویزیون و مطبوعات و نیز بیلبوردهای تبلیغاتی به صورت مستمر و ممتد نشان از عقبه فکری و عقیدتی این برند است که در موضوع مسوولیت اجتماعی نیز نشانی از آن می بینیم.
در تبلیغ ماه رمضان این مجموعه چند نکته شفاف و قابل توجه است.
١.استفاده مناسب رویداد ماه رمضان برای برگزاری جشنواره شاخصه محتوایی این تبلیغ است.
٢.به صورت شفاف از مردم و خریداران وفادار دعوت شده تا برای خرید به شهر فرش بروند و ضمن خرید شانس خود را برای دریافت حایزه ١ میلیون تومانی امتحان کنند.طبیعتا وقتی گفته است ٧ میلیون برای ٧ نفر یعنی نفری یک میلیون وگرنه دلیلی بر تاکید روی عدد ٧ نیست.
٣.فرم و قالب تبلیغ در جدید ترین کار شهر فرش رعایت شده است و رنگ و پیش زمینه که تصویری از شامگاه است اشاره به خرید تا سحرگاهان را دارد.
۴.وضوح و انتقال پیام به صورت مستقیم به مخاطب با استفاده از یک جمله مشخص دیگر ویژگی مثبت تبلیغ رمضانی شهر فرش است.
نمره من به تبلیغ شهر فرش ٩ است و باید به احترام امتداد تبلیغات محتوایی این برند کلاه از سر برداشت.
اما در خصوص تبلیغ پگاه هم باید گفت که در این تبلیغ خلاقیت خاصی دیده نمی شود و یک نوع کاپی است از نوع تبلیغات ماه رمضان.نمره من به این تبلیغ ٣ است.
سلام به جناب پویا دبیری مهر عزیز
با سپاس از وقت و انرژی که بابت این کامنت ارزشمند گذاشتید. نکات بسیار جالبی رو اشاره کردید که مطمئنا روی اونها باید تامل بشه. جناب دبیری مهر با توجه به اینکه دیدگاهتون رو به صورت شفاف اعلام کردید اگر موافق باشید بحث رو کمی جلوتر ببریم. برخی از دوستان در نظراتشون به این اشاره داشتن که تبلیغات ماه رمضان مستقیما به فروش می پردازن و از حال و هوای ماه رمضان برای طراحی و اجرای تبلیغات بر پایه مسوولیت اجتماعی استفاده نمی کنن. نظر شما در خصوص این مقوله چگونست؟
سلام تحلیل خوبی بود و ممنون،
در مورد طرح شهر فرش به نظرم یه طرح کاملاً معمولیه که تنها از عدد ۷ استفاده کرده برای ایجاد ارتباط بین ساعت های بین افطار و سحر که بسیار معمولی هست و به نظرم خیلی خوب نمره دادید. برای چنین برندی انگیزه ای بسیار قدرتمندتر برای مردم نیازه که برن و تو این ساعت فرش بخرن که در این تبلیغ این انگیزه و هیجان به وجود نیامده.
در مورد طرح فروشگاه رفاه هم به نظرم مناسب و گویاس، اما نام ارتباطی با ماه رمضان نداره و مردم عموماً رمضان رو با ماه کامل نمی شناسن و با ماه هلال میشناسن (زیرا با رویت هلال ماه، این ماه رو شروع میکنن و با همان هلال هم جشن پایان ماه رو میگیرن و حسی نسبت به ماه کامل ندارن) اما کانسپت مناسبی ایجاد شده که رابطه بین خرید و تخفیف و شعار تبلیغ ایجاد شده ولی تا حدودی بی ربط به ماه رمضان و شما هر موقعی از سال میتونید این تبلیغ رو اکران کنید.
در مورد پگاه اما به نظرم زود دارید قضاوت می کنید و با توجه به پیشینه ای که این برند در تبلیغات سال گذشته داشته به نظر نمیاد کل ماه رو بخواد با این طرح ادامه بده و به نظرم این صرفاً یک طرح تیزینگ هست و حواس ها را به خودش جلب کرده تا کمپین اصلی رو بره (البته صرفاً یک پیش بینی هست و امیدوارم همچنین چیزی تو ذهنشون باشه)
موفق و پاینده باشید
سلام به جناب احسان عزیز
متشکرم از اینکه شما هم با تحلیل جالب و قابل تاملتون در این بحث ما رو همراهی کردید. فقط اگر لطف می کردید و نمارت مورد نظرتون رو هم اعلام می کردید عالی بود. به علاوه اینکه در مورد تبلیغ پگاه دقیقا حق با شما بود که طرح های بعدیش در راه بود و اجرا هم شد اما راستش رو بخواید من یکی رو کمی نا امید کرد. راستش نظر شخصی من اینه که طرح های جدید پگاه از این طرح هم ضعیف تر بود. نظر شما در مورد طرح های جدید پگاه با شعار “میهمان پگاه” چگونست؟
من به تبیلغ پگاه نمره ۵ رو میدم. برداشتم از این تصویر و پیام ساده اینه سحر وقت مصرف محصولات پگاه. مثلا خوردن شیر پگاه. اما آیا مخاطبین عام ایرانی این طرح ساده را به خوبی درک می کنند یا نه؟
به تبلیغ شهر فرش نمره ۴ رو میدم. نکتعه جالب توجه اینه که شرکت ها هزینه زیادی بابت تبلیغات میدن بدون اطمینان از اینکه آیا مخاطب من اصلا متوجه این تبلیغ میشه؟ طراحی این تبلیغ خوبه ولی پیام تبلیغ به هیچ عنوان قابل درک نیست. من قبل اینکه شهر فرش رو ببینم، در ثانیه های اول فکر کردم تبلیغ مربوط به اینترنته که پروموشن خاصی رو برای افطار تا سحر تعریف کرده، ولی برای شهر فرش اصلا متوجه نمیشم چه هدفی رو دنبال می کنه. به قول شما ۷ میلیون تومان یا ریال؟ بین افطار تا سحر قرعه کشی می کنن؟ کسایی که بین افطار تا سحر خرید می کنن جایزه می گیرن؟ خلاصه اینکه پیام تبلیغ که بخش مهمی از تبلیغ رو تشکیل میده اصلا خوانا نیست.
و به تبلیغ رفاه هم نمره ۹ رو میدم که از شعار تبلیغاتی و طراحی مناسبی برخورداره. شعار رفاه کامل رو خیلی دوست داشتم.
درود بر شما
سلام به سرکار خانم گیلدا
سپاسگزارم از اینکه انرژی به تحلیل مطالب می پردازید. به نکات خوبی اشاره کردید ممنونم. اینطور که از پاسخ شما به شهر فرش برمیاد، عبارت افطار تا سحر در ذهن شما توسط تبلیغات اپراتورهای تلفن همراه و اپراتورهای اینترنت نهادینه شده. این خودش نکته بسیار مهمیست که ما بدونیم چه عبارتی پس از چند سال تبلیغ و استفاده توسط خود ما و یا برندهای دیگر در ذهن مخاطبین چه معنایی پیدا کردند. نکته بسیار ارزشمندی بود ممنونم.
خانم گیلدا شما در طول این روزهایی که از ماه رمضان گذشته آیا تبلیغی رو دیدید که به خوبی پیام رو رسونده باشه و کژتابی نداشته باشد؟ اگر دیدید در خصوص نقطه قوت اون کار هم برای ما بنویسید
نمره به طرح پگاه به خاطر کپی بودنش صفر است
برای شهر فرش نمره ۵ رو میدم و برای رفاه نمره ۱۰
به نظرم کار فروشگاه رفاه هم خلاقانه است و هم دست از سر هلال ماه برداشته که این خیلی خوب است. شهر فرش هم از دور شبیه طرح شعله گاز است و البته گیرا نیست.
سلام به سرکار خانم کارن
از اینکه به این تبلیغات نمره دادید و دیدگاهتون رو بیان کردید سپاسگزارم. حالا که طرح های بیشتری از پگاه در سطح شهر اکران شده نظرتون در خصوص اونها چگونست؟ آیا با طرحی که در اینجا مورد بررسی قرار گرفت همخوانی داره؟
در ضمن خوشحال می شیم که در نظرسنجی بعدی تبلیغات ماه رمضان هم همراه ما باشید
من بر اساس گیرایی به تریتب رفاه، پگاه و شهر فرش رو انتخاب می کنم. بر همین اساس به تیتیب ۸ و ۶ و ۵ نمره های من به این طرح هاست
اما به لحاظ متن به نظرم پگاه از همه قوی تر است بعد رفاه و بعد شهر فرش
در کل نمره من رفاه ۹
پکاه ۸
شهر فرش ۷
سلام به جناب SARABADANI عزیز
از اینکه همراه ما هستید متشکرم. برای رتبه بندی و نمرات ممنوم. در حال حاضر تبلیغات پگاه سری جدیدی از طرح های رمضان رو در سطح شهر اجرا کرده با شعار”میهمان پگاه” ، شما اونها رو دیدید؟ چه ارتباطی با اونها برقرار کردید و چه ارتباطی بین طرح های جدید پگاه و این طرح میبینید. لازم به ذکره که طرح وقت پگاه همچنان در سطح شهر اکران هست.
راستی باعث خوشحالی خواهد بود اگر در مطلب نظرسنجی بعدی تبلیغات رمضان هم مشارکت کنید.
سپاسگزارم
تبلیغ رفاه به نظرم اجای خیلی خوبی داره و همینین خیلی چشم نواز به نظرم می رسه تصویر و کپی هر دو هم وزن هستند نمره من ۹
تبلیغ پگاه کپی بسیار قوی و تصویر مینیمال و باز هم چشک نواز نمره من ۱۰
تبلیغ شهر فرش هم به نظرم به قول دوستمون بیشتر شبیه شعله گار و تبلیغات اخیر تکنوگاز است برای بخش کپی ان هم چیز خاصی نمی بینم. نمره من ۴
خسته نباشید
سلام به سرکار خانم روشنک مهری
از اینکه در کنار نمرات دیدگاهتون رو هم در خصوص طرح ها به صورت حرفه ای بیان کردید متشکرم. خانم مهری اونچه که در تبلیغات پگاه نظر شما رو جلب کرده چه بوده؟ به نظرتون هدفی که قرار بوده محقق کنه در چه راستایی قرار گرفته؟
در ضمن اگر در بحث بعدی تبلیغات ماه رمضان هم شرکت کنید باعث خوشحالی ما خواهد بود
با سلام و عرض ادب
پگاه: ۳ بی تفاوت ، سرد، بی جذابیت و ایده ……..آخر بزن درویی واتصال سر وته یک کار هنری
شهر فرش: ۴ پر از ابهام و گنگ و شلوغ …….تجاوز بصری از نوع ابهام و گنگ نمایی 🙂
فروشگاه های رفاه: ۷ ساده اما گویا، گرافیک مقبول خوب، شعار قوی …یعنی عناوین نوشتاری و محتوای تصویری خیلی خوبو سریع فهم میشوند…ممکنه عالی و درجه یک نباشه اما به اندازه کافی گویا و به اندازه کافی گرافیک داره … از حلال کلیشه ای استفاده نکرده و مانند غذایی است که چیزی از ادویه ها فراموش نشده و خوشمزه شده باشه ….هر چند می توانست بهتر از این نیز باشد .
سلام به جناب شجاعی عزیز
باعث خوشحالیه که نظر شما رو به همراه نمرات در این مطلب می بینم. توضیحات صریح و جالب توجهی بود متشکرم. در خصوص فروشگاه پگاه هم باید بگم توصیف بسیار جذابی بود. جناب شجاعی آیا تبلیغات جدید پگاه رو هم در سطح شهر دیده اید؟ شعار “میهمان پگاه” با تصویرهای مختلف بر روی بیلبوردها. نظرتون راجع به اونها چگونست؟
راستی باعث افتخار خواهد بود اگر در بحث بعدی تبلیغات ماه رمضان هم شرکت کنید و به طرح ها نمره بدید
آقای داورنیا تبریک می گم که مطالب شما مثل همیشه پرطرفدار است
سلام جناب دکتر محمدیان عزیز
شما لطف دارید. به نظر میاد تبلیغات ماه رمضان از جذابیت بالایی برای مخاطبان کافه بازاریابی برخوردار بوده. خوشحالیم از این بابت
سلام
درباره کمپین پگاه که آژانس تبلیغاتی نماآگهی طراح و مجری آن بوده و بنده نیز به عنوان مدیر هنری در این پروژه حضور داشتم باید بگم که با توجه به محدودیت زمان شاید بهترین کاری که میشد ارائه داد همین کار بوده.
درخصوص اجرا دوست عزیزی انتقاد کردن که اجرا ضعیف بوده، در پاسخ باید گفت: دوست عزیز در تمامی این پروژه عکاسی حرفه ای صورت گرفته و طراح این کارها یکی از طراحان خوب شرکت ما جناب آقای ایمان جاودانی جوانشیر است که حدود ۸ سال در زمینه طراحی در شرکت های معتبر مشغول فعالیت هستند.
درباره شباهت آرم بنز و پگاه باید گفت که این دو همزمان اکران شدند و در زمینه تبلیغات پیدایش ایده مشترک امری اجتناب ناپذیر است .
خانم شیوایی ممنون از حرفه ای گری و پاسخگویی شما موفق باشید
سلام به سرکار خانم نسترن شیوایی
خیلی خوشحالم از اینکه شما هم به عنوان یک نماینده پاسخگو در اینجا حضور پیدا کردید. از توضیحات و پاسخهای شما که به صورت حرفه ای ارائه کردید بسیار ممنونم. در این مطلب نظرات زیادی جمع شد که خیلی از اونها واقعا قابل تامل هستیند و به هر حال هر شخصی دیدگاه خاص و زاویه دید منحصر به فرد خودش رو داره و گاهی سادگی بیش از حد ضعف به حساب بیاد و گاهی شلوغی. اما در هر حال از اینکه این مطالب باعث تعامل جامعه تولیدکنندگان و مخاطبین مختلف از اساتید تا علاقه مندان تبلیغات بتونه بشه و چنین رفاترهای حرفه ای رو ببینیم کاملا استقبال می کنیم.
خانم شیوایی من کارهای جدید پگاه رو هم دیدم خود موضوع برام جالب بود اما چیزی که کمی در طرح ها احساس می کنم از جذابیت طرح ها کم میکرد کوچک بودن موارد مختلف بود. مثلا آشی که در کاسه بود تقریبا ته کاسه قرار گرفته بود و بیشتر این حس رو می داد که دیگه آخرشه ولی مقدار خیلی کمی کشک روی اون بود که شبیه هلال ماه بود. یا هلال مربای روی نان تست خیلی کوچیک بود که تشخیص هلال ماه رو هم کمی سخت میکرد. فکر میکنم می شه برای خوردن سحری یا افطاری از مربای بیشتری برای طعم استفاده کرد.
نظر خودتون در مورد این موضوع و کلا طرح جدید چگونست؟
ضمنا خانم شیوایی ادامه این کمپین خیلی بهتر شد . مطمئن هستم با وجود افراد حرفه ای نظیر شما فضای تبلیغاتی کشور به بلوغ بیشتری خواهد رسید