نقد تبلیغات محیطی بیمه دات کام // هنوز کارهایی هست که برای بهتر شدن باید کرد.

کمپین bimeh.com به عنوان یکی از جدیدترین کمپین ها این روزها حدود دو هفته ای است که از اکرانش می گذرد (در زمان نگارش این نقد). این بار رفتیم سراغ تبلیغات محیطی این برند و نقدی بر این چهارگانه تبلیغاتی خواهیم داشت. www.bimeh.com

در باب استراتژی پیام

در بازار استارتاپهای موبایلیِ وربال زده، که عموما روی ایجاد اورنس تمرکز دارند، اینکه یک برند زمین بازی را عوض می کند و از مزیت حرف می زند قابل ستایش اشت. این اقدام از نگاه درست bimeh.com ی ها از اینسایت مخاطب خبر می دهد. طراح کمیپن دغدغه های همیشگی مردم نسبت به بیمه را می داند. چیزی که شرکتهای بیمه قدیمی ما کمتر سراغ آن می روند. استراتژی پیام bimeh.com، مانور روی چهار عنصر کلیدی زمان، مکان، توان، روان است که برای مخاطب مهم است. دوست دارم تاکید کنم من شخصا بین استراتژی پیام خوب و اجرای بد، و یا استراتژی غیرقابل دفاع و اجرای خوب، گزینه اول رو انتخاب می کنم. استراتژی درست، پایه موفقیت کار است.

در باب اجرا

طراح برای اجرا به سراغ یک چهارگانه رفته است. با توجه به مزیت ها و تعدد پیام، تصمیم قابل دفاع است. این حجم از حرف اگر می خواست در یک آگهی خلاصه شود، حاصل یک آگهی حراف می شد. راهکار یا چندگانه کار کردن بود و یا فازبندی در کمپین. هر چند این مسیری که bimeh.com پیش گرفته هزینه تبلیغاتی زیادی را هم به برند تحمیل می کند. موردی که به نظر می رسد bimeh.com آن را قبول کرده است.

بخش کپی رایتنگ

در کپی رایتینگ، نویسنده سراغ قافیه سازی رفته است. یک کار تا حدودی دلنشین. بازی با روان و توان بازی تبلیغاتی دلنشینی است که مزیت را خوب می گوید. هر چند کلمه “روان” در این میان چنگی به دل نمی زند و گویی به زور در کار قرار داده شده است. کلمه ای که بار معنایی مثبتی هم ندارد. این از ایرادات مهم این کمپین است. ترکیب جمله بندی هم در جاهایی تداعی شعار برخی برندها را مثل شودر با شعار “چون جزیات مهم ست” و یا نوین چرم با شعار “چون مهم هستید” می کند. یعنی ترکیب شعارها بدیع و نواورانه، آنطور که احتمالا نویسنده فکر می کند، نیست.

در بخش ویژوال طرح : تکنیک کار فتومونتاژ است که به اندازه کافی در تبلیغات ایران، حداقل در نظام بانکی، کار در این سبک دیده ایم. اما کماکان جذاب است. چون در عین ایجاز، می تواند چند پیام را منتقل کند. باید بپذیریم کارها به ویژه در زمینه اجرای بخش ویژوال اش حس و حال فضای سوشال دارد. یعنی جزییات زیادی در اجرا نمی بینیم که این مورد از جذابیت بصری کار کاسته است. این مورد احتمالا از سبقه برند می اید که بر بستری دیجیتال سوار شده است. در این بین سهم متناسبی برای برند در نظر گرفته شده که برخلاف رسم نامیمون این روزهای بازار تبلیغات، حتما تصمیم خوبی است. لوگوهای کوچک در تبلیغات محیطی دردی از برند دوا نمی کند. در بخش ویژوال حداقل دو طرح با از میان چهار طرح دچار لکنت است. مثلا در طرح ۱۰۱۰ ، تصویر کمکی به انتقال پیام نمی کند. مخاطب ارتباط معنا داری بین بخش ویژوال و نوشتار ایجاد نمی کند. بحث زمان خوب ترجمه نشده، مشخص نیست زمان گرفتن خسارت یا زمان کوتاه تا خرید بیمه نامه، کدام بیشتر مد نظر ایده پرداز است. این موضوع لکنت در انتقال پیام در طرح کپسول هم حس می شود. کپسول در این کمپین در اجرا چندان خوب از آب در نیامده است با این حال رفتن سراغ کانسپت چتر تا حدودی خیال طراح را از انتقال پیام راحت کرده است.

جمع بندی

bimeh.com جز اون دسته از برندهاست که استراتژی قابل دفاعی را در تبلیغاتش پیش گرفته است. اما در اجرا باید تلاش بیشتری بکند. آرزوی موفقیت برای همه دست اندرکاران این برند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *