تبلیغات چی // موسسه عسکریه – دو صدا برای یک نفر

عسکریه

موسسه عسکریه یکی از موسساتی بوده که در چند سال اخیر رشد خوبی داشته و خودش رو به عنوان برندی که به قشر های حساس جامعه اهمیت میده مطرح کرده بود. تبلیغات قبلی این موسسه خصوصا تلویزیونی شامل تیزرهای اجتماعی بوده که تونسته بود به نوعی اعتماد و دلگرمی در مخاطب ایجاد کنه و تفاوت مثبتی رو ارائه بده. پیشنهاد میکنم این تیزرها رو در سایت هایی مثل آپارات و مدیا آرشیو جستجو کنید ببینید. یکی از اونها رو هم در ادامه متن قرار دادم.

.

حالا موضوعی که اینجا میخوایم بهش بپردازیم تبلیغات اخیر توس کارت این موسسه است. توس کارت که به نوعی عابر بانک این موسسه بنام به حساب میاد، تبلیغاتش رو با رویکرد اینکه آدمهایی ازش استفاده می کنند که می دونن چی میخان، تولید کرده. باهم دو تیزر اکران شده در صدا و سیما رو میبینیم.
.


.

.
موارد قابل توجه اینه که تصویر کیفیت لازم رو به نظر میاد دارا نیست. صدای فرد خریدار در زمانی که میخواد به ایرانی بودن اشاره کنه عوض میشه و این اتفاق به شکل واقعا نامناسبی رخ میده. در دو تیزر سعی شده با استفاده از افرادی از قشرهای مختلف نشون داده بشه که توس کارت مناسب هر کسی میتونه باشه اما این افراد اصولا میدونن چی میخوان.  فونتی که برای نمایش آدرس سایت بانک عسکریه در زیر تصویر نمایش داده میشه، در طول تیزر، کیفیت بصری رو پایین آورده. زمانی که فرد خریدار خواسته هاشو مطرح میکنه به نظر میاد مکثی در روند تیزر اتفاق می افته تا توس کارت معرفی بشه. از اونجایی که مواردی که توس کارت پوشش میده در همه عابر بانکها پیدا میشه اما آیا این تیزر میتونه جذابیت لازم برای روی آوردن به توس کارت رو در مخاطب ایجاد کنه؟

سوال دیگری که مطرح میشه و برای خود من پیش اومده اینه که چرا یک موسسه خوب اعتباری مثل موسسه عسکریه که تصویر اجتماعی مناسب رو در طی چند سال با زحمت ساخته، با ارائه این کار متزلزل می کنه. البته منظورم این نیست که برای معرفی توس کارت باید بازهم تیزر اجتماعی بسازن اما به نظرم بهتر بود با ارائه کیفیت و ایده قویتر روند پیشرفت برند عسکریه رو ادامه میدادن.

حالا من از دوستان خوب کافه بازاریابی دعوت میکنم این تیزر رو نقد کنند و در کنار اون نظرشون رو در خصوص تصویر برند عسکریه و تاثیری که این تیزر میتونه روی اون داشته باشه با ما به اشتراک بگذارند.

امیدوارم این بار هم با همکاری شما یک نقد پربار داشته باشیم.

.


124 thoughts on “تبلیغات چی // موسسه عسکریه – دو صدا برای یک نفر”

  1. علاوه بر نقدهای جنابعالی، به نظر من در کل سناریو هم چندان دلچسب نیست. در واقع دیالوگ ها با مضمونی که تبلیغ سعی در ارائه اش داره خیلی همخوانی ندارن. به نظر می رسه با گفتن جمله “به کارت جدید برای اونایی که میدونن چی میخوان” داره سعی می کنه این ارتباط نه چندان مرتبط بین دیالوگ ها و هدفش رو در ذهن بیننده تزریق کنه

    1. سلام خانم طارمی
      متشکرم که اولین نظر رو گذاشتید. خب پس به نظر میاد تنها خلاقیت موجود در این تیزر که همون ارتباطست نا موفق از آب در اومده. خانم طارمی شما قبلا موسسه عسکریه رو میشناختید؟ اگر شناخت داشتید، تاثیر این تیزرها بر روی ذهنیتتون چطور بوده؟

      1. من این موسسه رو از روی تبلیغاتش می شناسم. مثلاً یکی از راههای تبلیغاتش در سریال مدینه بود که ماه رمضون پخش می شد، اون مدل تبلیغات برای مطرح کردن یک اسم خیلی تأثیر گذاره، اما درصد جذب کنندگی کمتری نسبت به یک تیزر موفق داشته باشه. در تبلیغات دیگه این موسسه هم تبلیغ خیلی جالبی نظرم رو جلب نکرده. به همین دلیل این تبلیغ برای من تقریباً در همون سطح انتظارم از تبلیغات دیگه موسسه بود.

  2. آقای داورنیا
    می خوام یه حرف چالش برانگیز بزنم شاید هم عجیب باشه
    شنیدی می گن فلان لباس به فلانی می اید، به نظرم خلاقیت و کار خوب باید به یک برند بیاید. من هرچی فکر کردم ببینم این تصویر ذهنی خوب از ای برند چگونه در ذهن شما شکل گرفته به جایی نرسیدم. اگر اون تبلیغات محیطی خلاقانه سال پیش منظور است که به نظرم زیاد به این موسسه نمی اید. همین تبلیغات تلوزیونی فعلی (البته مورد اخری) خیلی با این برند جور تره

    این بود بحث چالشی من

    1. سلام به جناب محمدیان عزیز
      :)) از بحث چالشی شما بسیار ممنونم. شاید بد نباشه باقی دوستان هم در این چالش شرکت کنن. راستش من تبلیغات تلویزیونی قبلی عسکریه رو می پسندیدم، جالب بودن، یه نمونشم اینجا گذاشتم ولی راستشو بخواین این دوتا تیزر آخریه زد هرچی ذهنیت بود نابود کرد.
      به نظر میاد همینجوریش موسسه عسکریه راه زیادی برای برندینگ داره، حالام که هر چی قبلا بافته بود رو زد پنبه کرد.
      جناب محمدیان عزیز شما که در تبلیغات تجربیات فراوانی دارید چرا واقعا یه شرکت با خودش یه همچین کاری میکنه؟ واقعا هرچیزی ارزش به جون خریدن این مسائل رو داره؟

    2. آقای داورنیا فارغ از این که این تیزرها چقدر بی کیفیت بودند، با نظر آقای محمدیان کاملن موافقم. اگه بخایم از اول کار این برند رو نقد کنیم باید بگم اسم این موسسه و لوگوی اون اصلن خوب نیست. اعتقادات و باورها رو میشه در قسمت های دیگه مثلن شعار موسسه یا بهتر، درکارها و خدمات موسسه گنجوند. این نامگذاری ها برای موسسات مالی خیلی بی ربط به نظر میاد. از طرفی چرا وقتی اسم موسسه عسگریه هست اسم کارت ها باید توس کارت باشه؟ اصلن استراتژی شرکت چی هست؟ من فکر می کنم سازمان ها وقتی باید دست به تبلیغات بزنن که حداقل در قسمت های دیگه بازاریابی و برندینگ حرفی واسه گقتن داشته باشن. در تبلیغ مردم تمام شرکت رو در غالب اسم و لوگو و شعار و طرح کار می بینن. این برند خیلی خیلی جای کار داره. اون هم در بازاری که کاملن اشباع شده باید مزیت رقابتی خیلی خوبی داشته باشیم تا حرفی واسه گفتن داشته باشیم.

      1. سلام خانم میراشرفی
        خوشحالم نظر تخصصیتون رو در اینجا میبینم. به قول آقای مجتبی محمدیان عزیز، صحبتهای چالشی رو مطرح کردید. ممنونم. نکاتی که اشاره کردید فکر میکنم هر موردش جای بحث بسیاری داره. اگر موافق باشید رو یکی دوتا از مباحث بیشتر صحبت کنیم تا بحث پربارتریو داشته باشیم. در خصوص اسم نکته منفی که شما می بینید چی بوده که باعث شده واژه اصلا خوب نیست رو هم بکار ببرید. البته نکته جالبی که هست اینه در بسیاری کشورهای دنیا حتی در اروپا خیلی موقع ها اسمهای مذهبی انتخاب میشن اما از نظر خود من به شخصه همچین با کلاس جلوه می کنه مثل سنت لوییس (Saint Louis) که حتی اینجور اسمها رو روی بنا، تیم ورزشی، شرکت و … هم میگذارن
        با حرف دیگه شما که باید در حوزه های دیگر بازاریابی حرف برای گفتن داشت تا بتونیم تبلیغ کنیم موافقم. حالا به نظر شما آیا موسسه عسکریه باید دست از تبلیغاتش برداره؟

        1. آقای داورنیا شما به نکته ای اشاره کردید که من همیشه باهاش مشکل دارم 🙂 چی باعث میشه فکر کنیم چون در کشورهای خارجی و پیشرفته اتفاقی میفته حتمن کار درستی بوده؟ 🙂 به نظر من کلن نام گذاری های اینچنینی اشکال داره. فرآیند نام گذاری یکی از مهمترین اتفاقاتی هست که در برندسازی و حتا در انتخاب نام فرزند تاثیر گذار هست. چرا باید روی موسسه مالی اسمی مذهبی گذاشت؟ هر اسمی کاربرد خاص خودش رو داره، اساس کار موسسه های مالی اصلن چی هست؟ این اسم های بی ربط به نظرم جای تامل داره! الان بانک دی در حمایت از برند سازی فعالیت های جالبی انجام داده و به شرکت ها براساس ارزش ویژه برندشون اعتبار میده فعالیت هایی از این قبیل هست که می تونه تمایز ایجاد کنه نه تبلیغ برای کارت که همه بانک ها دارن خدماتش رو ارائه میدن. من فکر می کنم این موسسه حالا که داره تبلیغاتش رو انجام میده حداقل به موازات اون روی برند سازی هم کار کنه. ببخشید خیلی نقد منفی بافانه ای بود اما واقعا جز اینکه این موسسه خواسته مسئولیت اجتماعیش رو نشون بده اونم خیلی با نور بالا!! نکته ی مثبتی ندیدم.

          1. خب فکر میکنم در حال حاضر چند سالی هست که نام گذاری های این چنین ممنوع شده و دیگه شاهد این نام گذاریها نمیتونیم باشیم ولی دیگه حالا این اسمها هم از قبل بودن و البته که در خصوص مبحث نامگذاری با شما کاملا موافقم خانم میراشرفی
            در خصوص تمایز هم کاملا درست می فرمایید و معتقدم در بازارهای رقابتی شدید مثل بازار بانک دیگه استراتژی های قدیمی تبلیغات جوابگو نیست. خوشبختانه برخی بانکها هم در همین مسیر شروع به حرکت کردن مثل بانک دی که شما اشاره کردید
            از نظرات کارشناسانه شما بسیار ممنونم خانم میراشرفی و ممنون که همراه مطالب کافه هستید

          2. سلام عرض میکنم خدمت دوستان عزیز و عذر میخوام که وسط صحبت هاتون کامنت میذارم!
            برای اینکه چالشی جدید برای دوست خوبم جناب داورنیا ایجاد کنم (!) باید بگم که انتظار داشتم شما در مقابل نامناسب بودن نام این موسسه مقاومت بیشتری می کردید!!
            من فکر میکنم این نام (که درون مایه مذهبی داره) اتفاقا برای موسسه ای که هدفش رو خدمت به جامعه میدونه و در عمل هم (حداقل در سود وام ها و نحوه ی اعطای تسهیلات) این مهم رو دنبال میکنه مناسب به نظر میرسه!
            (در مورد سوال اصلی این نوشته بعد از دانلود کلیپها و داشتن نقطه نظر متفاوت با آنچه از دوستان خواندم کامنت خواهم گذاشت)

      2. مطلبی رو فراموش کردم که اضافه میکنم،
        خانم میراشرفی گرامی، در مورد نام توس کارت که در نظرات تون اشاره شد باید عرض کنم شاید بشه یه ارتباط معناداری بین نام موسسه و نام کارت پیدا کرد.
        عسکر تداعی کننده نام یکی از امامان ماست و اگه اشتباه نکنم نام یک شهر نیز هستو از طرفی البته توس نیز نام کهن مشهد است. که اتفاقا هر دوی این نام ها درون مایه ای مذهبی دارند. نمیدونم کشف این رابطه چطور به ذهنم رسید (احتمالا بخاطر اسم توس که ناخوداگاه منو یاد امام رضا و مشهد انداخت) اما شاید هدف از این نام ها، همین ارتباط باشد!
        (برای اینکه کامنتم خالی از چالش نباشه، از موسسه عسکریه میخوام که بدلیل دفاع تمام قد از این موسسه از بنده تشکر کنه!!)

        1. سلام حامد عزیز
          به هر حال نظرات متعدده و متفاوت، من هم به شخصه نه مخالف این اسمم و نه موافق اما گرچه ارتباطی با این موسسه محترم ندارم اما از شما بابت اظهار نظری متفاوت با تحلیل های قابل تامل تشکر می کنم.
          البته اینو بگم که من تا قبل از این تیزرها تصویر برند قویتری از موسسه عسکریه داشتم

  3. سلام

    به شخصه تبلیغاتی که درآنها دیالوگ کمتری استفاده می شود را بیشتر می پسندم ، احساس می کنم می توان مفاهیم را با تصاویر بهتر انتقال داد. در تبلیغ ذکر شده مخاطب به جای اینکه ذهنش معطوف به اصل مطلب شود به پمپ آب و مولد برق فکر می کند. نکته ی دیگر که در بسیاری از تبلیغات تلوزیونی آزار دهنده است عدم وجود قطره ای خلاقیت است به نظر من هر تبلیغی که تولید می شود باید خلاقیتی جدید داشته باشد تبلیغات معمولی و بدون خلاقیت دو پیامد دارد اولین پیامد برای شرکت تبلیغ کننده و دومی برای سازنده تبلیغ است که اعتبار خود را مصرف می کند.
    و اما نکته مثبت اینکه موسسه اعتباری عسکریه شاید جز معدود موسساتی باشد که سعی در به تصویر کشیدن ارزشهایش دارد که این تلاش واقعا قابل ستایش است.

    با احترام

    1. سلام به جناب بیاتی عزیز
      نکات ارزنده ای رو اشاره کردید متشکرم. با صحبت هاتون موافقم، شاید بهتر باشه وقتی نمی تونیم خلاقیت رو به شکل مناسب به تصویر بکشیم از سادگی استفاده کنیم.
      جناب بیاتی به نظر شما برای معرفی عابر بانکی که دیگه چیز جدید و مزیتی به حساب نمیاد یه همچین سبک تبلیغی اصلا مناسب هست؟ پیام “کسایی که می دونن چی می خوان” مناسب یه همچین خدمتی میتونه باشه؟
      از همکاریتون سپاس گزارم

  4. با سلام
    به نظرم موسسه با تبليغش خودش رو نقض ميكنه، كسي كه توي تبليغ ميخواد خريد كنه ميدونه چي ميخواد و همه چي رو توضيح ميده ، ولي ايا كسي كه تا به حال توس كارت رو نديده و هيچ ايده اي نسبت به اون نداره چطور ميتونه بدونه اين كارت چه كاربرد هايي ميتونه داشته باشه؟ ؟؟ انگار تبليغ از استدلال استقرايي براي فهم مساله استفاده كرده.
    بحث بعدي اينه كه چرا اومدن و انقد تبليغ رو اصطلاحا پيچوندن؟ خب ميومدن با يك خلاقيت كم كاربردها و مزاياي كارت رو به جاي تبليغ هايي كه پر از كلمه هاي سخت و فني و زننده بود عوض ميكردن، متاسفانه بعضي ها فكر ميكنن خلاقيت يعني سخت ترين و پيچيده ترين راه بيان يه موضوع.
    همچنين اصلا نيمشه بين سناريو و هدف تبليغ ارتباط برقرار كرد و همش ادم ميخواد زودتر به اخر تبليغ برسه و تموم بشه، و در مورد ديالوگ و بازيگر ها كه خيلي وضعيتشون بد بود و انگار از سر چهار راه اوردنشون و گفتن اين چند جمله رو بگين.
    كاش فضارو به سمت بانك ميبردن تا لااقل بشه باهاش ارتباط برقرار كرد،
    با تشكر

    1. سلام به جناب زمانی فعال
      از مشارکتهای گرم شما بسیار ممنونم. موارد تامل برانگیزی رو ذکر کردید و به نظر میاد دل پری دارید از این تیزر. یکی از جمله های شما خیلی نظرمو جلب کرد و کاملا موافقم که بعضی از دوستان خلاق، خلاقیت رو در پیچیدگی میبینن. جناب زمانی به نظر شما ایا اصرار موسسات مالی برای نشان دادن عابر بانکشون به عنوان یک خدمت جدید و منحصر به فرد احتمال جواب دادن داره؟

    1. سلام خانم قاسمی
      خیلی ممنونم که در بحث شرکت کردید. خانم قاسمی اگر مایل باشید بحث رو در جهت دیگری ادامه بدیم. به نظر شما رفتار مخاطبین تلویزیون نسبت به سالهای گذشته در خصوص تلویزیون دیدن و دیدن تبلیغات و … چه مقدار تغییر کرده؟ سازندگان تیزرها باید به چه نکاتی بیشتر توجه کنند؟

      1. فکر میکنم تا چند سال پیش مردم بیشتر برای دریافت اطلاعات تبلیغات رو می دیدن و همین که یه محصول نیازشون رو رفع میکردو کیفیت مطلوبی داشت کافی بود. اما الان با توجه به این که قدرت خرید بالاتر رفته ، رقابت شدیدتر شده و نیازهای اجتماعی بین مردم پررنگتر شدن،از جنبه های دیگه هم به تبلیغات توجه میشه .احساس میکنم مردم به دنبال شخصیت نام تجاری هستن و محصولی رو انتخاب میکن که بیشتر از همه به شعور مصرف کننده احترام بذاره پس نباید شرکت ها تبلیغاتو دست کم بگیرن و تحقیقات مفصلی رو در این باره انجام بدن.

        1. ممنونم خانم قاسمی
          کامنت بسیار جالبی بود و به موارد قابل تاملی اشاره کردید. در تایید صحبتهای شما به نظر میاد با بالا رفتن فهم رسانه ای مخاطبین امروزی، انتظارات از تبلیغات خیلی بیشتر شده و این یعنی مسوولیت بیشتر برای مبلغ. اما از طرفی همین توقعات بیشتر یعنی اینکه باید از جنبه های بسیار متنوع بازاریابی و تبلیغات استفاده کرد که البته در ایران هنوز از درصد پایینی از این ظرفیت ها استفاده میشه. به نظر میاد فرصت های بسیاری با وجود مخاطب امروز، پیش روی سازندگان تبلیغ است اما امیدوارم این فرصتها بیشتر دیده بشن
          بازهم ممنونم از همکاری صمیمانه شما

  5. سلام
    چند تا نکته:
    اول اینکه متوجه ارتباط پیام تبلیغ با خدماتی که توس کارت ارائه می‌کنه نمی‌شم !! ظاهرا تمام چیزهایی که از طریق این عابر بانک ارائه می‌شه تو خدمات سایر بانک‌ها هم هست .. انتقال وجه، پرداخت قبوض ..
    حتی جمله آخرش که می‌گه اینها بخشی از خدمات توس کارت هستن هم باعث نمی‌شه مخاطب فکر کنه این یه خدمت خاصه !! در حالی که این که یه نفر تو این دوره زمونه واقعا بدونه چی می‌خواد خودش کلی خاصه و مزیت محسوب می‌شه و ویژگی مهمیه !!
    دوم اینکه چرا و برای چندمین بار می‌خوایم خطاهای این اندازه ماژور رو توی تبلیعاتمون تکرار کنیم ؟؟ بحثم با تیزر اولی نیست .. کلا کانسپت و ایده اون تبلیغ اول رو دوست داشتم، ولی دومی و سومی …
    در مورد انتخاب بازیگر توی تبلیغ دوم ، به نظرم چهره و استایل مردی که به فروشگاه مراجعه کرده و داره درخواستش رو در حالی که “می‌دونه چی می‌خواد” مطرح می‌کنه، مخاطب پسند نیست و داره به تبلیغ صدمه می‌زنه. فکر می‌کنم مردم دیگه از دیدن چنین تیپ‌هایی توی رسانه ملی و تبلیغات اشباع شده باشن !!
    در مورد تیزر سوم هم فکر می‌کنم به جای عوض کردن بازیگر می‌شد کلا از فضای جدید و مفاهیم خلاقانه‌تر برای رسوندن همون پیام قبلی استفاده کرد.
    نکته سوم، به شیوه بازیگری دقت کنین !! فروشنده با شنیدن هر جمله مشتریش سرش رو به علامت تایید تکون می‌ده ! انگار داره یه چیز عادی می‌شنوه، تازه خوشحال هم هست انگار .. و به نظر میاد الان آمادس که با تموم شدن حرف مشتری خواستش رو برآورده کنه .. ولی در نهایت می‌بینیم که با تعجب سری تکون می‌ده و با ژست “نو کامنتش” این پیامو می‌ده که : مگه همچین چیزی هم داااریم ؟؟؟
    یا اصلا کاتالوگش رو با بی‌میلی ورق می‌زنه که شاااید چیزی که مشتری ازش خواسته رو پیدا کنه ….
    پس تکلیف پیام تبایغ چی می شه: کسایی که می‌دونن چی می‌خوان .. ظاهرا این افراد آخرش به چیزی نمی‌رسن .. یا دست کم به یه سری خدمات معمولی می‌رسن که همه جا پیدا می‌شه.
    (یه کم هم از خوبیای کار بگیم)
    کپی رایتر این دو تبلیغ آخری قطعا دانسته و فکر شده سناریو رو به این شکل غیر مستقیم نوشته که کلا بد نیست و نمی‌شه به صورت غیر منصفانه ازش انتقاد کرد. در واقع ایده‌پرداز خواسته با این شکل قصه‌گویی و استفاده از مفاهیمی که به هم ربطی ندارن (شیر و پمپ و در نهایت بانکداری !!) مخاطب رو غافل‌گیر کنه که میشه گفت تا حدودی هم به هدفش رسیده.

    1. سلام خانم کریمپور
      متشکرم از همکاری شما و باید بگم نقد جالبی رو از شما خوندم. ممنون. نکات ارزنده ای رو شرح دادید و فکنم دیگه نیازی نباشه بحث رو این موارد ادامه بدیم پس بحث جدید رو راه میاندازیم. خانم کریمپور به نظر شما آیا موسسه محترم عسکریه و موسسات مشابه صرفا میتونن با تبلیغ جایگاهی در این بازاری که کلی پیشرو و رقیب قدیمی و قدر داره، بدست بیاره یا اینکه تبلیغ آخرین چیزیه که باید در لیست فعالیت هاشون قرار بدن؟

      1. آقای داورنیا،
        هر کسب و کاری نیاز به تبلیغ داره و مسلما بانک‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستن، ولو اینکه نمونه‌های خیلی موفق تبلیغات بانک‌ها رو هم دیدیم.
        ولی در مورد موسسه عسگریه تقریبا اطمینان دارم که شیوه تبلیغ فعلی راه به جایی نمی‌بره، کاش حداقل همون شیوه تبلیغات اجتماعی رو با دقت و کیفیت بیشتری پیش می برد ..
        راستی آقای داورنیا .. شما عنوان مطلبتون رو گذاشتید “دو صدا برای یک نفر”، فکر می‌کنم منظورتون کاراکتر فروشنده بوده ..
        من با دیدن چند باره تیزرها احساس کردم که برعکسه ! یعنی از یک صدا برای دو نفر استفاده شده! (صدای مشتری توی تیزر اولی با صدای فروشنده تو تیزر دوم یکسانه!!)
        شایدم اشتباه می‌کنم و برداشت شما درسته .. با این حال برام سوال بود که چرا با اینکه متنتون رو با این عنوان شروع کردین ولی در ادامه بهش نپرداختین ؟؟
        به نظرم این موضوع ریزبینی و دقت شما رو نشون می‌ده و یکی از ایرادات مهم این تبلیغ هم هست ..

        1. متشکرم از اینکه همچنان با این بحث همراه هستید و با نظرات کارشناسانتون بحث رو پربار می کنید خانم کریمپور
          در خصوص اینکه Narrator یا صدا پیشه ای در دو تیزر یکبار جای فروشنده و یکبار جای خریدار صحبت کند مشکلی نداره چون به هر حال تیزرها از هم جدا و آدمهاییم که تیزرها رو بازی کردن متفاوتن. منظور بنده از دو صدا برای یک این است که اگر به زمانی که خریدارها دارند مشخصات محصولشون رو ذکر میکنن گوش کنیم میبینیم که در زمانی که میخوان عبارت “ایرانی هم باشه” اشاره کنن، صدای نریتور عوض میشه بطور کل، و مشخصه که صدای شخص دیگری گذاشته شده.
          در متن پست هم به این موضوع اشاره کرده بودم اما راستش بطور کلی من معمولا بحثها رو بنا به نظرات دوستان پیش میبرم
          از اینکه با این دقت تیزرها رو می بینید و نقد می کنید خوشحالم و متشکرم که وقت میگذارید و نقدهاتون رو در اینجا قرار می دید.

          1. ممنون از پاسخ‌تون جناب داورنیا،
            ظاهرا دیدگاه من و شما در این مورد متفاوت بوده و الان که توضیح دادید متوجه منظور شما شدم.
            از اینکه فرصت نقد و توجه به جزئیات رو فراهم می‌کنین ممنونم.

  6. خوب من اولش خواستم نظر موافق خودم را با بحث چالشی آقای محمدیان اعلام کنم که هر تبلیغی باید به برندش بیاد!!! ((البته من این رو واقعا قبول دارم به همین خاطر با نقد هایلیسم ایشان مخالف هستم)) ولی پس از دیدن 3 تیز نظرم چنین شد.
    اول اینکه تیزر اول اگرچه کمی بیشتر از حد انتظار طولانی بود ولی واقعا تاثیر گذار بود. من که با دیدن اش به خود آمدم و قول دادم که هیچ وقت از این رفتارها نکنم ((هدف مورد نظر و احتمالی بانک)). و از شما چه پنهان احساسات بر من غلبه کرد و اشکم جاری شد.
    اما تیزرهای دوم و سوم،
    کل تبلیغ هیییییییییییییچ ربطی به اصل مطلب نداره، و بازیگراش به غیر از فروشنده کاملا مصنوعی هستند ((شاید چون صبحت می کنند و این گفتگو دوبله شده)) و مورد درخواستی شان هم برای مردم و مخاطب ملموس نیست ((می توانستند مثلا یک لوازم خونه را برای خرید انتخاب کنند)) = (((نکات منفی ——-)))
    ربط غیرمنتظره اش به یک بانک، انتخاب شعار جدید همون که می خاین، و بهرحال معرفی محصول جدیدش ((هرچند که نوآوری در آن نیست)) = (((نکات مثبت +++++++)))
    منتهاش واقعا تبلیغ جالبی نیست و من با شما برای اولین بار موافق هستم که گویی بانک آنچه را که قبلا در ذهن ساخته بود را ویران کرد و با آقای محمدیان موافق هستم که منبعد انتظار ما از بانک خیلی پایین تر می آید و دیگر به ضعف تبلیغاتش خرده کمتری می گیرم چون با این اوصاف برای برند بانک مذکور تبلیغ ضعیف هم مناسب است.

    1. خانم زرگران
      “من بعد” انتظارم از این بانک پایین نمی اید بلکه از اول پایین بود
      من همواره در مقابل سازمان هایی که از این استراتزی نام گذاری (نامگذاری بر مبنای اعتقادی، مذهبی و دینی – هر چند تداعی کند) استفاده کنه کلا مخالفم
      اصلا کلا با دیدن هر سه تیزر به این “شهود” رسیدم که ایده اصلی ان بر گرفته از … بگذریم
      اگر درست باشد که هیچ اگر نباشد برند دارد چوب نامگذاری و تداعیات ذهنی نامش را می خورد

      1. خوب من حرفم رو اصلاح می کنم، چون معمولا در مورد اسم شرکت ها ((خیلی هاشون بی مزه و بدون معنی هم هستند)) قضاوت نمی کنم. اما در مورد اینکه ایده این تبلیغات از کجا گرفته شده هم نظر خاصی ندارم چون به اندازه شما هنوز در نقد تبلیغات حرفه ای نشدم. پس اصلاح می کنم:
        تا حدی با نظر شما موافق هستم که از ((این به بعد)) این جور تبلیغات به این بانک می اد. حرفتون برام جالب بود که تبلیغ باید به برندش بیاد. به همین خاطر هم با نقدتون در مورد هایلیسیم به شدت مخالف هستم ولی در کل از اینکه چالش ایجاد می کنید و مثل مابقی تکرار مکرارت نمی کنید ، لذت می برم

    2. سلام خانم زرگران
      نظرات شما کلا خودش چالشیه که به شخصه همیشه باهاش درگیرم موقع پاسخگویی به اونها. البته چالش مثبتها.
      در مورد تیزر اول که خب نشون میده حداقل برای شما کار خودش رو به عنوان یه تبلیغ اجتماعی کرده. اما در خصوص دیدگاهاتون در مورد تیزرهای بعدی، نکته ای رو اشاره کردید که به نظرم خیلی جالب اومد و اون ملموس بودن کالای مورد درخواست مشتریه. برای همین بحث جدیدی به ذهنم رسید که دوست دارم نظر شما رو در موردش بدونم. به نظر شما مخاطب هدف این تبلیغ کی می تونه باشه؟ آیا بازار هدف این تبلیغ قابل تشخیص هست؟

      1. راستش بانکی که معرفی شد بانک من و شما نیست. تبلیغ اش هم برای ما نیست، البته مگر اینکه بعدها که کاره ای شدیم، با توجه به زد و بندها و به قول یکی از اساتید رفتن در گروه مافیایی، این بانک هم خدمات خودش رو به ما عرضه کنه، ماهم استقبال کنیم.
        فکر می کنم اگر بانک ملی این تبلیغ را می ساخت، اگه خیلی هم بهتر و شیک تر می ساخت و تبلیغ این جور خدمات رو می کرد، تمام مشتریانش می پریدند آخه وقتی سیستم شتاب امد و دستگاه های خودپرداز، اگه بانک ملی پیشتاز نباشه، ولی جز اولین ها بوده.
        اما این بانک، که احتمالا همه اش در حال قرض الحسنه های آنچناااااااااانی است، تا الان نیازی به این خدمات نداشته و حالا تقی به توقی خورده خاسته مشتریان مخصوص به خودش را غافل گیر کنه! پس نظر من و شما براش هیچ مهم نیست.
        در مورد کالای ملموس، این چیزایی که عاقاهه می خاد همه اش ؟؟؟؟؟ است. ولی می خاست تلویزیون بخره ما هم می تونستیم بفهمیم که چی می خاد، همون طور که می فهمیم که انتظار مردم از یک بانک خوب چیه!

        1. تحلیل پر از چالش و جالبی بود خانم زرگران ممنون. در مورد اینکه این هدف این تیزر قاعدتا نباید منو شما باشیم و معتقدم این تبلیغ به سختی میتونه روی سخنش با افرادی غیر از مشتریان بالفعل خودش باشه
          متشکرم از همکاریتون

  7. ضمن توجه به این نکته که کار از نظر جذابیت بسیار سطح پایین است؛ با دقت در جایی که ایرانی بودن با صدای متمایز عنوان می شود و سپس توجه به نوع نگاه فروشنده میتواند یک احساس منفی با این مضمون که این خصوصیات در جنس ایرانی وجود ندارد را به ذهن متبادر کند
    که این موضوع به اعتقاد من اصلا درخور و مناسب نیست

    1. سلام جناب یزدانی مقدم عزیز
      ممنون از مشارکتتون. تحلیل جالبی بود، متشکرم. به شخصه برام سواله که چطور موسسه محترم عسکریه با وجود این اشکالات فنی و مشهود هزینه گزاف اکران این تبلیغ رو در صدا و سیما متقبل شده.
      جناب یزدانی مقدم نظرتون در مورد خدمت جدید موسسه، یعنی همون توس کارت چیه؟ آیا یه چنین تیزری می تونه معرف خوبی برای عابر بانک باشه؟

      1. سلام آقای داورنیا
        شما لطف دارید. آنچه که در این تبلیغ بیش از همه رنج آور است، آن است که هدف از ساخته شدنش را هم به روشنی بیان نمی کند. وقتی که شروع می شود، ذهن نمی داند که چه سناریویی را باید دنبال کند. حتی از طریق نگرش به شیوه تئوری بی نظمی هم نمیتوان منطق خوبی برای آن جست و جو کرد! از این ضعفها و دیگر کوتاهی های به عمل آمده در مورد ساخت تبلیغ که عبور کنیم؛ این سوال بسیار به جا بنظر می رسد که ادعای اجتماعی بودن موسسه در کجای تبلیغ پررنگ است که من به شخصه با صدای دوبله شده و نوع نگاه فروشنده که در قبل عنوان کردم، یک بعد منفی نسبت به اجتماعی بودن را در آن تجربه نمودم. آنچه که باید از خود موسسه پرسید، این است که تبلیغ برای چه جامعه هدفی ساخته شده که من از این قسمت میخواهم دو حدس بزنم:
        اگر برای آشنایی مشتریان است که با نصب راحت و بسیار کم هزینه تر بنرها در شعبات و کمی روابط عمومی به راحتی فرآیند آشناسازی صورت می گرفت. حال، اگر برای جذب دیگر افراد جامعه است، با این سبک و سیاق، تنها کاهش ارزش خود را به نمایش گذاشته است.
        آنچه که در بازاریابی مشخص است ایجاد کردن یک بعد ضمنی منفی در ذهن بیننده، در آینده نیز نسبت به جذب افراد می تواند بسیار دردسر آفرین باشد. که این موسسه در این امر موفق عمل نموده است!!!
        در آخر نسبت به خود توس کارت باید عرض کنم که حتی در مورد اسم آن هم جای تامل دارد، چه رسد به مزایا که با توجه به اینکه چیز جدید و خاصی ارائه نمی کند، حداقل در زمان فعلی، محتملا نمی تواند انگیزاننده باشد. در مورد عابر بانک هم از نظر من با توجه به فراگیر شدن در بین بانک ها، در اکثر وضعیت ها، تبلیغات دیگر بالاخص چاشنی های فروش بهتر از تلویزیون میتواند راه گشا باشد.

        1. متشکرم جناب یزدانی مقدم
          نکاتی که اشاره می کنید بسیار ارزنده هستند، به شخصه استفاده کردم و من هم معتقدم میشد روی رسانه های دیگه هم بیشتر فکر کرد
          با سپاس فراوان
          شاد و موفق باشید

  8. سلام جناب اقاي داورنيا
    ممنونم شما لطف داريد به من

    ببينيد به نظر من اول بايد ببينيم الان وضعيت رقابتي اين كارت هاي بانكي توي ايران و جهان به چه صورته، خب توي دنيا هرروز پيشرفتهاي جديدي روي اين كارت ها انجام ميشه تا بتونن بانكها از طريق اين كارتها مزيت رقابت ايجاد كنن،
    دو تا مثال ميزنم مثلن بانك HSBC جديدن اومده و يك چيپ الكترونيكي توي همه كارتهاش قرار داده تا در همه جاي دنيا بشه توي همه عابر بانكها ازش استفاده كرد، يا اينكه اومده و براي هر كارت يك pin code تعريف كرده ،براي بالا بردن امنيت كارتهاش در مقابل سرقت كدينگ ، يا مثلن يه بانك الماني اومده و با شركت سوني يه قرار داد بسته براي اينكه. مردم بتون باركد همه كارتهاشون رو به صورت هوشمند به كارت اين بانك وارد كنن تا ديگه فقط از يك كارت استفاده كنن، اينا ايجاد مزيت رقابتي ميكنه و مارو تشويق ميكنه كه از كارتهاي اونها استفاده كنيم چون يك خدمت جديد ارايه ميدن،
    اما بانك عسكريه اومده چكار كرده؟؟ ايا مزيت رقابتي ايجاد كرده؟؟ توي تبليغش فقط كه نشون ميداد همون كار هاي قبلي بانكهارو ميكرد مثل خريد اينترنتي ، انتقال پول و … ، خب اين ها چيز جديدي نيستن كه بانك رو از بقيه بانكها متمايز كنن ول هالا بانك بايد بياد و چكار كنه تا متمايز بشه؟؟ خب بايد روي تبليغاتش كار كنه تا بتونه اگاهي بخشي و ترغيب ايجاد كنه توي مشتريانش ، از چه طريقي؟؟؟ خب كارت عابر بانك يك كارت هوشمنده كه مردم نسبت بهش حساسيت دارن و براي اينكه بخوان يه كارت جديد بگيرن بايد يه تجربه جديد كاركردي بهشون القا بشه چون تجربه شون در مورد كاركرد كارتهاي قبلي تقريبا اشباع شده،
    بنابراين بانك ميتونه از يه مسير مركزي (طبق مدل احتمال پيچيدگي براي ترغيب مشتري) بياد استفاده كنه و اطلاعات ارزشمند، مزايا، نكات مثبت اون كارت و اطلاعاتي كه براي كاربر مهم و حياتي هستن مثل امنيت و اعتبار و …. رو تشريح كنه تا بتونه اون هارو وارد فضاي محيطي خودش كنه و با تبليغ و محصولش درگيرشون كنه تا بتونه توغيبشون كنه كه از كارت بانك استفاده كنن.
    با تشكر

    1. متشکرم جناب زمانی، کامنت قابل تقدیری بود خصوصا اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید، به شخصه استفاده کردم. تحلیلهای جالبی رو هم عنوان کردید.
      در خصوص توس من قسمتی از نظرم با نظر شما متفاوته. به نظر شخصی من اینجا موسسه عسکریه قاعدتا یکی از این دو هدف رو داره. یا می خواد به مخاطبین خودش آگاهی بده که من عابربانکم رو ارائه کردم و اسمش توس کارته و برای بهره بیشتر از خدمات موسسه بیاید بگیرید. یا اینکه میخاد توس کارت رو به عنوان یک مزیت نشون بده تا وسیله ای باشه برای ترغیب به استفاده از خدمات موسسه عسکریه. در حالت اول به نظر شاید تبلیغات تلویزیونی حداکثر کاری بود که می شد کرد البته با کیفیت خیلی بهتر و اون آگاهی رو رسوند و در حالت دوم فکر میکنم نیاز به بستر سازی فنی و Promotion زیادی وجود داره و حتما یک برنامه ارتباطات بازاریابی یکپارچه یا همون IMC Plan نیاز است.

      1. دوستان عزیز اینقدر فکرشونو درگیر نکنن. چون اکثر مردم فکر میکنند موسسات نمی توانند عضو شبکه شتاب باشند . موسسه با این تبلیغ نشان داده کارتش مانند سایر بانکهاست.

    1. راستش جناب دکتر این نظرات بالای دوستان کافه ای و لطفشون مسوولیت رو سنگین تر میکنه، برای همین امیدوارم در اکثر موارد مطالب جذابی ارائه بشه. از طرف دیگه به نظر میاد این بحث هم جذابیت های جالبی برای دوستان عزیز کافه داره. تا الان که بحث های در چنیدن جهت مختلف بسط داده شده که از این بابت خوشحالم. امیدوارم بحثها ادامه پیدا کنه تا به مباحثی که در ذهنم هست برسیم

    2. استاد آقای داورنیا اصلا اجازه نمی دن ما تبلیغ رو توی تلویزیون ببینیم یا توی تاکسی بشنویم یا بیلبوردش رو توی ترافیک بخونیم. انگار که خودشون سازنده تبلیغ هستند، داغ داغ میزارن توی کافه. تا حدی که من وقتی تبلیغی می بینم، با خودم می گم برم ببینم آقای داورنیا توی کافه چی نوشته.
      ضمنا استاد اینقدر تکالیفمون زیاد شده که اصلا نمی تونیم بیایم کافه!!! همه اش مقاله و ارائه و میان ترم. برامون دعا کنید بتونیم برسونیمشون

      1. شما لطف دارید خانم زرگران ولی راستش اونقدرها هم داغ داغ نیست، بانک ملت که دو ماهی از قضیه گذشته بود 😉 امیدوارم بتونم مطالب جالبی به دوستان کافه ای ارائه کنم که به کمک هم نتیجه ارزشمندی رو داشته باشیم

  9. با سلام وخسته نباشید . بدون اینکه بخوام تبیین ونقدی از بانک عسکر یه داشته باشم ( که البته در حوزه تخصص افراد باتجربه است ) به عنوان یک مشتری هرچی نگاه میکنم میبینم بانک کمرنگ ترین در عرصه مسئولیت های اجتماعی است وقتی تظاهر ادامه داشته حتی با بهترین تبلیغات نمیشود پیش رفت کرد نیازهای مشتری از سطح خدمات مالی فراتر رفته است. روح هم دلی و حس هم دوستی و کمک های به موقع نه پس از مرگ سهراب در عمل باید جاری میشود نه با تصویر و نه با حرف ….

    1. سلام به خانم تیموری
      خیلی متشکرم از مشارکتتون. خب من فکر میکنم که این مشتریان و مخاطبان هستند که میتونن نظر بدن که آیا یک شرکتی در حوزه ای مثل مسوولیت اجتماعی موفق بوده یا نه و اینطور که از دیدگاه شما برمیاد به نظر میرسه کلا بانکها اگر به این مسوولیت به شکل واقعی هم پرداخته باشند بازهم به چشم نیومده و این برای صنعتی که همیشه توی دیده جالب نیست.
      نکته دیگه که از نظر شما گرفتم اینه که مخاطب و مشتری یه جورایی ترجیح میده بانک در مورد مسوولیت اجتماعی تبلیغ نکنه بلکه مسوولیت اجتماعی رو بجا بیاره و دیده شدن انجام این مسوولیت برای مشتری مطلوب خواهد بود
      خانم تیموری اگر برداشت های اشتباهی داشتم لطفا اصلاح کنید. به نظر خود شما اینکه مثلا بانک صادرات میاد مدرسه میسازه و بعد میاد تیزر میسازه که بگه این مدرسه ها رو من ساختم فعالیت مناسبیه و میتونه نتایج خوبی داشته باشه که هم به نفع بانک باشه و هم به نفع مشتری؟

      1. با سلام وخسته نباشید مجدد والبته عذر میخواهم بابت تاخیر در جواب …دقیقا درست میفرمایید جناب داورنیا . در مورد موضوع بانک صادرات به عنوان یک مشتری ناراضی نظری ندارم ( چه نشان بدهند و چه نشان ندهند به نظرم هیچ کمک واقعی به مردم نیست) چون به شخصه دیدم بچه های کوچک در اینگونه مدارس به خاطر وضعیت بد خانواده اغلب بچه های کار میشوند داشتن انگیزه برای پیشبرد درس خواندن در کنار کار برای این بچه ها مستلزم ایجاد بستر واقعی برای رشد همه جانبه انها است یک شروع خوب ( ایجاد مدرسه برای فردای بهتر ) , ادامه وپایان خوب هم میخواهد ( مثل کار و دانشگاه ) وهمه اینها مستلزم هماهنگی بیشتر بین نهادهای مهم مالی مثل بانک با نهادهای مهم تصمیم گیری دولتی است . ایا واقعا بانکهای ایران توانسته اند به ایجاد کارافرینی و سطح تولید واقعی و حمایت از صنایع ایرانی و سطح اشتغال کمک کنند این سوال یک مشتری ناراضی از تمام بانک ها است ؟؟؟؟

        1. سلام مجدد خانم تیموری
          همینکه وقت میگذارید و در بحثها شرکت میکنید و باز بیشتر از اون به سوالات پاسخ میگید برای ما بسیار ارزشمنده. متشکرم
          میتونم بگم برای سوال و مساله ای که مطرح کردید چیزی ندارم واقعا بگم چون به نظر میاد واقعا الان مشکل ما مدرسه این بچه ها نیست، کما اینکه در حال حاضر جمعیت بچه های دهه 80 خیلی پایینتره نسبت به دهه های دیگه و این جا به اندازه کافی در مدرسه ها هست اما به قول شما مشکل خیلی عمیق تر و پایه ای تر از این حرفاست.
          از نگاه عمیق شما ممنونم و ای کاش از این نگاه ها در نهادهایی که باید بیشتر باشه، البته در کنار عمل
          تشکر از همکاری گرم شما
          شاد و موفق باشید

    1. راستش جناب دکتر من هر دوشنبه یادم میره برنامه نود هست البته بیشتر لیگ انگلیس رو ترجیح میدم نسبت به لیگ ایران ولی برنامه نود واقعا در هر صورت دیدنیه اما بیدار بودنم بخاطر این بود که انقد کامنتهای دوستان جالب و جذاب بود و اینکه ابعاد بحثها و نقدهای این تیزر انقدر در جهتهای مختلف بود که نتونستم در بحثها شرکت نکرده بخوابم
      برای شما هم آرزوی شادی و موفقیت دارم

  10. با سلام
    به نظر من وقتی یه برند داره یه رولی رو طی زمان خاصی دنبال میکنه باید از اون تبعیت کنه تا به عبارتی تمامی کارهای برند اون و در واقع کارهایی که انجام میده برای برندینگ در کنار هم قرار بگیره و بتونه به نحو احسن هر پیغامی رو که داره به مخاطب خودش برسونه همچنین برند باید نخ تسبیح اون دونه ها یا کارهایی باشه که داره انجام میده تا بیشترین تاثیر رو داشته باشه….
    برای تیزر هم با صداها خیلی نتونستم ارتباط برقرار کنم اگر قرار بود روی ایرانی بودنش هم تمرکز میکرد نباید با یه لحن دیگه یا صدای دیگه که تصنوعی بود اون پیام رو می رسوند…
    از طرفی حالت صورت فروشنده به این تصنوعی بودن کمک کرد.و من مخاطب رو با اون رفتار صورتش برای تصمیم کمی مردد کرد.
    سرتونو درد نیارم.\
    مننون که پست من رو ملاحظه نمودید…

  11. سلام به جناب بهرامی عزیز
    متشکرم از اینکه دیدگاهتون رو در مورد این بحث مطرح کردید. به نکته قابل تاملی اشاره کردید. اینکه در مسیر برندینگ باید یه ثبات رویه ای داشت و حداقل این ثبات رو تا رسیدن به یه جایی حفظ کرد بعد میشه روی عوض کردن سبک برندینگ فکر کرد.
    جناب بهرامی به نظر شما آیا ایده ای که پشت این تبلیغ بوده پتانسیل این رو داره که مخاطبین رو به استفاده از توس کارت که به نظر میاد یک عابر بانک عادی هست، ترغیب کنه؟

    1. به نظر شاهرخ داور نیای عزیز من رو به چالش میکشه
      به نظر من روی یه کفه ترازو آره و یکی نه …البته کفه نه سنگین تره…
      اونجا که داره به این اشاره میکنه که میدونه چی می خواد می تونم بگم آره …اما اون لحن و حالت و تغیر صدا نه …
      در واقع به نظر من اکه یه کاریو قراره میکس کنیم (منظورم ادغامه ) بهتره که با یه زیرکی خاص و هنرمندانه این کار رو بکنیم که هم ایتکار عمل داشته باشیم و هم پیامی رو که می خوایم به مخاطب برسونیم.
      اول شاید اگه سناریو طور دیگه ای بود شاید بهتر میشد که توو تخصص من نیست و ریز نمی شم.
      و اینکه اکه با روند خاصی و یکپارچه و پیش می رفت می تونیت بهتر باشه …
      و…
      در انتها من شخصا کارها محصولات وخدمات حتی پیام و یا هر چیزی که متفاوت باشه می تونه نسبت به جذب شدن ترغیبم کنه…
      با سپاس

      1. ارادتمندیم صادق خان عزیز، ما این چالش ها رو مطرح می کنم تا بتونیم بیشتر از نظرات دوستانی مثل شما استفاده کنیم
        با نظرات شما موافقم ودر خصوص بخش فنی که اشاره کردید واقعا اگر سناریو هم در حد مطلوب بود باز این کیفیت از کار نمیتونست کمکی به ماجرا بکنه
        متشکرم از اینکه دراین بحث مشارکت داشتید و دیدگاه مفیدتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
        شاد و موفق باشید

  12. با سلام
    موسسه مالی و اعتباری عسکریه،بدلیل عدم شناخت کافی از مبحث تبلیغات و تاثیرات مستقیم آن بر مشتریان , شاهد تولید تبلیغات ضعیف و بی تاثیر بر روی مخاطبین بوده ایم ؛ نداشتن تخصص ، عدم استفاده از‎ ‎تحقيقات در ‏تبليغات و نا آگاهي از نيازهاي مشتريان شبکه بانکي ، عدم توجه به عنصر‏‎ ‎خلاقيت در تبليغات ، استفاده از ‏سوژه‌هاي تکراري وکاراکترهاي مشابه و يکسان از جمله ضعف‌هاي تبليغات موسسه مالی و اعتباری عسکریه ‏محسوب‎ ‎مي‌شود .

    1. سلام به جناب رحمانی
      خیلی ممنونم که در این بحث مشارکت داشتید. به نقاط ضعف زیادی اشاره کردید که خب به نظر میاد شما شناخت نزدیکی از فعالیت های مارکتینگ موسسه عسکریه دارید جناب رحمانی عزیز. با توجه به این شناختتون به نظر شما بازار هدف این دو تیزر چه کسانی میتونن باشن؟ اصلا ابزار مناسبی برای معرفی توس کارت انتخاب شده یا خیر؟

      1. با سلام
        جناب آقای دارورنیا، به نظر بنده طر‌ح‌هاى تبليغات تجارى مى‌بايد به‌وسيله متخصصان ورزيده و در بسيارى موارد با همکارى و هفکرى گروه متخصصان ماهر با توجه به تکنيک‌هاى روانشناسى و جامعه‌شناسى میبایست تهيه گردد که در مورد این تبلیغ به طور واضح معلوم میشود به طور جدی در این زمینه کار نشذه است و باید در زمینه انتخاب نوع مشتریان ابتدا در این زمینه تحقیقاتی انجام دهند.

        1. سلام مجدد به جناب رحمانی
          متشکرم از همکاریتون. به مورد بسیار مهمی اشاره کردید و اون تحقیقاته. چیزی که یا کلا در نظر گرفته نمیشه یا به صورت خیلی ابتدایی یا حتی سرسری بهش پرداخته میشه و ادعا میشه ما تحقیقات انجام میدیم.
          از اینکه با ما همراه بودید سپاسگزارم
          شاد و موفق باشید

  13. باسلام
    در خصوص تبلیغ اول این نکته جلب توجه میکنه که ارزشمندند شرکت هایی که اصول اجتماعی رو به مردم یادآوری کنند و محتوای اخلاقی دارند.

    1. سلام به خانم هاشمی
      از اینکه دیدگاهتون رو در خصوص تیزر اول در اینجا مطرح کردید بسیار متشکرم. خانم هاشمی میتونم خواهش کنم نظرتون رو راجع به تیزرهای دوم و سوم هم مطرح کنید و اینکه فکر میکنید چه تاثیری بر روی ذهنیتی که از تیزر اول بوجود آمده، میگذاره؟
      ممنونم

      1. سلام جناب آقای داورنیا
        این شرکت در کنار تبلیغ خدمات تخصصی خود، بر احترام و توجه به ارزش های جامعه تأکید میکند این در حالی است که دیگر شرکت ها تنها بر خدمات خود تمرکز میکنند، هرچند که تیزرهای دوم و سوم، خدمات متمایزی از دیگر مؤسسات مالی و اعتباری معرفی نمیکند.

        1. سلام خانم هاشمی
          در تایید دیدگاه شما به نظر میاد بانک ها با بودجه های تبلیغاتی چندین میلیاردیشون در سال میتونن خیلی کارهای دیگری غیر از تبلیغات تلویزیونی، کارهای مارکتینگ مفیدتر دیگری هم انجام بدن
          سپاسگزارم از همکاریتون
          شاد و موفق باشید

    1. باعث خوشحالیه جناب دکتر و البته نشون دهنده علاقه دوستان به بحثهای بازاریابی و تبلیغات ایرانیه و اینکه دوست دارند این صنعت در ایران پیشرفت بیشتری داشته باشه
      امیدوارم بازهم نظرات بیشتری از دوستان خوب کافه ای دریافت کنیم تا قدرت مطلب بالاتر و بالاتر بره

  14. در مورد نام گذاری :
    من عجیب این سری با شما آقای داورنیا موافق هستم که اینگونه نام گذاری ها ((نام گذاری براساس عقیده و مذهب)) نه تنها در کشورهای دیگر -اروپایی و آسیایی- دیده می شه ، بلکه خیلی وقت ها تاثیر مثبت تری بر روی نظر مشتریان خاص خودش دارد و صرفا منفی نیست. هرچند با توجه به نظر دوستان گویی استفاده از نام مذهبی برای بانکها ممنوع شده که شاید دلیل آن تمایز و تغایر عملیات بانک با بانکداری اسلامی بوده و بخاطر حفظ دین از لکه دار شدن، کار صحیحی می تونه باشه. چون این نامگذاری ها مسئولیت بیشتری می طلبد نه اینکه صرفا از نام اش نان خورده شود.
    در مورد توس کارت، سوال برانگیز ولی قابل بررسی است. مثلا بانک قوامین اگر اشتباه نکنم کارت اش را جی بی کارت زده که حروف اولیه قوامین بانک به انگلیسی است. و یا اینکه بانک تجارت ، کارتش را کارت جوان نامیده و بانک گردشگری هم کارت هدیه موشی کوشی صادر کرده. پس در پس از این توس کارت، می تونه رمز و رازی باشه می تونه هم نباشه.
    سوم و آخر اینکه، هر کسی در دنیا حق نامگذاری بر روی اموال خودش را دارد. من اگر کارخانه دار بشم، مطمئنا اگر اسم خودم رو روش نزارم، اسمی مرتبط با خود یا اعتقادات، مکان زندگی و … را انتخاب می کنم. و حالا در پس این نامگذاری، که البته در برند شدن و دیده شدن و ثبت در اذهان تاثیر بسزایی دارد، این محصول و تبلیغات است که می تواند معرف شرکت باشد و بنابراین جهت گیری اولیه نسبت به اسم گذاری، کار صحیحی به نظر نمی رسد.

    1. احتمالا آفتاب از سمت غرب طلوع کرده که این اتفاق رخ داده خانم زرگران. حالا جدا از شوخی اینکه فعالانه در بحثها شرکت میکنید جای تشکر داره. سپاس گزارم
      به نکات قابل تاملی اشاره کردید که هر کدام جای بحث بسیاری داره و در مباحث مارکتینگ هر کدومش یک فصل یا یک کتاب رو تا به امروز به خودش اختصاص داده . فکر میکنم میشه روی هر کدوم یک پست چالش برانگیز راه انداخت
      متشکرم از همکاریتون و شاد و موفق باشید

  15. با سلام خدمت همه اهالی کافه بازاریابی…و ممنون از مطالب جالب وآموزنده
    به شخصه چون خودم به تبلیغات بانک ها و موسسات مالی علاقه مند هستم نسبت به این تبلیغات حساسیت بیشتری هم دارم..من از زمانی که سریال مدینه در ماه رمضان امسال پخش شد و درواقع فقط تبلیغ این موسسه بود حس بدی نسبت به این موسسه پیدا کردم که مجال بحث در این مورد نیست.
    درباره تیزر اول به نظرم کار جالب و قابل تاملی هس و نگرش مثبتی به نام موسسه در ذهن ایجاد میکنه( مثلا من بعد از دیدن این تیزر حس کردم کارکنان این موسسه حتما باید انسان های شریفی باشند که به ارزش های والای انسانی توجه دارند..البته که هیچ تصوری از خدمات موسسه نداشتم و ممکن خیلی از افراد هم فقط به صرفه اعتماد ایجاد سده و نه خدمات خاص آن به این موسسه مراجعه کنند)
    اما متاسفانه تیزر دوم و سوم یک خلاقیته اجباریه به نظرم :)))
    این روزها همه مردم میدونند چی میخوان ونکته ای که سازمان ها متاسفانه به آن توجه ندارند اینکه مشتریان آنها واقعا باهوش هستند….پس بهتر به جای اینکه سعی کنن خلاقیت زورکی به خرج بدن که تبلیغاتی از این دست بسازند خلاقیتو صرف ارایه خدمات بهتر کنن یا لااقل به این فکر کنن(فقط چند لحظه ای فکر!!!) چطور میشه یه خدمت که همه دارن عرضه میکنند رو طوری ارایه بدن که مردم از خدمات اون سازمانو ترجیح بدن، چطور میتونن تبلیغی بسازند که مشتریان جدید و جذب کنند…کاش نگرش سازمان ها نسیت به مشتریان تغییر میکرد و میدونستن اونا خواهان چی هستن

    1. سلام خانم منتهایی
      خیلی ممنونم که در این بحث هم همراه ما بودید و دیدگاههاتون رو مطرح کردید.
      به موارد جالبی اشاره کردید و به نکته های مهمی مثل باهوش اشاره کردید که این روزها خودش بحث داغی داره.
      خانم منتهایی به نظر شما موسسه عسکریه رسانه مناسبی رو برای معرفی توس کارت انتخاب کرده؟ و آیا مخاطبین این تبلیغ رو در مشتریان فعلی موسسه میبینید یا این بازار هدف فراتر از مشتریان فعلیه؟

  16. سلام
    تبلیغ اول که درباره مسئولیت اجتماعی هست خوبه که بانک برای تغییر ذهنیت مشتری از این تبلیغ استفاده کرده ولی یه ذره این موضوع باید ربط به بانک داشته باشه این بانک فقط خواسته بگه من هم به این موضوع توجه دارم ولی اصلا براش مهم نبوده که از یه تبلیغی استفاده کنه ،در عین حال که مسئولیت اجتماعی رو مطرح می کنه حداقل یه ذره به بانک هم ربط داشته باشه( البته این نظر منه نمی دونم شاید درست نباشه)
    درباره تبلیغهای بعدی نکته اول اینکه دیالوگی که خریدار می گه ربطی به توس کارت نداره و در آخر تبلیغ یه جوارایی اومده این دوتا موضوع به هم ربط داده.
    نکته دوم اینکه چه خدمات متمایزی این توس کارت داره؟این خدمات که خیلی وقته توسط بانکهای دیگه ارائه می شه.کلا این بانک دوس داره تبلیغاتش ربطی به کارش نداشته باشه.

    1. سلام به خانم جوانی
      متشکرم از اینکه نظرتون رو در اینجا مطرح کردید.
      در خصوص تبلیغات اجتماعی راستش معمولا روند به شکلی هست که یک مسوولیت اجتماعی مطرح میشه و گاهی برند در اون ماجرا دخیله و گاهی برند دخیل نیست و در گوشه یا در آخر خودش رو معرفی میکنه و بدین صورت این حس با اون برند یه جورایی منطبق و اجین میشه
      اما در مورد تیزرهای بعدی متاسفانه ضعف در همین ارتباطی بوده که باید برقرار می شده و نشده. حلقه ارتباطی هم همان شعار “برای اونایی که میدونن چی میخوان” بوده.
      خانم جوانی به نظر شما آیا موسسه عسکریه باید از رسانه های دیگری برای معرفی عابر بانکش برای مشتریاش استفاده کنه و از تیزر تلویزیونی برای برندینگ بهره ببره یا با تبلیغات بهتر و بیشتر و حتی قویتر سعی کنه بوسیله توس کارت برای فروش خدماتش مشتری جذب کنه؟

  17. با سلام خدمت جناب داورنیا و سپاس از نظر لطف شما..
    به نظرم موسسه به دنبال جذب بازار هدف گسترده هست اما به نظرم این خدمت خاص و قابل توجهی برای کسی که در بانک ها یا سایر موسسات دیگر حساب دارند به حساب نمیاد پس وقتی کسی مثل من یا شما که دراین موسسه حسابی نداریم این تبلیغو میبینیم پیش خودمون میگیم خوب که چی؟؟؟؟؟بانک منم این خدمتو داره…پس به نظرم صرف هزینه تبلیغاتی برای ساختن این دست از تبلیغات(بازهم میگم تبلیغ با خلاقیت زورکی!!!) بهتره روی مشتریان فعلی موسسه و اطلاع رسانی به آنها صرف بشه یا لااقل این کارت یه مزیت خاص نسبت به بقیه داشته باشه..نمیدونم چرا بانک ها و موسسات به تغییر شکل ظاهری کارت ها بی تفاوت اند..خوب بلاخره این خودش یه تغییره گرچه مزیت خاصی نداره ولی ممکنه روی دید برخی از مخاطبان موثر باشه البته اینم نباید یادمون بره مشتریان ما باهوشند..

    1. سلام مجدد به خانم منتهایی
      از وقتی که برای ما میگذارید بسیار ممنونم. من هم با شما موافقمو به نظرم بد نیست بانکها و نه فقط موسسه محترم عسکریه این نظرات ارزشمند رو ببینن و این سوالهارو از خودشون بپرسم. مطمئنا خوراک برنامه ریزی و استراتژی یکی دو سالشون رو تامین میکنه
      تشکر فراوان از شما مخاطب باهوش
      شاد و موفق باشید

  18. یا سلام
    قبل از هرچیز جناب اقای داور نیا را بابت این بازخور به نظرات تحسین میکنم ما اگر به دنبال بازاریابی هستیم باید از لحظه لحظه های زندگی درس بگیریم . اقای داور نیا با ارائه بازخور به گرم تر شدن بحث کمک میکند در واقع اگر بخواهم از کافه یه درس بزرگی بگیرم این است که شرکتی که از مشتریان خود بازخور نگیرد در دنیای رقابتی جایی نخواهد داشت .
    و اما بحث اصلی ٰٰٰ در مورد موسسه عسگریه ٰ که دوستان تمام نظرات را داده اند ولی من میخوام اگه اقای داورنیا قبول کند کلا بحث را از یک دید دیگر نگاه کنیم ( البته نظر شخصی بنده این است که این دو تیزر نتوانسته هدف خود و مزیت رقابتی خود نسبت به رقبا را برساند ) . شاید نظری که میخواهم بیان کنم اشتباه باشد . خب حالا بیاییم فکر کنیم که این شرکت میخواهد با این تیزر ساده و بی معنی توجه بیننده روجلب کند حتی با یک جمله اینم شد تبلیغ!!!!!!! و یعد از مدتی با یک تیزر توپ همه را حیرت انگیز کند . البته این حرکت ریسک بالایی دارد و بنده به این دلیل این بحث جدید و پیشنهاد کردم که دوستان باید یک تبلیغ و از تمامی جهت ها بررسی کنند .
    از بزرگان بازاربابی بابت بیان این شیوه عذرخواهی میکنم.

    1. سلام به جناب اصلانی افراشته
      تشکر میکنم از لطفی که به بنده دارید و خیلی خوشحالم که تونستیم با کمک هم، همه دوستان خوب کافه مارکتینگ، بحثهای گرم و دوستانه ای داشته باشیم.
      جناب اصلانی ما از هر دیدگاه و زاویه ای استقبال میکنیم و همین تفاوت نگاه ها از نقاط مثبت بحثهای کافه است. متشکرم.
      این اتفاقی که فرموید می افته ولی راستش نه به این صورت. یعنی برندی که بخواد این کار رو بکنه به روش موسسه عسکریه نمیکنه. چون این تیزرها کیفیت بصری واقعا پایینی دارند و درسته که سوال “خب که چی؟” رو میتونه به ذهن بیاره ولی از طرف دیگه به هویت و تصویر برند صدمه میزنه. اما بحثی که شما مطرح کردید معمولا به صورت یه سری استراتژی های برنامه ریزی شده انجام میشه و سعی میشه در عین اینکه سوال برای مخاطب بوجود میاره حتی در حد “خب که چی؟”، به هیچ وجه اجازه نمیدن به هویت یک برند یا چیزی که از یک برند ساخته شده صدمه بزنه. یکی از این روشها همون تیزینگ یا تبلیغات بسته هست.
      در تبلیغات بسته ما ابتدا تبلیغی رو ارائه میدیم که ابهام ایجاد می کنه، سوال برانگیزه ولی حتی اگر اسم برند هم مطرح بشه به محصول یا خدمتی که قرار رو بشه اشاره ای نمیشه. در فاز بعدی اصطلاحا تبلیغ باز میشه و مخاطب به همه سوالاتش پاسخ داده میشه. البته زمان بندی و اجرای فاز اول بسیار بسیار مهمه. مثلا نمیشه مخاطب رو خیلی منتظر گذاشت چون ممکنه سوالی که براش پیش اومده در ذهنش فاسد بشه و تاثیرش رو در فاز دوم نگذاره. از طرفیم نمیشه خیلی زود فاز دوم رو اجرا کرد چون ممکنه به اندازه کافی فاز اول دیده نشده باشه.
      جناب یزدانی مقدم بهتون تبریک که چنین دید خلاقی دارید و جنبه های دیگر رو می بینید. اگر در سایت ها جستجو کنید شاید بتونید تبلیغات تر و تمیزتر توس کارت رو پیدا کنید که از این تیزرها خیلی بهتر بودن و قبل از این تیزرها هم پخش شدن.
      بازهم از شما سپاس گزارم و بازهم میگم که ما از هر دیدگاهی در چارچوب کافه استقبال میکنیم

  19. با سلام خدمت جناب داورنیا
    1-ابتدا عرض کنم که کلا نگاه به تیلیغات در ایران بسیار آماتور میباشد و غالب تبلیغات یا فارغ از خلاقیت و اثرگذاریست یا کاملا کپی از ایده های خارجی است.
    2-با کمرنگ شدن تاثیر رسانه ملی و مخاطبانی که لحظه به لحظه از طریق اینترنت، شبکه های اجتماعی، شبکه های ماهواره ای صنعت تبلیغات کل دنیا رو رصد میکنند ،شرکتهای ایرانی باید باید باید برای اثرگذاری تبلیغات خیلیییییی حرفه ای تر عمل کنند وگرنه اینگونه تبلیغات به هیچ وجه ترغیب کننده و راضی کننده نیست.
    3-کما اینکه به طور مثال با دیدن تبلیغات عسگریه تنها لبخندی از روی بی اعتنایی و یا به سخره گرفتن به مخاطب(حداقل من) شکل میبنده.
    4-ضمنا در پاسخ به دوستانی که میگن این بازار اشباع شده اصلا موافق نیستم چه بسا در همین عرصه بانکداری جای کار بسیار وجود دارد که متاسفانه ما خیلی عقبیم.
    4-در نهایت این حرفها منکر این نیست که هستند کمپانی های ایرانی که تقریبا در این زمینه یک سرو گردن از بقیه بالاترن که به نظر من بانک ملت نمونه ای از این کمپانی هاس که تقریبا تیم حرفه ای دارن.

    1. سلام به جناب آقای اکبری عزیز
      خوشحالم که با کافه همراه شدید و دیگاهنون را در اینجا بیان کردید.
      به نکات ارزنده ای اشاره کردید. من میخاستم بگم در مورد نکته اول موارد خوب هم پیدا میشه که خودتون به خوبی در نکته 5 با ذکر مثال بهش اشاره کردید و ممنونم.
      با شما موافقم جناب اکبری و من هم معتقدم تغیرات زیادی در عادت رسانه ای مخاطب های ایرانی شکل گرفته و یا در حال شکل گرفتنه و مطمئنا شرکتهایی که این نکات رو ببینن در آینده با نام رهبر و پیشرو بازار معرفی خواهند شد.
      در مورد اشباع صنعت بانکداری در تایید فرمایشات شما باید بگم نه تنها در صنعت بانکداری بلکه در خیلی از صنایع که تصور میکنیم اشباع شده میشه گفت این اشباع فقط در عرض بوده ولی در عمق صنعت، به شدت فضا بازه
      جناب اکبری عزیز به نظر شما بانک ها و موسساتی که تونستن متفاوت عمل کنن، اون تفاوت رو در چه چیزهایی نشون دادن؟

  20. با سلام،
    فکر میکنم کمی گپ وجود داره بین سوال مطرح شده در متن و کامنت ها و پاسخ ها! که البته با دید مثبت میشه به این موضوع نگاه مرد و اون پاسخگویی آقای داورنیا به موضوعات مختلففیه که توی ذهن مخاطب وجود داره، و این قابل تحسینه!
    در مورد تیزرهای دوم و سوم باید بگم که کانسپت طرح تبلیغاتی رو دوست داشتم اما بعد از اینکه نوبت به معرفی کلامی کارت میرسه، موضوع به نوعی منحرف میشه! خدماتی که از اونها نام برده میشه کاملا عادی هستند. شاید این تبلیغ هم میخواسته موضوع “اونایی که میدونن چی میخوان” رو با “عضو شتاب شدن موسسه” رو باهم بگه و این مشکل بوجود اومده.
    اما در مورد روند تبلیغات ایم موسسه، آیا میشه از یه موسسه انتظار داشت فقط توی فضای تبلیغات اجتماعی باشه؟! پس خدمات و هدف اصلی هر موسسه (بقا و بدنبالش کسب سود) چی میشه؟! باید به نوعی موسسه خودش و خدماتش و مزایاش برای افراد مختلف شرح داده بشه. در کل ارتباط دادن این دو نوع تبلیغ به هم و مقایسه اونها فکر میکنم کار درستی نباشه.

    1. سلام مجدد به دوست خوبم جناب حامد شهسواری که جزو کارشناسان خوب حوزه بازاریابی هستند
      متشکرم از شما و در تایید صحبتهاتون باید بگم سوالهایی که در پستها مطرح میشه سوالاتی هستند که در ذهن خود من بوجود میاد و همونطور که میبینیم سوالات بسیار دیگری در ذهن دوستان کافه ای هست که من ممکنه اصلا بهشون فکر هم نکرده باشم و هرکدوم از دوستان بحث جذابی رو وسط میکشن که واقعا نمیشه ازشون گذشت. مثل بحث خود شما 🙂
      من هم با شما موافقم حامد عزیز و فکر میکنم نباید کار درستی باشه که یک برند یک سبک تبلیغ رو برای همیشه در پیش بگیره. البته اون تبلیغ اول رو بیشتر به این منظور گذاشته بودم که بگم برند عسکریه قبلا روی چه بعدی از تصویرش کار کرده بود و اینکه این موسسه کارهای خوب هم داره. من به شخصه معتقدم که حالا که برند عسکریه روی هویتش تا قبل از این تیزرها خوب کار کرده بود باید دقت بیشتری به خرج میداد و انتخاب هاش رو با دقت بیشتری بررسی می کرد.
      حالا مایلم بحثمون رو کمی گسترش بدیم حامد جان. به نظر شما تبلیغات گسترده تلویزیونی برای محصول یا خدمتی که هنوز مزیت قابل قبولی برای ارائه نداره، زود نبوده؟ اگر شما مشاور بازاریابی توس کارت در موسسه عسکریه بودید چه می کردید؟

      1. ممنون از لطفت،
        بنده فکر میکنم با توجه به اینکه بعضی موسسات هنوز عضو شتاب نیستند اگه تبلیغ توس کارت بسنده می شد به عضو شتاب بودنش بهتر بود. یعنی به نوعی تبلیغ آگاهی دهنده.
        شاید خود سازنده ی این تیزر هم ندونه که منظور از “اونایی که میدونن چی میخوان” چی بوده!
        گرچه تبلیغش کمی ذهن منو مشغول کرد که تحقیق کنم ببینم واقعا خدمت خاصی با توس کارت ارائه میشه یا خیر! (این جنبه ی مثبت آگهی هست بشرطیکه واقعا خدمت خاصی ارائه بشه)

        1. متشکرم حامد جان که همراه ما هستی
          البته باید در نظر بگیریم که شما یک فعال در حوزه بازاریابی و تبلیغات هستی و دغدغت تبلیغاته، بنابراین جسارتا با اون قسمت جنبه مثبتی که مطرح کردی تا حداقل تا قبل از نتیجه سنجش پس از اکران (البته اگر وجود داشته باشه) مخالفت کنم

  21. با سلام خدمت دوستان
    در مورد بانک عسکریه دوستان تمام نکات با ارزش را مرقوم فرمودند . نکته ای که به نظر بنده قابل توجه است این بود که این موسسه به تازگی و از حدود اردیبهشت سال جاری بود که مجوز اتصال کارت هایش به شبکه شتاب را دریافت کرد و موانع بسیاری در جمع آوری کارت بانک های قدیم خود پیدا کرد.
    ولی دراین مدت کوتاه شاهد حضور پر رنگ موسسه در اذهان عمومی بوده ایم .برای مثال حضور در یکی از مجموعه های تلویزیونی که از شبکه یک سیما پخش شد به نام سریال مدینه که طبق آمار صدا و سیما یکی از پرطرف دار ترین مجموعه های زمان خود بود . این نکته، ریزبینی عسکریه را در انتخاب و همکاری با یکی مشهور ترین کاگردانان مجموعه های تلویزیونی دارد. مطمئنن این مهم اتفاقی نبوده وپشت آن اهدافی درنظر گرفته شده بود که با پرداخت حدود یک میلیارد تومان آنتن شبکه ملی را برای حدود یک ماه در چند برهه از آن خود کرد حال اگر از تکرار همزمان آن در شبکه تماشا و پخش های بعدی آن بگذریم(به جای صرف هزینه های گزاف تر برای تبلیغات عمومی). آن هم به این دلیل که تصویر ذهنی و جایگاهی که موسه عسکریه در میان مردم از خود نشان داد حمایت از کارآفرینان و مولدان کار در جامعه بود .
    ولی جدا ازین نکات در مورد این دو تبلیغ مفهومی که بیان شد زیبا ست .این که می گوید توس کارت عسکریه برای افراد دقیق و کسانی است که می دانند چه می خواهند. همیشه زدن حرف های زیبا آسان است ولی مهم تر از آن طرز بیان است که می تواند ارزش یک جمله پر معنا را تا حد یک حرف معمولی پایین بیاورد . البته در این تبلیغ ها قضیه تا این حد بحرانی نبود ولی بهر حال مقصود به زیبایی گفته نشد . اگر بخواهم با ذکر یک مثال بیشتر توضیح دهم آن قسمت تیزر بود که وقتی مشتری با اطلاع دقیق از چیزی که می خواست پیش فروشنده می رفت ، قیافه درهم و آشفته فروشنده دیدنی بود . این با آن نکته ای که ما در برخورد های روزانه مان با فروشنده ها داریم متناقض است، کافیست به مغازه ای برویم و ندانیم که چه می خواهیم بخریم اگر از مغازه بیرونمان نکند حداقل با نگاه مودبانه اش بدترین چیزهارا نثارمان میکند . البته ذکر این نکته بعنوان شوخی بود ولی در کل بهتر است کمی با حقایق رک تر برخورد کنیم.
    با تشکر

    1. به نظر من هم اقدام عسکریه برای اسپانسر شدن مجموعه “مدینه” هوشمندانه بوده است. اما مساله ای که وجود داره به نظر من در برندینگ نهفته هست. حقیقتاً هر وقت که اسم موسسه عسکریه رو می شنوم و یا در حین رانندگی و گذر از خیابان، تابلوهایش را می بینم، دورترین چیزی که به ذهنم می رسد این است که این موسسه، یه موسسه ارایه خدمات مالی و اعتباری است. بافاصله یاد یه مکان مقدس مذهبی می افتم. شاید همین موضوع باور پذیری پیام تبلیغاتی این موسسه را پایین بیاورد.

    2. سلام به جناب دانشور عزیز
      تشکر فراوان دارم از اینکه وقت گذاشتید و این تحلیل رو که با دید منصفانه ای همراه است رو در اینجا مطرح کردین. به مطالب جالبی اشاره کردید ممنونم. جناب دانشور اگر اجازه بدید بحث رو بیشتر ادامه بدیم. به نظر شما حتی اگر این تیزرها کیفیت بصری بالایی داشتند و به شکل قابل قبولی هم ارائه می شدند آیا میتونست برای خدمت توس کارت، مفید باشه؟ شما این تبلیغات رو بیشتر آگاهی دهنده می بینید یا ترغیب کننده؟

      1. باسلام
        باتشکر فراوان خدمت آقای داورنیای عزیز بابت توجه ویژه و موشکافانتان به نظرات.
        اول از سوال دومتان در مورد ترغیبی بودن یا آگاهی بودن تبلیغ موسسه عسکریه باید بگویم که هر تبلیغی که در رسانه پخش می شود به نوعی یک گفتمان فرهنگی میان طرف تجاری و مردم هدف می باشد. از آن جایی که تبلیغات در کل باید برگرفته از ارزش های حاکم بر جامعه باشد با ب نوعی از ترکیبی از این دو نوع استفاده کرد.برای اینکه یک تبلیغ بتواند نقش ترغیب کنندگی خود را انجام دهد باید بیننده را دربرابر دنیایی از کمالات مطلوبش قرار دهد. در تیزر تبلیغاتی عسکریه شاهد کمالات منحصر بفردی نبودیم و به نوعی می توان از جهت جوان بودن کارت های توس آن را تبلیغات اگاهی دهنده دانست . در مورد نقش کیفیت های بصری در بیان خدمات توس کارت هم باید گفت که اول باید عسکریه به این نکته توجه می کرد که در صنعت بانک ها و موسسات مالی کدام خدمات نوین و جدید محسوب می شوند و سپس به برگزیدن آن ها مبادرت می ورزید . البته شاید این تبلیغ ادامه دار بوده و عسکریه سعی در رو کردن ابزار خود در موقعیت مناسبی دارد.در کل اگر تبلیغ در بهترین جلوه های بصری خود هم ارائه شود تا وقتی که برای مشتری هدفش تولید خواسته نکند مفید مفیده نخواهد بود.
        با تشکر

        1. سلام مجدد جناب دانشور
          متشکرم از لطف شما
          دیدگاه و نکات قابل توجهی رو بیان کردید. ممنونم. راستش از اونجایی که موسسه عسکریه از اول امسال در حال معرفی توس کارت خودشه و این دو عدد تیزر هم از آخرین تیزرهای این ابزار بوده بعید میدونم از این به بعد برنامه خاصی باشه.
          به نظرم یه موردی که وجود داره موسسات مالی اعتباری و یا اعتباری انقدر تمرکزشون رو میذارن روی اینکه زودتر بانک بشن که دیگه خلاقیت رو در ارائه خدمات متفاوت فراموش میکنن.
          جناب دانشور از حضور گرمتون در این بحث کمال تشکر رو دارم
          شاد و موفق باشید

  22. با سلام
    تصویری که از موسسه مالی و اعتباری عسگریه توی ذهنم هست جدا از تیزرهای تبلیغاتی آنها، تم مذهبی این موسسه است. نام این موسسه ، تیپ کاری پرسنل وحتی دکور و رنگ بندی شعب … و قطعا این تم مذهبی در ساخت تیزرهای تبلیغاتی آنها بی تاثیر نیست.
    تیزر ابتدایی ، بدون اغراق جزء بهترین تبلیغاتی بود که من از تلویزیون دیدم. شاید به این دلیل باشه که آن دسته از تبلیغاتی که رویکرد مسئولیت اجتماعی دارند برای من جذابیت داره ، به خصوص اینکه این رویکرد با یه ایده جالب و تاثیر گذار هم همراه باشه. اما در مورد تیزر دوم و سوم ….. شاید بهترین جمله ای که می تونم به کار ببرم اینه که این دو تیزر، روح ندارند.! به نظرم قرار نیست اگر موسسه ای رنگ و لعاب مذهبی داره، تمام تلاشش رو انجام بده تا یک تیزر سنگین بسازه … هیچ چیز جذابی که بخواد مخاطب رو حساس کنه به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این کارت اعتباری در این تبلیغ نیست.. فضای تبلیغ، بازیگرها ، نوع واکنش انها به محیط، نوع بیان دیالوگ ها و در کل نحوه ارائه و معرفی این خدمت جالب نیست .
    نمیشه گفت تصویر یه برند با یه تیزر نا موفق به طور کل تخریب میشه اما قطعا نتیجه ادامه این روند چیزی جز این نخواهد بود.
    سپاس

    1. سلام به خانم محمد امینی
      دیدگاه مفید و قابل تاملی رو مطرح کردید و از اینکه اونو با کافه به اشتراک گذاشتید ممنونم. نکاتی که مطرح کردید رو به شکل کامل شرح دادید و عبارت جالبی رو بیان کردید خانم محمد امینی “تیزرها روح ندارند” . این روح بواسطه بسیاری از عوامل از خصوصا اجرای خوب بوجود میاد.
      خانم محمد امینی به نظر شما تم مذهبی و تصویر ذهنی که به دنبالش میاد باعث سنگین تر شدن مسوولیت های موسسات میشه؟
      سوالی که الان برای خود من مطرح شد اینه که ایا همین تم مذهبی باعث محدودیت در اجرا و سبک های مختلف بازاریابی و تبلیغات موسسات مالی اعتباری شده؟

      1. ممنون از شما جناب داورنیا
        در مورد سوال اول باید بگم قطعا همینطوره… بیشتر ما زمانی که با آدمی مواجه میشیم که به نظر مذهبی و معتقد می رسه انتظار داریم یک سری مسائل رو بیشتر رعایت کنه.( از درست بودن یا اشتباه بودن این نوع نگاه بگذریم).. حالا تصور کنید یک موسسه مالی و اعتباری این تم مذهبی رو به کار می بره. اینکه موسسه مالی و اعتباری عسگریه با چه هدف و فلسفه ای از این تم استفاده می کنه می تونه سوال باشه.. اما باید مسئولیت اجتماعی و اعتقادی همراهش روهم بپذیرند که شاید در تبلیغات بیشتر به چشم بیاد .. فکر می کنم توجه به رویکرد مسئولیت اجتماعی در تیزر ابتدایی با توجه به همین نکته است…
        در مورد سوال دوم .. شاید تم مذهبی در بعضی موارد دست و پای سازنده تیزر رو ببنده! اماااا می تونه یک فرصت تبلیغاتی باشد و نه یک محدودیت.. و دقیقا تبدیل بشه به یک سبک تبلیغاتی منحصر به فرد برای این موسسه .. البته به شرط وجود یک تیم تبلیغاتی و بازاریابی خوش فکر و خلاق
        سپاس

        1. ممنونم از شما خانم محمد امینی
          از اینکه وقت میگذارید برای بحث ها متشکرم و تبریک میگم دیدگاه مثبتی دارید که مطمئنا مبنای موفقیتهاتونه. من هم با شما موافقم. هر شرکتی در هر صنعتی و در هر کشور و فرهنگی یک سری محدودیتها رو داره که ظاهرا مانع به حساب میان اما موارد زیادی رو دیدیم که از این محدودیتها، فرصثهای بسیار چشمگیری رو خلق کردند که البته به قول شما به فکر خوب و خلاق و مشاور بازاریابی خبره نیازه
          با تشکر فراوان
          شاد و موفق باشید

  23. اقاي داورنيا سلام
    يه سوال داشتم از شما، بيلبوردهاي تبليغاتي كنار بزرگراه هارو از كدام سايت ميتونم پيدا كنم؟؟ من سايتهايي كه اين بيلبورد هارو ميذارن جستجو كردم ولي تصوير اين بيلبوردها به روز نيستن ، اگه ميشه راهنمايي كنيد ،
    ممنونم

    1. سلام جناب زمانی
      راستش متاسفانه بانک اطلاعاتی دقیق و به روزی برای تبلیغات محیطی نداریم. در زمینه تبلیغات تلویزیونی صدا و سیما سایت مدیا آرشیو پوشش خیلی خوبی داره اما در مورد تبلیغات محیطی حتی اگر سایتی جای تابلوها رو بتونه بگه، طرح روی تابلوها به روز نیست. این موضوع هم بخاطر تعداد فراوان تابلوهای تبلیغاتی هستش

  24. سلام
    به نظرم تیزر اول به خوبی مخاطب رو تحت تاثیر قرار میده ولی صداگذاریش مشکل داره.
    در تیزر دوم وسوم هیچ خلاقیت وجذابیتی واسه جلب توجه مخاطب وجود نداره واینکه کسی که بدونه چی می خواد توس کارتم میخواد به نظزم خیلی بی معنیه…وهمون طور که بقیه دوستان هم اشاره کردن هیچ تمایزی بین خدمات توس کارت وکارتای بانکی دیگه وجود نداره ویک مخاطب با توجه به متمایز بودن یک محصول اون روانتخاب میکنه پس چه دلیلی داره که از توس کارت استفاده کنه..
    به نظرم موسسه عسگریه می تونه در تبلیغاتش به ذکر چاشنی های فروش مثل قرعه کشی ها و…بپردازه یا برای تبلیغ کارتاش از تبلیغات محیطی استفاده کنه.

    1. سلام به خانم کرملو
      از همراهی شما در بحثهای کافه بسیار ممنونم. به نکات جالب توجهی اشاره کردید. در خصوص راهکارهای دیگر بانک عسکریه موارد قابل تاملی اشاره کردید خانم کرملو، بانک قوامین از جمله موسساتی بودکه از پتانسیل تبلیغات محیطی به خوبی بهره برد.
      در ادامه همین بحث راهکارهای دیگر برای ارائه توس کارت، به نظر شما خانم کرملو گرامی، موسسه عسکریه باید تمرکزش رو روی مشتریان فعلیش بگذاره یا باید از توس کارت به عنوان یک اهرم برای یافتن مشتری جدید استفاده کنه؟ بنظرتون آیا میشه این موارد رو با اولویت بندی های مشخص به ثمر رسوند؟

    1. جناب دکتر راستش من خودم هم روی صد نظر حساب نکرده بودم و انتظارش رو نداشتم جای بحث این تبلیغ ها به اندازه قبلی ها باشه اما دوستان کافه ای نشون دادن که زاویه دید بسیار گسترده ای دارند و نقد یک تیزر رو فقط در نقد فنی و تکنیکال نمیبینند و بازاریابی رو بیشتر از تیزر و بیلبورد تبلیغاتی میبینند. به نظرم این موضوع نویدبخش یک آینده درخشان برای بازاریابی ایرانی است.
      از شما استاد گرامی و همه دوستان خوب کافه ای بسیار سپاس گزارم

  25. با سلام و خسته نباشید
    تیزر اول به نظرمن خوب بود چون ارزش های اجتماعی و احترام رو یادآور میشد و این برداشت رو میرسونه که موسسه مهمتر از اراءه خدمات به احترام وتکریم مشتری تاکید داره .موسسه عسگریه تاکنون درجامعه خوب معرفی شده فقط تعجبم از دو تیزر بعدیه که متاسفانه ازجذابیت و کیفیت پایینی برخورداره،علیرغم همه صحبت هایی که انجام شده مخاطب از ابتدا نمیتونه متوجه هدف تبلیغ بشه .برا بیان این جمله که ‘این کارت برای انهایی است که میدونن چی میخوان’میشد از مفاهیم دیگه ای استفاده کرد که مشتری رو ترغیب کنه.مگه میشه کسی ندونه چی میخواد!!درضمن خدمات اراءه شده این کارت توسط بقیه بانک ها و موسسات انجام می شده پس چطور موسسه میتونه انتظار استقبال ازاین خدمتش رو داشته باشه.

    1. سلام به خانم صادقی
      سپاس گزارم از اینکه با این بحث همراه ما هستید. دیدگاهتون رو به خوبی و واضح بیان کردید و نکات کلیدی رو مد نظر قرار دادید. ممنونم. خانم صادقی به نظر شما موسسه محترم عسکریه راهکار مناسبی رو برای معرفی توس کارت انتخاب کرده؟

  26. با سلام و خسته نباشيد
    به نظر من اين تيزر اطلاعات لازم و مورد نياز درباره ي اين محصول رو به بيننده القا نميكنه و بازيگر تيزر، نوع محصول روكه به عنوان ايراني ذكر ميكنه ظاهرا خودش هم مطمئن نيست از اين حرفش و لذا اين كارت داراي قابليت متمايز و جديدي نيست كه بتونه بيننده رو به سمت خودش جذب كنه. در ضمن دو تيزر تقريبا راجع به يك مسئله و خريد دو وسيله شبيه به هم اشاره داره در حاليكه ميتونست دوتا شغل يا كار كاملا متفاوت و يا دومكان كاملا مجزا از هم را نشون بده كه تفاوت بين دو تيزر بيننده رو ترغيب كنه براي مشاهده تيزر بعد كه به دنبال مطلب جديدي باشه.

    1. سلام خانم اردستانی
      متشکرم از ریزبینی و دید باز شما. نقد بسیار جالبی بود. نکات خیلی خوبی رو اشاره کردید خصوصا در خصوص اجرای تیزرها و اینکه میتونست دوتا تیزر انقد به هم نزدیک نباشن. شاید اینطوری نتیجه هم کمی بهتر میشد.
      خانم اردستانی نظر شما در خصوص مخاطبین این تیزرها چیه؟ آیا موسسه عسکریه چنین کارتی که مزیت خاصی ازش معرفی نشده رو نیاز هست که به همه معرفی کنه یا اینکه فقط به مشتریان خودش معرفی میکرد کافی بود؟

  27. امروزه در تبلیغات از تبلیغات گرم ورودر رو استفاده می کنند یعنی در باره محصول کسانی استفاده می کنند وانرا به دوستان معرفی واین زنجیره ادامه می یابد همان کاری که شرکتهایی مثل گل گوئست کردند افرادرابه خانه ها دعوت می کنند در خانه ها ازانها پذیرایی میکنند وخوب هدف شان به فرد می قبولانند و اورا وارد زنجیره می کنند وفرد حالا حالا نمیتواند بیرون بیاید هی ترس وامید راباهم می دهند بنظرم تبلیغات اینگو نه بیشتر اثر دارد وموسسات به شیوه تبلیغاتی پی بردند مثل جشن به مناسبتها ی مختلف برگزار می کنند وبطور غیر مستقیم به معرفی وبرند می رسند .

  28. عرض سلام و ادب
    از اینکه جایی پیدا شد که به جایگاه تبلیغات و بازاریابی از دریچه دیگری نگاه کرده است واقعا خرسند شده ام تا جایگاه اصلی آن را از این تبلیغات های و بازاریابی های چاله میدانی تمایز دهد
    تخصص در کنار هنر خلاقیت مهمترین اصل است که در جای جای کلام شما دوستان موج میزند
    اما هنوز هستند بخشهایی که از نگاه همگان به دور افتاده است
    چرا ما اصل موضوع را فراموش کرده ایم
    خلاقیت در ابداع محصولات و خدمات
    خلاقیت در فروش بازاریابی و یا تبلیغات صرفا مربوط به اراریه یک تیزر یا یک بنر یا هر اثر هنری دیگر نیست بلکه در نوع محصول است یعنی ما باید نیاز ایجاد کنیم .آن موقع همه چیز اتوماتیک دست به دست هم میدهند به طور مثال چرا نباید به جای کارت اثر انگشت شخص جای کارت را بگیرد
    نه گم میشه و فراموش
    نه دزدیه میشه
    نه رمز میخواد
    نه فراموش میشه
    نه کپی میشه
    و…
    هر بانکی این خدمت را نجام دهد خوب میدونی چه اتفاقی در صنعت بانکش می افته
    البته به تازگی در زمینه امضاء الکترونیک داره در کشور زمزمه هایی میشه
    واین صرفا یک مثال بود
    از طرفی پروسه کسب و کار روندی است که شامل تولید و نگرش صاحب کسب و کار نسبت به آن تا بازاریابی و تبلیغات، ویزیت وخدمات و خدمات پس از فروش می شود و اینها می باید طوری از هم حمایت و هم پوشانی کنند که اعتبار همه افزون شود نه تخریب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *