تشریح ارزیابی و ستاره دهی به تبلیغات ایران // اختصاصی کانال کافه بازاریابی

کسانی که در کانال رسمی کافه بازاریابی به نشانی @KafeMarketing_official عضور هستند می دانند که چندی است ایده ارزیابی و ستاره دهی به آگهی های ایران را شروع کردیم که استقبال از آن بسیار عالی بوده. . توجه داشته باشید امروز قصد دارم تا کمی در مورد کم و کیف آن توضیح دهم. این نکته را هم بگویم که حتما توجه دارید اینجا نه ما قصد دنباله روی از جشنواره های معروف تبلیغات را داریم و نه ادعای کامل بودن ارزیابی ها (که البته هیچ کس نمی تواند ادعای ارزیابی کامل داشته باشد). اینجا کافه بازاریابی است و به سبک خودمان کار را پیش می بریم و البته سعی می کنیم اول از همه منصفانه باشد.

چه گروهی ارزیابی را انجام می دهند؟

گروه کارشناسی: این گروه متشکل از ۵ عضور ثابت و ۵ عضو متغیر (به تناسب موضوعات انتخابی) خواهد بود. علت این موضوع این است تا در طی زمان، دیدگاه و نگرش ۱۰ نفر ارزیاب، نتایج را به سمت و سوی خاصی هدایت نکند. (کما اینکه در همین روزها این موضوع و سخت گیری در نتایج به گوش ما هم رسید) همه اعضای این گروه از فعالان تبلیغات در حوزه های نظریه پردازی و اجرایی هستند.

گروه ۱۰ نفره متغیر مردمی:تیم کافه بازاریابی از نظرات ۱۰ نفر از مخاطبان هر آگهی خاص استفاده می کند و دیدگاه کتبی آنها را اخذ کرده ولی در ارزیابی مستقیما تاثیر نخواهد داد.این اطلاعات در اختیار گروه کارشناسی قرار می گیرد تا داده ای از بازار و نگرش مخاطب هم در ارزیابی و ستاره دهی نهایی خود در اختیار داشته باشند.این ۱۰ نفر عضو مردمی نیز متغیر خواهند بود و از گروه مشتریان کافه بازاریابی که عموما در پروژه های تحقیقاتی همراه ما هستند انتخاب خواهد شد.

 ۲۰۱۶-۰۸-۱۲_۲۱-۳۲-۲۳

معیارهای اصلی ارزیابی (بدون اولویت) چیست؟

  • تطبیق طرح و محتوا با رسانه: در ارزیابی هیچ طرحی جدای از رسانه ارزیابی نخواهد شد و کلیه آگهی ها در ظرف رسانه ای خود (اعم از بیلبورد و یا روزنامه و … ) ارزیابی خواهد شد. لذا شما هیچ کار پخش نشده، اکران نشده و یا به صورت اورژینال و بدون رسانه را نخواهید دید.
  • گیرایی طرح (تکنیک اجرا): قدرت آگهی در جلب توجه مخاطب و تناسب ترکیب بندی کار با رسانه (البته این موضوع در هر رسانه کمی متفاوت دنبال خواهد شد)
  • کیفیت ایده اصلی و رابطه بین خلاقیت و تاثیرگذاری: کیفیت خلاقیت به کار رفته در آگهی و توان آن در انتقال مفهوم به شکلی اثرگذار (قابلیت رمزگشایی). چیزی که بیش از هر چیزی برای گروه ارزیابی مد نظر است، خلاقیت در خدمت انتقال پیام است. خلاقیت به عنوان یک هدف نهایی در آگهی از دید گروه کارشناسی هیچ ارزشی ندارد و خلاقیت به کار رفته در آگهی باید بتواند توسط مخاطب رمزگشایی شود و به انتقال پیام کمک کند.
  • توانایی آگهی در انتقال مفهوم: کیفیت به کارگیری متون و تصاویر به گونه ای که مفهوم را به خوبی منتقل کند.

ملاحظه: در ارزیابی ها دو معیار “تاثیر آگهی بر فروش” و “ارزیابی استراتژی پیام” صورت نمی گیرد. همچنین به فراخور هر رسانه معیارها کمی دقیق تر تعریف خواهد شد.

 

شرایط انتخاب آثار چیست؟ انتخاب توسط مدیریت کافه بازاریابی صورت می گیرد. علاقه مندانی که می خواهند آثار خود را برای ارزیابی در اختیار گروه کارشناسی قرار دهند می توانند آثار خود را برای ما بفرستند.

 ۲۰۱۶-۰۸-۱۲_۲۱-۲۲-۲۲

بستر اعلام نتایج کجاست؟ این ارزیابی و اطلاع رسانی  در کانال کافه بازاریابی در تلگرام دنبال می شود و در سایت نتایج ماهانه منتشر می شود. پس در کانال تلگرام به آدرس  @KafeMarketing_official با ما همراه باشید.

چه نوع تبلیغاتی مد نظر ماست؟ دنیای تبلیغات بسیار وسیع است. در فاز نخست سعی می کنیم از رسانه های شناخته شده و انبوه استفاده کنیم به مرور وارد سایر رسانه ها هم خواهیم شد.

خروجی بخشی از این اقدام کافه بازاریابی که در کانال رسمی کافه بازاریابی منتشر شده است را می توانید در ادامه ببینید. چنانچه پیشنهادی دارید در همین بخش برای ما بنویسید. در جریان باشید که در کانال کاقه بازاریابی علاوه بر نمایش ستاره های هر آگهی توضیحی کوتاه در مورد هر آگهی داده خواهد شد.

۲۰۱۶-۰۸-۰۲_۲۲-۲۸-۰۲ ۲۰۱۶-۰۸-۰۶_۰۰-۲۸-۱۰ ۲۰۱۶-۰۸-۰۸_۱۸-۵۵-۳۲ ۲۰۱۶-۰۸-۰۹_۲۰-۴۵-۱۸ ۲۰۱۶-۰۸-۰۹_۲۱-۱۹-۲۷

mojtaba mohammadian


24 thoughts on “تشریح ارزیابی و ستاره دهی به تبلیغات ایران // اختصاصی کانال کافه بازاریابی”

  1. سلام خدمت آقای محمدیان ارجمند
    درود بر این همه تلاش و همت
    این اقدام کافه آینده ای نوید بخش برای اقتصاد و تجارت این مرز و بوم دارد و چه افتخاری است بودن در چنین جمع ارزشمندی. من از معیارها و گروه کارشناسی تشکیل شده واقعا لذت بردم و انگشت به دهانم. معیارهایی اساسی و بسیار مهم که می تواند مسیر تبلیغات آینده را تحت تاثیر قرار دهد و مسیر تبلیغات علمی و صحیح را روشن کند. امیدوارم این فرایند ادامه داشته باشد
    ایام بکام

    1. خانم کریم پور
      بحث استراتژی پیام نیز مطالعات خاص خودش رو می طلبه و به اعتقاد برخی دوستان متاثر از شرایط داخلی شرکت و شرایط بازار است. و معمولا در ارزیابی های گروهی بر سر آن اجماع حاصل نمی شود و بحث به درازا می کشد. در این مرحله فعلا در دستور کار نیست ان شالله در اینده به کار شاید اضافه کردیم.

  2. ممنون از این حرکت بسیار نو و جذاب. نکات گفته شده البته که کلیدی و مفید است اما چه قدر خوب که اندکی مفصل تر راجع به هرکدام بخوانیم و چیزهای بیشتری یاد بگیریم. و اینکه نمونه های قوی هم جایشان خالی است بین این تعداد تبلیغات ضعیف.
    ممنون

    1. سلام.حتما در یک یادداشت مجزا مجددا توضیحات بیشتر می دهم. در بین همین کارهای ایرانی هم کارهای خوبی وجود دارد که تا به امروز مورد ارزیابی قرار گرفته.با این حال سعی می کنیم بیشتر به ان بپردازیم

  3. جناب محمدیان شما که به راحتی هر آگهی تبلیغاتی را نقد میکنید یرای بنده جای سواله که توی کارنمتون چه کمپین یا طرح تبلیغاتی دارید که بازخورد داشته و مثمر ثمر بوده؟ کمی خوبه از زاویه دید طراح ها به قضایا نگاه کنید و از خود صاحبان آگهی در خصوص میزان بازخورد تبلیغات پرسان باشید
    شما میگید طرح مجتمع تجارت جهانی بعد اینکه خدماتشو توی طرح اضاف کرده بهتر شده در صورتیکه مشابه کارهای بانک صادرات و سنگ قبر شده و خود صاحب آگهی هم از نوع طرح رضایت نداره
    ممنون میشم قبل نقد کمی غرض ورزی نداشته باشید

    1. جناب آرین عزیز
      سپاس از نقد صریحتان
      همیشه صاحبان اگهی این فرصت را دارند که در کافه بازاریابی نتایج کارشان را اعلان کنند. ما پذیرا هستیم. از همین طریق هم مجدد تاکید می کنم.
      جناب آرین عزیز بنده در نقد نه خودم را جای کارفرما قرار می دهم و نه طراح. این جاگذاری به نقد آسیب می زند. چون من را خطاب قرار دادید (و نه گروهی که کارها را ارزیابی می کنند) صراحتا می گم از نظر من فقط برداشت مخاطب مهم است و بس. ذره ای نگاه طراح و کارفرما برایم اهمیت ندارد (البته در نقد). سایر دوستان ارزیاب دیدگاههای خودشان را دارند.
      در مورد کارنامه هم به گمانم از منتقد کارنامه خواستن صحیح نیست. منتقد کارش نقد است. تبلیغاتچی هم کارش اجرای تبلیغ. مهم این است کارشان را درست انجام دهند.

      پاورقی: در مورد کارنامه شخص بنده که در ان پر است از کارهای بد و غیر قابل دفاع و گاها از دستم در رفته و کار خوب هم داشته ام (معنی داشته ام به معنی کار انفرادی نیست بلکه همیشه کار تیمی کرده ام) به نظرم ۱۲ سال کار تبلیغاتی برای بانک ملت، ۳ سال بیمه ما، ۶ سال بیمه پارسیان، دو سال لبنیات میهن و … شروع خوبی برای دوستان برای نقد باشد. راستی من منتقد اول کارهای خودم هستم. کارهای مزخرف زیادی در کارنامه ام دارم. و البته کارهای خوب به زعم خودم.

      ارادتمندم هستم و امیدوارم که نقد ها باعث کدورت نشود. راستی همه حرفهای شما درست اما عرض ورزی رو نیستم!!

  4. بسیار عالی و هوشمندان عمل کرده اید
    احسنت به این همه همت و تلاش
    گروه گرافیکی خط خطی
    برای تیم کافه بازاریابی موفقیت روز افزون آرزومند است

  5. سلام . خیلی خوبه
    فقط اگر امکانش هست توضیح بیشتر داده شود. از اینکه گفته شه این اگهی سه ستاره هست کافی نیس. درسته چندتا معیار مشخص کردین اما لطفا تحلیل یا نقد کارشناسان برای هر کدوم بصورت کاملتر توضیح داده شود.

  6. استاد ارجمند جناب اقای محمدیان
    ازوقتی که جهت این کار گذاشتین و حوصله ای که به خرج میدین بنده به سهم خودم بسیار ممنونم از مطالب شما استفاده میکنیم ، شاید نظر بنده یه مقدار احساسی باشه ، فکر میکنم ملاحظات یه مقدار باعث شده نظرات واضح بیان نشه بدلیل اینکه خیلی از دوستان خود دست اندر کار ند ، اگر میشد همه ظرفیت و تحمل از انتقاد را بالاببریم و واضح میگفتیم این کار کپی فلان ….یا متن طولانیه ….خالی از خلاقیته ، مخاطب ما پیام و نمی گیره …آنوقت به نظر بنده خروجی کافه نظارت …آموزش ، رسد و

    1. ممنون از دیدگاهتان. حتما بهش فکر می کنیم. اگر چیزی نیاز به اصلاح داشته باشه باید اصلاح کنیم و حتما هم این کار را می کنیم. ارادتمند

  7. سلام جناب محمدیان
    خداقوت
    این بخش رو از زمانی که شروع کردی دنبال می کنم.کار خیلی جالب و جذابیه و واقعا هم جاش خالیه در بحث تبلیغات کشور.
    پایدار باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *